Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 16:28, 23 lut 2014

Do góry
Wróciłam przed chwilą z długiego spaceru.....dużo tego tlenu w wiosennym powietrzu....niechybnie to już wiosna!!!!....widziałam czjkę nad polem, żurawie nad wymokliskiem i pierwszego motyla...przyroda chyba nie oszukuje...a to jej oznaki

Minimalizm z odrobiną romantyczności 16:26, 23 lut 2014

Do góry
A tu jeszcze takie, ten większy zostaje, małe..3..jasnozielone...niekoniecznie

I piękna szopka sąsiadki
I niewidoczne na zdjęciu, dwa ciachnięte dziś miskanty...

Dziś uwolniłam jegomościa cisa z wiązania i zastanawiam się, jak go ciachnąć, żeby nie był taki rozmemłany?
Cięcia, to on nigdy nie miał...
Minimalizm z odrobiną romantyczności 16:11, 23 lut 2014

Do góry
A tutaj moja przechowalnia roślin, z którymi nie wiem co zrobić, nie widzę ich w swoim skromnym planie.. a wiosną dojdą tu jeszcze inne z rabat koło domu
Ktoś chętny na wymianę na jakieś inne???
np. cisy, bukszpany, limki, no mogą być jeszcze graby formowane i buki , nie pogardzę też wszelkiego rodzaju trawami, lawendą i RH białe

Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:59, 23 lut 2014

Do góry
I jeszcze rzut okiem na tyły działki i nieszczęsna leszczyna...
chyba można ją niebawem przycinać???
Przed nią myślałam o grabowym żywopłocie, żeby się zasłonić, ale czy będzie rósł w jej towarzystwie??

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:51, 23 lut 2014

Do góry
Madziarzeszow napisał(a)
Piękne te wrzosy białe ( a może wrzośce ?) widoczne z daleka , piękny kontrast. Muszę takie na swoim nowym wrzosowisku posadzić

Polecam te niskie wrzośce.. to rabata latem Kupowałam je w Giedlarowej pod Leżajskiem, szkoda, że nie zapisałam nazw.. ale możemy kiedy sie wypuścić do szkółki Zahaczymy o Motylka przy okazji
Te dalsze przebarwiaja sie na zimę na pomarańczowo i kwitną na liliowo... W środku są wrzosy. Też kwitną na liliowo..
Ogród do kwadratu 15:48, 23 lut 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

I znów ku pamięci... klik - prawie wszystkie roslinki mam w ogrodzie

Aga.. ja te obejrzałam. i przypomniałam sobie, że też mam te roślinki i nawet jedno zestawienie
Sorki, że zaśmiecam Twój wątek.. ale nie mogę się powstrzymać Taka dunna się zrobiłam, że chociaż jedno sie udało

Wyznanie miłosne Sławko rozwaliło mnie na łopatki Dobrze, e to było do ogrodu niż do Ciebie bo Gusiarz Pan..by Cię wylogował z forum
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:32, 23 lut 2014

Do góry
a tutaj to, co zostało po świerkach, ...
Większość za płotem u sąsiadki

i jeszcze tu...

Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:28, 23 lut 2014

Do góry
A tu moje stare roślinki nad stawikiem...

A teraz demolka
tak było jesienią...

a tak teraz

z drugiej strony bez zmian....na razie
Jak rozmnożyć cisy 15:27, 23 lut 2014

Do góry
A to mój sposób na rozmnażanie cisa.

1 intensywny dzień pracy nad całością projektu ukorzeniania 330 zrzezòw na przyszły żywopłot. Termin wykonania 18.02.2014 r. c.d.n.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:24, 23 lut 2014

Do góry
Roślinki z korzeniami na wierzchu

Część po zdjęciu szmaty

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 15:16, 23 lut 2014

Do góry
Usuwanie maty-szmaty

Rododendronowy ogród II. 15:14, 23 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Obiecałam Alisonkowi dzis zdjęcia . Chodzi o opryski wykonywane na roślinach które po zimie sa żółte albo wogóle kiepsko wyglądają. Więc ja opryskuję głównie mieszanka dwóch nawozów jak widac na zdjęciu są to Florowit taki ogólnego stosowania i Florowit dla iglaków który jest nawozem kwaśnym . Rozpuszczamy w wodzie robiąc nieco słabszy roztwór niż pisze na opakowaniu. Poniewaz stosujemy dwa nawozy to też zmiejszamy odpowiednio ilosc ja daję więcej florowitu z tego duzego baniaka a mało z mniejszej butelki. Zamiast nawozu do iglaków można dodac kilka kropli soku z grapeifrutta lub cytryny

Można zamiast tych mieszanek z pierwszego zdjęcia zastosowac nawóz dolistny do rh (na zdjęciu po lwej stronie) , mozna też dodac i jest to wskazane troche żelaza ( po prawej stronie zdjecia)

Opryskujemy krzaki co kilka dni 4-5 az do momentu gdy liście bedą bardziej zielone.
Uwaga: takie opryski robimy tylko po zimie , absolutnie nie na nowe młode listki.

Dziekuje za cenne wskazowki Rowniez sie do nich dostosuje U nas wiosna na całego Czas juz na prace ogrodowe Pozdrawiam serdecznie i wiosennie
Liliowo i kolorowo:) 15:04, 23 lut 2014

Do góry
[img size
Minimalizm z odrobiną romantyczności 15:02, 23 lut 2014

Do góry
Stawik jeszcze z zimową kołderką...

i jeszcze z dalszej perspektywy, z bałaganem w tle...

Liliowo i kolorowo:) 15:01, 23 lut 2014

Do góry
Liliowo i kolorowo:) 14:53, 23 lut 2014

Do góry
No dzisiaj cudne słonko i piekna pogoda, pospacerowałm oczywiscie z aparatem po ogrodzie no i z moją towarzyszka bo i psiunia cieszy sie ze słoneczka
Ogród z tatarakiem w tle 14:40, 23 lut 2014

Do góry
Jeszcze jedna propozycja
Rabata bylinowa: sadziec, krwawnica w grupach + trawy ozdobne (np. Trzcinnik ostrokwiatowy ' Karl Foerster' i niższa, może śmiałek darniowy).
Ogród do kwadratu 14:21, 23 lut 2014

Do góry
Witam,też tęskno mi za takimi klimatami
Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki 14:13, 23 lut 2014

Do góry
Może zdjęcie jest trochę nie wyraźne ale spadek jest w strone tej skarpy i tam właśnie jest kałuża. Myślę, aby w tym miejscu zrobic studzienke i doprowadzić do niej dreny ze spadkiem od tarasu. Przed skarpą będzie murek oporowy. Zastanawiam się również na tym, co będzie w momencie kiedy kopiąc dół pod studzienkę nie uda mi się przebić przez glinę, a z wyprowadzeniem wody na zewnątrz będzie problem.

Tutaj może lepszy widok:
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:13, 23 lut 2014

Do góry
Moje tulipany i żonkile posadzone do donic w celu włożenia ich potem do srodka do ozdobnej donicy na tarasie ruszyły w garażu i były wielkie, wiotkie ale blade i zdziczałe. Tydzien na słonku w zacisznym kącie ogródka, codzienne przykrywanie agrowłónina na noc i odkrywane na dzin dało efekty, już wyglądaja nieco normalniej, mam nadzieję, że uda mi sie skomponować z nich piękna dekoracje tarasową na poczatek prawdziwej wiosny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies