Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 21:18, 25 lut 2014

Do góry
Miałam już nic nie dosadzać, ale jak tu się oprzeć
Nowe nabytki
Solero

Novalis

Parole
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:14, 25 lut 2014

Do góry
Wiosna tuż, tuż... i mój organizm to wyczuwa. Mam ogromną energię i chęć do działania, w ogrodzie oczywiście. Czeka mnie trochę w nim pracy. Ukończyć altanę, nasadzenia, zmiany, przemiany i nowości. Troszkę mi smutno, że nie będę mógł już tyle czasu poświęcić dla ogrodu, bo studia ale one są dla mnie najważniejsze.
Tęskno za taką zielenią ale już niebawem

Chatka Baby Jagi 21:12, 25 lut 2014

Do góry
Iwonko: Cieszę się, że się podobają.... ja nie potrafię ładnie pisać, mówić... wszystko, co chcę przekazać jest na zdjęciach.... może dlatego mało ludzi mnie odwiedza... ale ci, którym naprawdę się u mnie podoba, zadomowili się (jak ty, strasznie mi miło i ciepło się robi po twoich słowach), bardzo się z tego cieszę... i przesyłam kolejną porcję jesiennych zdjątek...

( 21.10.2013 )

I ktoś nas podglądał przy grabieniu liści...

Chatka Baby Jagi 21:06, 25 lut 2014

Do góry

Chatka Baby Jagi 21:03, 25 lut 2014

Do góry

Chatka Baby Jagi 21:00, 25 lut 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:00, 25 lut 2014

Do góry
Madzia - nie ma sprawy Mam już dzięki temu front robót przy rabacie różanej .. A tak swoja drogą nie dostałaś zakazu kontaktów ze mną

Irenka - wcale nie szybko.. one tak jak krokusy zawsze..

Gierczuś - nie ma głupich pytań..zawsze to powtarzam, są tylko głupie odpowiedzi.. moje wszystkie róże bez wyjątku były kupowane z gołym korzeniem.... 100% moich róż to goły korzeń... i wszystkie kupowane wiosną.. Tak jakoś wyszło

Bogdzia - moje iryski w cieniu też sie zatrzymały w rozwoju... rok temu jak spadł śnieg to takie były 10.03.2013

A jak 8 kwietnia zaczął sie topić śnieg.. to pokazały sie takie Mróz -20 i 4 tygodnie śneigu mialy w nosie . Tak jak i krokusy na które spadnie śnieg

Chatka Baby Jagi 20:58, 25 lut 2014

Do góry
Agcia : wiosna już powoli się pokazuje... jak przejdę tą jesień i zimę w zdjęciach, to będę pokazywać to, co się zaczyna już teraz... wszystko się już rwie do życia...

To jeszcze klika zaliścionych zdjęć.....

( 21.10.2013 )

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:58, 25 lut 2014

Do góry
Kobietki kochane ja dzisiaj szalałam z motyką, okopałam rząd truskawek,
później goście, jutro reszta

tak było...a tak jest

W Dolinie Muminków 20:56, 25 lut 2014

Do góry
Dysponując chwilą czasu chciałam pochwalić się nowym garażem. Jesienią Mąż przerobił pomieszczenie gospodecze na garaż - tak budynek wyglądał przed remontem......

w trakcie cieżkiej pracy........

i oto efekt końcowy.....

Jak tylko pogoda pozwoli planujemy rozebrać część budynku - będzie teź nowa rabata - ale pewnie dopiero póżną jesienią lub w następnym roku.......

Rododendronowy ogród II. 20:55, 25 lut 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Bogdziu zdecydowanie powinnaś prowadzić oddzielny wątek poradnikowy dotyczący RH. Wszystko byłoby w jednym miejscu nie musiałabyś zbyt wielu rzeczy powtarzać i nie zaśmiecalibyśmy Twojego wątku ciągłymi pytaniami....
Pozdrawiam ja i ............... Matylda

Za mało się znam żeby wątek prowadzic a odpowiadanie tu wcale mi nie przeszkadza. Ruda cudna , dzieki.
Moje ukochane miejsce na ziemi 20:53, 25 lut 2014

Do góry
w domu kwiatowo...
Rododendronowy ogród II. 20:52, 25 lut 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja myślałam, że krokusy pokazałaś

Moge pokazac choc to dopiero początki kwitnienia.

Moje ukochane miejsce na ziemi 20:50, 25 lut 2014

Do góry
kupiłam nową ziemię, mam nadzieję, że dobrą ...
przez popołudnie robiłam kolejne sadzonki pelargonii

Moja "przyziemna" :) pasja 20:50, 25 lut 2014

Do góry
Zrobiłam wreszcie plan działki. Miał być dokładny, a wyszedł trochę zagmatwany. I odwraca się automatycznie do pionu... 5mm=1m

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:49, 25 lut 2014

Do góry
Aga z eleczki - wiem, że się witaliśmy i na kurtuazyjnej wizycie sie chyba skończyło
Ale wątków dużo, a doba 24 godziny ... ja nawet Ciebie od dawna nie podczytuję
W takim razie mus... nauczyć się sadzonkować róże NN.... ja z braku czasu nie bawię sie w takie zabawy... ale dostałam patyki hortki.. i synuś zapomniał zapytać sie teściowej gdzie góra , a gdzie dół.. ot i kłopot.. muszę zrobić doktorat..czy sie da poznać po pąkach

Celinka - super, że możesz w ogrodzie podziałać Ja dziś też rozpoczęłam walk w ogrodzie W lutym.. ale numer...

Ela Wielki Głód - rano wyszłam i uciekłam.. później sie ociepliło, ale i tak zmarzłam I pracowałam na tempo....

Aneta - słoneczko wybrakowane.. zimne ...bleee.. i z powodu słoneczka tylko przymrozki.. ot.. i tak źle, a tak niedobrze..

Agata - ślicznota

Ewa z Wilczej - to świeże nasadzenia. tam dzie mam od kilku lat będzie ładnie.. ale mus poczekać, tam sie nie spieszą.. te na wystawie południowej.. i dość zacisznie..

Ania MOnte - 1 dzień słoneczka i kwitną, po południu już połowa kwitła Ale czasu na aparat fot nie było..

Mirella - słoneczko mi wczoraj ktoś gwizdnął.. może to ten sam kradziej... a z różami to było tak... że ja ich nie lubię... tzn lubię ale u innych.... a u siebie nie... ale na mojej glinie na złość mi dobrze rosną.. jak babcia po śmierci każę sie jak ona rozsypać po rózgach... Ona była fanką róż.. i kazała się skremować i rozsypać... Wiec co patrze na róże to przypominam babcię.. jak cmentarz

Ewa Pszczółka - nie mam pojęcia jak sie ona nazywa, bo jak robiłam pierwsze zakupy...to uważałam za sukces zapamiętanie, że to róza
No to mamy podobny gust.. bo ani nie doceniłam uroku Pomponeli, a ni Pasteli.. zdecydowanie numer jedne u mnie to Graham, Pan Laing, Comte de Chambord (chociaż się pokłada), Bonica

A tu mam jeszcze takie foto... słaba jakość bo było późno i pochmurno jak robiłam zdjęcie.. róże w zapomnieniu, bo...za szklarnią.. ich urok podziwia sąsiadka.. ja je zobaczę, jak przejdę przez szklarnię.. i wyjdę przed drugie drzwi do nikąd Ale coś z ramach rekompensaty za ustawienie szklani pod płotem sąsiadki.. .. I to tam gdzie ma wejście do domu....
A może specjalistki ustala co to za róża .. acha foto z połowy sierpnia.

I takie foto stare.. z 2011.. tu kolor bardziej realny.. bo tam taki mdły i bardzo różowy

Salvia - szałwia 20:43, 25 lut 2014

Do góry

nie najlepszej jakości, ale może Ci pomoże - szałwia omszona
Rododendronowy ogród II. 20:37, 25 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.

Bogdziu zdecydowanie powinnaś prowadzić oddzielny wątek poradnikowy dotyczący RH. Wszystko byłoby w jednym miejscu nie musiałabyś zbyt wielu rzeczy powtarzać i nie zaśmiecalibyśmy Twojego wątku ciągłymi pytaniami....
Pozdrawiam ja i ............... Matylda

Wilcza Góra 20:29, 25 lut 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Myszki też mają ogonki.O myszce raczej puchata nie powiesz a kotki milusie i puchate jak te bazie.
Wilczyco macham a ty przywołuj wiosnę

no tak ale jakie maltutkie te mysie ogonki

oglądam prognozy i do mojej Wilczej tez wiosenka w końcu nadejdzie
planuję weekendowe cięcie i trochę porządków, bo czas już się zabrać za "zamiatanie po zimie"
...mało tego, u mnie jeszcze suche byliny jesienne zostały ...
...oj plecki będą bolały, oj będą ...
ale jak się kocha swój ogród tak bardzo, to i każdy ból jest do przeżycia

Gabrysia_ napisał(a)
U ciebie też wiosna się zaczyna

bardzo, bardzo powoli ale zaczyna się pokazywać...
pierwsze śnieżyczki dziś obfociłam
Ogród u stóp klasztoru 20:16, 25 lut 2014

Do góry
DZIEWCZYNY KOCHANE ---też się nie możecie doczekać prawdziwego ciepła .
u mnie dzisiaj masakra . taka mgła cały dzień, a w koło Kalwarii słońce .
u nas dolinka i koniec - słońca NIET . ale i tak plan na dziś wykonany ..trawa wygrabiona i dwie rabaty zrobione na cacy ...bratnia duszyczka pomogła w grabieniu , bo mnie z dwoma rabatami zeszło cały dzień .

melduję że przebiśniegi wyszły i pierwiosnki też ....no i aparat zastrajkował ...matko czym tu fotki będzie robić jak siem nie da naprawić ? ..mus chyba udać się do aparatowego sklepu , bo canon -staruszek ...ale z fotek baaardzo byłam zadowolona , choć druh już 10 lat miał ....i na co tu wymienić?

WILCZYCO ---- troszkę jeszcze i pierwiosnki będą poduchami kwitły , już wyszły pierwsze kwiatki ...

KINDZIA ---tak tak poczekaj jeszcze . jak masz elektryczną piłę to to jest 5 min. roboty . ja skosiłam tą dużą piłą . zawsze kosiłam małym boschem ale on też ..jak i aparat do wymiany .bateria po 7 latach już ledwo zipie i na grubszych pędach zatrzymuje się ...dobrze że dużą się da kosić ..miodunka u mnie będzie kwitnąć tuż tuż.

IRENKO -----kobieto przypomnieć ci o twoich poświęceniach w lecie ...z paluchem ?póki mam ochotę i siły to robię . wiesz tak sobie myślę że lepiej żyć krótko a intensywnie ,z pasją i przygodami niż długo i nudno , bezbarwnie ....jak szaleć to do rana ..jak kochać to na zabój ..jak ogród to do upadłego ...to już tak ode mnie

ANIA MONTE ----miłość do pierwiosnków to jak pierwsza miłość ...wiosenna . to takie świeże kwiatki własnie dzisiaj jeszcze przesadzałam jakieś siewki z różnych części ogrodu do kupki

AGATA ---skąd takiego pięknisia wytrzasnęłaś ..on chyba w domku sobie w ciepełku rośnie .co roku coś kupuję do doniczki , wielkiego grubaśnego pierwiosna a jak posadzę do ogrodu to na drugi rok wyrasta maciupki miniaturek pierwiosunek ....no cóż moc nawozów sztucznych ....

EWKA ---- o jakże mi wesoło że siem nabrałaś

tylko nie myślcie że floksy kwitną ......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies