Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:03, 05 mar 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ale cudowny malutki ranniczek, jak słoneczko, ja szukam słońca, masz go u siebie Aniu

pozdrawiam

Agatko słoneczko tak oszczędnie nas odwiedza, przydałoby się go troszkę więcej
pozdrawiam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:02, 05 mar 2014

Do góry
Wklejam projekt oczka - namalowany w paincie na podstawie realnej fotki z wczoraj:

Jak widać to założenie kolorów majowych, kwitną na żółto kosaćce i irysy na granatowo, na biało laurowiśnia, do kupienia małe szczepione drzewko, bordowe liście ma śliwa wiśniowa, bonsai z grabu jest juz przesadzony na żwirowa wysepkę w prawym rogu, białe liścia ma hakuro, a pozostałe dwie zielone kulki to horty, kwitna później więc nie maluje kolorów

Bedzie tak:

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:00, 05 mar 2014

Do góry
Małgosiu, rok z Ogrodowiskiem trzeba uczcić chociaż skromnym kwiatkiem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:58, 05 mar 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Proszę bardzo

Zdjęcie z 2012, ale wtedy wyglądały najlepiej

Uwielbiam ten widoczek To ciurkadelko jest superowe
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:55, 05 mar 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu, uważaj na siebie, zdrowia życzę iryski ładne, czekam na swoje, już jedne są na wierzchu, drugie wschodzą

U mnie teraz dni chłodne to wszystko jakby się wstrzymało za to gałązki horti które wsadziłam do wody na ukorzenianie puszczają pączki a nie korzonki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:54, 05 mar 2014

Do góry
Tu mniej więcej poprowadziłąm linie (niby już była zrobiona ale nie podoba mi się i muszę ją w taki sposób poprowadzić.) Na zdjęciu tego nie widać ale w realu ta czerwona będzie ładniejsza niż istniejąca

tu jeszcze znalazłam taki planik ( nie zwracać uwagi na plamy kolorowe, i tak jest inaczej) - chodzi mi o poprowadzenie liniii rabat

I jeszcze takie zdjecia dziś zrobiłam
Ogród w skali mikro :) 19:51, 05 mar 2014

Do góry
Tysiaczek wow

http://www.youtube.com/watch?v=z4dFXItGaII

Do góry
Ela będzie nowy wątek ??? 1000 stron Gratki

Do góry
Ela będzie nowy wątek ??? 1000 stron Gratki

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 19:48, 05 mar 2014

Do góry
tu widać odległość między miłorzebami a bukszpanem-żywopłocikiem

idziemy dalej...

i jeszcze dalej...

Ta darń do zdarcia w tym roku... już sie cieszę
Za kulą rosną 3 Limelight, ale dojdą jeszcze 2, więc będzie szpaler hortensji.
przed nimi, na razie 3 rozplenice. Na razie bo nie wiem czy na stałe...
co do reszty ne mam pomysłu, ale najpierw na tapecie rabaty przy tarasie.
Ogród w skali mikro :) 19:45, 05 mar 2014

Do góry
A nie mówiłam gratki na tysiąc stron i następnego tysiączka życzę
Mazury i mój kawałek ziemi 19:40, 05 mar 2014

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Potrzebuję pomysłu co tu posadzić .W koło będzie bukszpan tak jak zaczęlam wszystko z koła usunę zostanie narazie tylko migdałek na środku i nie wiem co dalej. Ma być ładnie cały rok czyli cos zimozielone może proszę o pomoc co byscie tam posadziły.Wymiary kola podam jak z mierze bo nie pamiętam już.

a może tak zostawić tego "świerka na pniu"?
Moja działka. 19:35, 05 mar 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Mój kolorek...nie wykopywałam ciekawe czy przezimowały.
Po prostu ogród... 19:34, 05 mar 2014

Do góry
Majena dziękuję i pozdrawiam

Bratki czekają na posadzenie

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 05 mar 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Goryczkę przesadzałam bo ciągle sadziłam nie tam gdzie trzeba. Teraz niebieska i białą będą rosły koło siebie.

Mira, ja Luciferki sadziłam jesienią.. i tylko raz w 2009 roku. I tak sobie tkwią tam do dziś.. na zimę sypałam dość grubo kory na nie, a wiosna nadmiar zdejmowałam. Ostatnie dwie zimy nie dosypywałam, ale zimy też były łagodne. Wygooglaj kiedy sie sadzi wiosną, bo nie mam pojęcia. Ale raczej od razu do gruntu.
Ewa - to roślina cebulowa zwana Krokosmia, montbrecja, cynobrówka – rodzaj wieloletnich roślin należący do rodziny kosaćcowatych. Jedna z odmian nazywa sie Lucifer
Mój Lucyferek jest taki
Prawdziwy czerwony diabełek,zapisałam na listę chciejstw do posadzenia u mnie.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:33, 05 mar 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

U mnie dzisiaj bez słonka, ja nadal w domu begonie jeszcze w piwnicy, a nasza Bogusia to ekspresówka, ja nie mam gdzie tego wszystkiego stawiać doniczki z zasiewami pokrywają wszystkie parapety a nie wszystkie wysiane miłego wieczoru Jolu
Aniu...jaka ekspresówka? Przecież wiesz,że w ogonku na końcu stoję...naoglądam się u innych a mnie nic jeszcze nie kwitnie.No nie całkiem ...mam dwa zamknięte kwiatki przebiśniegów...aż tyle.Podglądam ranniki i iryski....i nic.
Zdrowiej...sama udzielasz nam porady zdrowotne a o siebie nie dbasz....
Moja działka. 19:32, 05 mar 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)

Ogród w skali mikro :) 19:24, 05 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
Czekam na Ciebie
daje znaki..... rozpoznawczy PERSIL ... jak już przeniosę się na wyższy stonień to nazwę swój ogródek PERSIL .. ale kiedy to będzie

Nooo to wszystko szczera prawda .. Ewka wystawiła persila przed dom , choć było świetne oznaczone i nie miałam problemu ,żeby trafić .... A o persila mogłabym się zabić ,a i tak byłam tak zaaferowana ,że go nawet nie zauważyłam
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:20, 05 mar 2014

Do góry
Ewa - nie ma potrzeby sadzenia miskantow w donicę, trzymają sie ładnie kupy Łatwiej potem podzielić czy przesadzić, bo do wykopania trzeba porządnej łopaty. eMuś Agaty dziś sie przekonał Ja nie dałam rady

Kasik - rozplenice są różne.. ja mam chyba 3 czy 4 rodzaje. Ale mam taki bałagan w trawach, że nie podam naw ze 100% dokładnością
W zeszłym roku kupiłam Hameln i Moudry.. To młode trawy, u mnie pierwszy rok... . Te moje rozplenice (na fotkach z miskantami) są duże.. i chyba najpopularniejsze, ale też i najładniejsze.
Pennisetum alopecuroides Hameln - to odmiana o średniej wysokości, posadziłam na piasku i byle jakiej ziemi. wiec jest najniższa z tych co mam..

Pennisetum alopecuroides 'Moudry' - ma cudne szczotki, ale przesadzałam jesienią i zapomniałam .... podlewać.. i nie wiem czy przeżyła tę przeprowadzkę... ale ta będzie wysoka jak te moje pozostałe NN. Tu na foto po przesadzeniu jeszcze ładna zielona, potem zdechła Jak padnie to kupię następną, bo jest cudna

Przeprowadzka goryczki i rozplenicy

Bajkowy ogród Weroniki 19:19, 05 mar 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Bogdziu, już Sylwester nie jest dla mnie atrakcją. Na wszystko jest czas odpowiedni, teraz wolę łóżko niż salę balową. Zimy nie lubię, a ta ostatnia choć nie była bardzo mroźna ani śnieżna, ale za to szara i brzydka. Mam nadzieję, że już minęła. i nie wróci.
Dobrą jej stroną był czas na czytanie, kino, a nawet wzięłam się za szydełkowanie, w załączeniu...obrusik w różyczki.
(Jutro oczekuj skalnic). Buziaki.

Weroniko witaj wiosną, widać, że zimowego czasu nie marnowałaś obrusik bardzo ładny, pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies