Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 20:58, 13 lut 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Bogusia a jak te hortensje ukorzeniałas odrazu do ziemi czy w wodzie korzonki puściły bo ja walczę z ukorzenianiem i marne skutki jak ukradłam odnużkę z piętką to mi się ukorzeniła inaczej z łodyg nic nie wyszło.

To są młode sadzonki.Jesienią ścięłam patyczki,bo krzaczki były zbyt rozrośnięte a chciałam je zabrać do piwnicy...są od hortensji ogrodowej.Ogrodowe można ukorzeniać już latem,jak są nowe niekwitnące odrosty z piętką.U mnie ogrodowe przemarzają,wyrzuciłam kilka krzaczorów.Te są nowe odmiany,dostałam je wiosną od Ani Monte i staram się przechować,bo były piękne.

Hortensje typu Limelight,Vanillia Freise ukorzeniam przez odkłady.To najpewniejszy sposób na 100 o/o.Odkłady można robić przez cały rok{przykładam kamieniem}.
Wcześniej próbowałam z patyczkami...mam też,ale to zabawa,mniej się ukorzenia i wolniej rosną.Z odkładów kwitną już w następnym roku,z patyczków nie.Wyjątkiem jest Annabelka,która świetnie się ukorzenia z patyków i nawet część zakwita w tym samym roku...Tak się sprawdza u mnie.

...ale ponudziłam..
Pszczelarnia 20:51, 13 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A tutaj jako przesłona studni. Szybko urosły, troszkę straciłam panowanie nad ich wysokością.

Ewuniu, dzięki śliczne za fotki.
A powiedz mi, jak długo masz te cisy i jakiej wysokosci były, jak je kupowałaś?
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:43, 13 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Gaga - już pisałam że twój awatar humor poprawia... nawet bez życzeń

Aldona - fajnie, że sie pojawiłaś....

A to pokolenia.. wnusio i pra.... ale to idiotycznie brzmi.. zakazałam tak mówić
Wczoraj zaliczył pierwszy spacer i wizytę..... te urodziny zapamiętam do końca życia
Na pra.. to nie wygląda... oj nie I Pra.. pozdrawia wszystkich ogrodomaniaków których zna osobiście.. i tych co nie zna też .. i swoja sąsiadkę z działki, która podczytuje mój wątek, a jest niezalogowana... taki cichy wielbiciel.... Ja też pozdrawiam..

Inne urodziny niż te rok temu ...
Aniu samych dobrych,szczęśliwych chwil,spełnienia marzeń i miłości dla Ciebie i całej Rodziny
W cieniu - zacieniona 20:42, 13 lut 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
No to hortensje w tym roku zapowiadają się u ciebie pięknie. U nas też prawie wiosennie. Na działkę jadę w następny weekend. Ale tam śniegi zawsze dłużej trzymają.
U nas na działce też mroźniej niż w mieście...a na hortensje czekam...te są ogrodowe...takie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:39, 13 lut 2014

Do góry
Kolorowe Rabaty Martek 20:30, 13 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Martek..... katuchy świeże Ci zostawiam ..

Mala_Mi piękne i pobudzają wyobraźnię widzę więcej ,wyprzedzam fakty ...
Ściskam mocno i dziękuję
Testowe dodawanie zdjęć 20:30, 13 lut 2014

Do góry
Zdjęcie testowe
Pomysł na ogród 20:29, 13 lut 2014

Do góry
Skula napisał(a)
moje przedszkole rośnie

Za 3 lata może będzie z tego krzaczek
Rododendronowy ogród II. 20:26, 13 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Bogdzia krzywdę mojej Niuni ???

Faktycznie rozkoszna Twoja Niunia

No i aż dwa razy mi sie wkleiło , jakiś znak w tym chyba jest???????????????????????
Rododendronowy ogród II. 20:26, 13 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Faktycznie rozkoszna Twoja Niunia.
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:21, 13 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Gaga - już pisałam że twój awatar humor poprawia... nawet bez życzeń

Aldona - fajnie, że sie pojawiłaś....

A to pokolenia.. wnusio i pra.... ale to idiotycznie brzmi.. zakazałam tak mówić
Wczoraj zaliczył pierwszy spacer i wizytę..... te urodziny zapamiętam do końca życia
Na pra.. to nie wygląda... oj nie I Pra.. pozdrawia wszystkich ogrodomaniaków których zna osobiście.. i tych co nie zna też .. i swoja sąsiadkę z działki, która podczytuje mój wątek, a jest niezalogowana... taki cichy wielbiciel.... Ja też pozdrawiam..

Piękne pokoleniowe zdjęcie pozdrawiam serdecznie Twoja mamę Aniu widać, że od maluszka oczu oderwać nie może ja też bym nie mogła
Połowa działki - czyli mam powoli dość 20:20, 13 lut 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Stelaż do zcinania boków w stozek

Fajny pomysł
Kondziowy Ogród :) 20:18, 13 lut 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Coś mnie wzięło na wspominki ze spotkań i takie coś stworzyłem na razie jedno ale bedzie ze spotkań gdzie byłem w tamtym roku hi hi hi

Rododendronowy ogród II. 20:17, 13 lut 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
.. pomyślałam że skądś kotka przyniosłeś i to na czas drogi tak było. Pozdrówka.

Mój ogród 20:16, 13 lut 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Takiego lutego to ja przynajmniej nie pamiętam. W następny weekend jak tylko pogoda pozwoli pojadę na działkę. Mam nadzieję że wszystko jest tam ok. A te fotki są wyrazem mojego stanu ducha, który już tęskni do wiosny.
Ten okres najbardziej lubię na skarpie. Kwitnie zawilec wielkokwiatowy, który pięknie się rozrósl w sporą kępę. Przed nim kwitnie na żółto jaskier.

Przylaszczki, śliczne, skromne wiosenne kwiatki. W tym roku je rozsadzę, żeby kępka się zagęściła.

A to rabata z tyłu domku. Żagwin, skalnica i floks szydlasty. Najładniej jest tam właśnie wiosną.

I jeszcze raz skarpa, przekwitnięte narcyzy wychodzą spod funki. Potem liście giną i są same funkie.

Bożenko od razu na duszy weselej jak się ogląda takie pięknoty pozdrawiam
Borówcowy raj 20:13, 13 lut 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)

Bardzo fajnie wygląda chodniczek. Widziałam takie płyty w sprzedaży, ale dopiero u Ciebie widzę jak one fajnie wyglądają. Może ja bym sobie takie ścieżki ułożyła?
W cieniu - zacieniona 20:07, 13 lut 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...ja też...

Bogusia ile lat ma ten żywopłocik,ja dopiero w ubiegłym roku wsadziłam 80% się przyjęło
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:01, 13 lut 2014

Do góry
Bożena troszkę pracy ale się opłaca

może już niedługo
a tu mrozami marcowymi straszą

A miało być tak pięknie.... 19:57, 13 lut 2014

Do góry
To ja też życzę

Rododendronowy ogród II. 19:54, 13 lut 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
ważne żeby nie był to kot w worku

Zbyszku kot nie powinien byc w worku ani naprawde ani w przenośni. Myślę ze go szybko wyciągnąłeś z tego worka tym bardziej ze to tworzywo.A ,,kota w worku " nigdy nie kupuję.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies