Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wilcza Góra 12:34, 08 kwi 2014

Do góry
Dziękuje, że mnie odwiedzacie
....taka jestem nieczasowa i głowa całkiem gdzieś indziej.....
ogród nadal na 5-tym planie, bo wiele się u mnie dzieje

zrobiłam kilka fotek, ale na "szersze" ujęcia ogród jeszcze się nie nadaje
wiele roślin jeszcze "podsypia". sporo jeszcze nie ruszyło
jakoś tak jest...byle jak...na ładne zdjęcia musimy wszyscy poczekać

a póki co - jest co jest
forsycje, tawuły i wierzby
na brzozach powoli pojawiają się listeczki i to mnie bardzo cieszy

Ogródek Ewy 12:24, 08 kwi 2014

Do góry
Pokażę kilka moich cudaków.

Na rabatach jest mata, przez ogrodowiczów zwana szmatą, ale to chwilowe.
Ogród z łezką 12:22, 08 kwi 2014

Do góry
Kasiu, cobyś nie szukała, wklejam rozchodnik, bo już nie pamiętam, jakie ci posłałam
Moje dalie w gruncie idą w oczach!!!...nawet mieczyki i krokosomię i kalie wsadziłam, ale już nie wiem, gdzie

a tu oba
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2408-milkowo-moje-miejsce-na-ziemi-czii?page=1888
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:18, 08 kwi 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Agnieszko szczerze to nie wiem kiedy będzie dalszy ciąg oby jak najszybciej.

Mileno i po niespodziance bo tak właśnie planowałem zrobić z żurawkami, oczywiście wszystko wyjdzie w praniu bo tak szczerze to nie wiem ile jakich kolorów przyjdzie

Co do rozchodnika to mój Matrona wygląda tak

i daleko mu do ciemnych liści. Znalazłem też odmiane Touchdown Teak, ale to również nowość i niewiadomo jak rośnie. Gdzieś będzie na pewno dostępny... pytanie tylko gdzie
A ciemne odmiany słabo rosną Chocolate Drop jak i Purple Emperor, ale jak pojade następnym razem do szkółki a jeszcze coś w śmieciach będzie to zabiore na próbe.

Zmiany u ciebie piękne, znak rozpoznawczy O. jest
Ale i ten rozchodnik mnie zainteresował, wyjątkowy, śliczny
Jak się ma piesio?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:55, 08 kwi 2014

Do góry
aga_pe......... Aguś to super
dzis rano mąż przesiewał ziemię z ogniska, o rany, jaki to kompost, no dotyka się tego, jak skarbu.......dosypię jej, będzie jeszcze lepiej szła
i moje nowe kwiaty, ale mi się podobają
oszczędnie, tylko 2, a chciałoby się więcej.......pusto mam pod różą, czekam na surfinie, ale jeszcze za wcześnie, w Kwiatonie były holenderskie po 3.5

Epodlas.....Bożenko, białych i ja mam mnóstwo, ale te z reguły wysokie i potem te liście mnie denerwują, a niskie zdobią swoimi liśćmi, więc dla odmiany pójdę w nie i botaniczne, bo w tym roku są cudne....plany są i to dobrze, co się uda zrobić, też dobrze

Ania Monteverde............no szok, co w tym roku się dzieje, a tu na rabacie wszystko na raz idzie, lilie, ostróżki, orliki, żonkile, tulipany, szafirki, trawy i co tam jeszcze
nawet paulownia całą w pąkach......szkoda, ze nie kwiatowych, zima była łagodna w końcu

W kamiennym kręgu od początku 11:52, 08 kwi 2014

Do góry
Życzę Wszystkim słonecznego dnia....pędzę do obowiązków
Pozdrawiam

W kamiennym kręgu od początku 11:48, 08 kwi 2014

Do góry
Na Łowieckiej 11:47, 08 kwi 2014

Do góry
W końcu zakwitła

W kamiennym kręgu od początku 11:47, 08 kwi 2014

Do góry
Dla Wszystkich odwiedzających na dobry dzień

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:46, 08 kwi 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Łukasz.........ty też nie próżnujesz, zmiany cudne u ciebie, nasze potrwają dużo dłużej, wczoraj mi mąż aż osłabł, zakazałam mu aż tyle robić, ale czy posłucha? .aż miesiąc powiadasz?
u mnie żurawki i tiarelki zabierają się do roboty

zdjęcie szybkie, ale widać pąki kwiatowe, ta zielona żurawka ma czerwone, intensywne kwiaty

Kasiek Bawarka........cieszyć się ucięłam powojnik liczę, że coś od korzenia wypuści....jutro 3 sztuki innych przesadzam, chyba Warszawska Nike...
moja wisteria w pąkach, ale na 3 innych pąków kwiatowych nie ma..
ale za to idzie liatria i chyba trytomy pzretrwały, zobaczymy

Marzenko......ambrowiec w pąkach na razie; robale na wpół padnięte miałam pod żurawkami, które kupiłyśmy pod Iglicą, oczywiście wylazły bez korzeni, reszta w idealnej kondycji, dlatego dzielę, bo kępy wielkie i chyba one też powinny być odmładzane
tu mam te zielone, co kwitną na czerwono, jeszcze 3 do wykopania, podzielenia i przesadzenia, a w to miejsce idzie hosta, czyli z jednego w drugie przepycham

też sypię, bo mi bukszpany te jasne zżerają, mahonii kwiaty, ojej i lilie!!

wiosenka u Irenki na całego nawet tiarellki już zaczynają kwitnąć pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:44, 08 kwi 2014

Do góry
Grembosia.............mrówka Irena cierpi, wszystko mnie boli, jak się ruszam, to nie
koniki ruszyły przyrostami świeżymi, jedna złote ma, a druga zielone i nowe tawuły zielenią się limonkowo, myślałam, ze padły, rzutem na matę mąż sadził..będę powoli formować z nich kulki

Laurowiśnia.......jak ruszą z kopyta, bo dopiero sezon rusza, powinien być fajny efekt, choć kolorów namieszałam, upycham bez planowania, wiadomo, ze skończy się znowu przesadzaniem
zajechałam do szkółki i zobaczyłam hortensje w tysiącach, jej, wrażenie oszałamiające, zakupiłam tylko 2 i kilka żagwinów...
z donic wyleciały na rabatę ciemierniki, a wsadziłam hortki

W cieniu - zacieniona 11:39, 08 kwi 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Cleome zaczyna wybijać do góry...mam bardzo wietrzny balkon i jeszcze jej nie wystawiałam.Dzisiaj hartowałam ostróżki

Moje stoją na balkonie ,czy uszczyknąć im czubki ,czy tak zostawić?Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:37, 08 kwi 2014

Do góry
Karola kolejna stóweczka, gratulacje pisałaś u Vivy o nornicach a czemu nie posadzisz korony cesarskiej ? smród od cebul unosi się ponad glebę, no i je odstrasza, albo rącznik wysiej , nagryziony przez nornice skutecznie ją załatwi pozdrówka
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:33, 08 kwi 2014

Do góry
Łukasz.........ty też nie próżnujesz, zmiany cudne u ciebie, nasze potrwają dużo dłużej, wczoraj mi mąż aż osłabł, zakazałam mu aż tyle robić, ale czy posłucha? .aż miesiąc powiadasz?
u mnie żurawki i tiarelki zabierają się do roboty

zdjęcie szybkie, ale widać pąki kwiatowe, ta zielona żurawka ma czerwone, intensywne kwiaty

Kasiek Bawarka........cieszyć się ucięłam powojnik liczę, że coś od korzenia wypuści....jutro 3 sztuki innych przesadzam, chyba Warszawska Nike...
moja wisteria w pąkach, ale na 3 innych pąków kwiatowych nie ma..
ale za to idzie liatria i chyba trytomy pzretrwały, zobaczymy

Marzenko......ambrowiec w pąkach na razie; robale na wpół padnięte miałam pod żurawkami, które kupiłyśmy pod Iglicą, oczywiście wylazły bez korzeni, reszta w idealnej kondycji, dlatego dzielę, bo kępy wielkie i chyba one też powinny być odmładzane
tu mam te zielone, co kwitną na czerwono, jeszcze 3 do wykopania, podzielenia i przesadzenia, a w to miejsce idzie hosta, czyli z jednego w drugie przepycham

też sypię, bo mi bukszpany te jasne zżerają, mahonii kwiaty, ojej i lilie!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 11:31, 08 kwi 2014

Do góry
Marta tak było, łania z młodym około 4m na drodze do Morskiego Oka

Gosia to na wiosenne powitanie taki kwiatek

matka moich czerwonych sasanek

Słoneczny ogród słonecznej safikey 11:25, 08 kwi 2014

Do góry
rabata po częściowym obsypaniu kora wygląda już dużo lepiej

alez jestem happy

zdecydowałam się zrobić kółka z białym kamieniem pod konwalniki i szafirki, których na korze nie było widać

czy tutaj cos jeszcze mogę dosadzić, bo jakoś tak pusto?

może jeszcze żurawek albo trzmielinek dołozyć?

tu z przodu dołoże chyba lawendy z tyłu między bukszpanem a danica aurea posadzę jakąś wysoką trawę, tylko którą?

ale już mi się to niesamowicie podoba !!!!!
uwielbiam mój ogród
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:24, 08 kwi 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:19, 08 kwi 2014

Do góry
Ubiegłego lata próbowałam ukorzenić kilka horci i udało się. Posiadam kilka takich sadzoneczek. Zimowały w domu na parapecie. Proszę o radę kiedy mogę je przesadzić do gruntu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:17, 08 kwi 2014

Do góry
Gocha. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3652-ogrod-cioci
Gosia..
.....dokupię drugą dzisiejsze tulipki

a na jesień poluję na te, niesamowite liście, które zdobią i niziutkie, chyba najbardziej takie lubię
nazwa; FIRE OF LOVE

i kupię może szarą donicę i zrobię takie coś

agata19762..............dzięki Agatko twój entuzjazm zaraża
marzy mi się takie coś

Eupatorium purpureum - sadziec purpurowy 11:13, 08 kwi 2014

Do góry
Sadziec wymaga przedewszystkim dużej wilgotności, pożera wodę, to mocna roślina a na żyznej ziemii jest dorodniejszy. Zniesie przycinanie, tylko nie wiem czy wtedy zdązy obficie zakwitnąć, karpy tak twarde, trzeba piłą dzielić, tytaj w początkowej fazie kwitnienia, został wiosną usunięty z tego miejsca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies