Tak, u Anity podobnie i trochę mi Twój ogród przypomina Jurajski. Macie tam takie spadkowe klimaty. Witaj Gosiu. Ale wielki ten dom sąsiada! Picea omorica byłaby fajnym drzewem na szpaler, ale to koszt, thuje bym zostawiła, tylko podlewaj dużo, to szybko urosną. Pozdrawiam z Wielkopolski.
Dziękuję Borbetko za odwiedziny. Jak patrzę na rozmiary tej "rezydencji"za płotem to aż mnie to przeraża ( ponoć 1500 m2 ) ale przynajmniej wyższe już nie będzie. Myślałam już o omorice przy okazji czyjegoś wątku, ładnie wyglada, szybko rośnie , no i przede wszystkim można zrobić wysoki żywopłot, tylko jeden minus cena. Ale kusi....
Zaglądnęłam do Ciebie, w prawdzie na szybko, ale wielka robotę zrobiłaś, z dość klasycznego(chociaż piękne go)ogrodu nadajesz mu powoli bardziej nowoczesną formę. To mnie mocno motywuje, że tak się da
Po dluższej przerwie wracam...
Nie powiem, żebym jakiś rewolucji dokonała ale coś działam na ile czas i pogoda pozwala.
Nana pod rh posadzona i pięknie się prezentuje. Mam tylko nadzieję, że w miarę szybko zadarni, bo skrzypy już atakują. Nie daje sobie z nimi rady. Macie jakiś sprawdzony sposób?
Wziełam się też za jedną z rabat, która spędzała mi sen z powiek.
Dowiozłam trochę ziemi i zakupiłam kilka "pewniaków".
Tak wygląda teraz
A to zdjęcie z ubiegłego roku.
Poniżej to co zamierzam posadzić na tej rabacie. Po lewej rośnie dorodny już miskant chiński, po prawej chce posadzić te trzy stożki buksikowe, mam teaz pieć malutkich kulek :-*, dalej rośnie katalpa i tez musze zmiescic tu klon palmowy purpurowy.
Calosc do zagospodarowania ma dlugosc ok. 5 m. Co tu mozna dosadzić dla towarzyswa?
Zmieniłam też przytarasową rabatkę. Pojawił sie niewielki bonsai. Pod nim myśle posadzić karmnik, kostrzewy i mam kilka gloterii, które już tu rosły. Co wy na to???