Dzięki Ivvvona iwonaal Agnieszko Alisonek dzięki za odwiedziny w moim wątku żurawki mam już z 5 lat po 3-4 latach trzeba robić sadzonki bo starsze roślinki mogą zginąć
Przemku witaj na małej rabacie sieję troszkę pietruszki sadzę 10 selerów i 10 porów mam też szczypiorek i krzak lubczyku pomiędzy kwiatami rośnie też kilka krzaków truskawek poziomek jak przyjeżdża wnusia żeby miała co skubać rosną też borówki amerykańskie 1 grusza i czereśnia z tyłu domu
Raporcik sobotni przeczytałam, mój perukowiec po poprzedniej zimie mocno przemarzł, został wykopany, odmłodzony i posadzony raz jeszcze, zabrał się i rośnie
Jola miałam dzisiaj też babkę upiec ale do 16.00 byłam w ogrodzie jak na pierwszy raz to mnie trochę wymęczyło to schylanie ale jutro na pewno ja zrobię a dla Ciebie dzisiejszy kwiatek z ogrodu zostawię
Była, Celinko, była. Taki piękny był dzień, że zostaliśmy dłużej niż planowaliśmy. Najpierw zrobiłam obchód i martwię się, bo wyłażą tulipany! Kiełki krokusów na razie są niewielkie.
Kwitnie biały wrzosiec a różowy zakwitnie na dniach
Przycięłam dwie jabłonki, jutro zajmę się ostatnią. M podciął kilka gałęzi sosny, bo zacienia mi teren. Sosny rosną poza działką, ale dość blisko granicy i w tym problem. Jutro trzeba będzie zasmarować rany po cięciu i spryskać brzoskwinię p/kędzierzawości, bo pąki zaczynają pękać. Potem będzie za późno!
Ojejku ale ładnie do Ciebie gaworzy a jak patrzy kocham takie maleństwa miłe zdjęcie przed spaniem, pozdrawiam a w szczególności Twoja mamę zdrówko dopisuje?
Puzzle mają tylko tradycyjne pergole i zadaszenia... Nie uwierzysz.... Najpierw bawiłam się w powerpointcie, potem w puzzlach, potem znowu w pointcie, a jak zobaczyłam, co zajęło mi tyle czasu, uśmiałam się Obrazek na moim pulpicie ma nazwę "haha", ale wklejam go, bo nic innego nie umiem zrobić Oto szacher-macher:
Zimą widok też jest zachwycający ja jeszcze zimą żyję, bo w sobotę jadę na 2,5 m śniegi w Dolomiti, więc na ogród nie mam czasu, pakujemy dechy i kończymy sezon zimowy w lutym, a marcu witaj wiosno