Nie wiem czy mi się wydaje, ale te bukszpanowe kule chyba sztuczne są. U mnie w jednym sklepie były nawet w takich samych donicach, nawet bym się skusił, ale nie kupiłem
Rzeczywiście borderów też nie lubię. Miałem je i w tym roku wywaliłem wszystkie. Nie dość, że pocięte to jeszcze nierówne i chwaty przez nie przerastały. Teraz dałem zwykłą kostkę i wgląda to o wiele lepiej. I kosić jest łatwiej
Tych już nie, ale może trafię. W Pisarzowicach wybór mają duży - szczególnie iglaków, azalii i rh. Jednak tylko jedną żurawkę mieli, 4 wziąłem. Jednak niedaleko jest druga szkółka i jest tam taniej, też niezły wybór roślin
W sumie w naszym regionie to wiem, że jeszcze ktoś tak robi. Ja także miałem w maju i chyba to jest najpopularniejszy termin. A 1 maja dla Polski chyba będzie dniem szczególnym
Pierwsza komunia dla dzieci
Tak ksiądz wymyślił, że dzieci będą miały w wielki czwartek pierwszą, skromną, bez kamer, aparatów i całej "szopki", dla bliskiej rodziny, a w Wielkanoc już taką uroczystą. Choć w tym wydaniu bardziej mi się podoba. Jednak 2,5 godziny to za dużo
Nie. Bo teraz jest komunia w wielki czwartek i rodzice stroją. Plus wcześniej przysiółki składają się na kwiaty do Bożego grobu. Ja sprzątałem przez 4 tygodnie w październiku, bo 2 tygodnie mój przysiółek i dwa tygodnie Ci do do bierzmowania byli. Jednak chyba tam najwięcej się urobiłem ze wszystkich, bo nie dość, że wszystko kosiłem wokół kościoła to jeszcze w kościele wiele rzeczy myłem