Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany

dajana 19:33, 27 kwi 2014

Sonka napisał(a)
Danusia zakryj donicę dziurkowaną folią, chodzi głównie o wilgotność, jestem dalej na zachód od nas i oglądam cudne przedogródki oraz niesamowity drzewostan, np wisteria co ma pień o średnicy 25 cm, buki graby laurowiśnie, krzewuszki i inne wielkości 4 m lub więcej, klimat tu sprzyjający roślinom inaczej niż u nas.

Nie zazdroszczę ci Krysiu ale też bym tak chciała Mogę tylko sobie wyobrazić te cuda Przykryję za chwilkę .Baw się dobrze i ciesz oczy do woli .Serdecznosci posyłam ci moc
dajana 19:38, 27 kwi 2014

Posadziłam w jednej kupce kilka bukszpanów bo chciałabym mieć duża kulę badz stożek Kiedyś urośnie ,a wtedy go uformuję

Ładny prawda? To pamiątka po pani której już nie ma

dajana 19:44, 27 kwi 2014

Czy ja mogę to delikatnie odkopać i wsadzić do donicy ?samo wyrosło ,to jest hortensja anabellchyba nie tak się pisze ,a pal licho wiecie i co chodzi
Zrobiłam wgłębienie w piasku aby pozkazać o którą gałązkę i chodzi

dajana 19:44, 27 kwi 2014

Czy ja mogę to delikatnie odkopać i wsadzić do donicy ?samo wyrosło ,to jest hortensja anabellchyba nie tak się pisze ,a pal licho wiecie i co chodzi
Zrobiłam wgłębienie w piasku aby pozkazać o którą gałązkę i chodzi

dajana 19:48, 27 kwi 2014

I jeszcze jedno pytanie czy ten patyczek można uznać za ukorzeniony skoro ma liście? chciałam go przesadzić w doniczkę ,mogę?

dajana 19:54, 27 kwi 2014

Róże Austina poszły w tym roku jak z procy i nie ma ani mszyc ani tfu,tfu niczego innego co by miało na nie apetyt .Odglądam je codziennie uważnie

A to jest pnąca biała róża klasztorna Ładny zwarty sztywny krzaczek .

dajana 19:57, 27 kwi 2014

Jasmina bardzo dziwny ma pęd ,długi lecz liście wypusciła ,sami widzicie jak dziwnie Powinnam go uciąć?

dajana 19:59, 27 kwi 2014

Anetko obiecane flaszki

dajana 20:05, 27 kwi 2014

Floksy zaczynają kwitnąc niebawem zrobi się kolorowo póki co chwasty u mnie przeważają

Weronko to od ciebie kilkanaście gałązek tak się rozrosło i cieszą moje oczy dzięki tobie

Z bliska
akanta 21:34, 27 kwi 2014

dajana napisał(a)
Jasmina bardzo dziwny ma pęd ,długi lecz liście wypusciła ,sami widzicie jak dziwnie Powinnam go uciąć?

Danusiu pięknie róże ci rosną.Tego pędu nie ucinaj tylko przygnij niżej niż równolegle do ziemi to pięknie zakwitnie,gdyż soki bardziej zatrzymają się przy nasadzie liści i powstanie więcej pąków kwiatowych.Długie pędy im bardziej się ścielą tym obficiej kwitną.Ja swoje Alchymisty zakulkowałam czubkiem nad samą ziemią ale one mają po 3 m długości.