Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

paulina_wero... 09:07, 12 kwi 2014

Agania napisał(a)

Znalazłam jeszcze fotę ze żwirową rzeczką, u mnie wychodzi ze skalniaczka tak pisałam u ciebie i za rogiem już jej nie ma

to taki trik..... Paulinko, nie wyobrażam sobie rzeczki jako przekątnej całego ogrodu, to twój ogród ty masz swoje wyobrażenie, to ma być twój obraz, ale ja tylko palnę swoje spostrzeżenie, aleja 2 metrowa z przyłączonymi na przemian rabatami, to tak jak najbardziej, możesz podzielić rzeczkę na tym odcinku na rzekę i strumyk, który gdzieś ma źródło i ujście, które gdzieś szuka przebicia, pomiędzy gąszczem roślin, tak mam u siebie....pamiętaj o zachowaniu proporcji w ogrodzie

powodzenia

wszystkie obsadzenia są poza rzeczką

pokazuję przy okazji niedoskonałości w ogrodzie, wybacz

muszę to poważnie przemyśleć ogród tworzy się bardzo długo więc mam wiele czasu zobaczymy jak się rozwinie

Niedoskonałości?? gdzie ty widzisz w swoim ogrodzie niedoskonałości pięknie jest i tylko podziwiać można pozdrawiam weekendowo
Agania 17:50, 12 kwi 2014

Okiem do sąsiada

to jest prawie dziki sad, kwitną czereśnie, szpaki to tu mają używanie

ten sąsiedzki domeczek lubię

a te brzozy zaglądają nam już do sypialni

Agania 19:41, 12 kwi 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale cudny ten wilczomlecz Ja dostałam od Irenki zielony z żółtymi kwiatami
.....nawet bardziej je lubię, bo aż tak się nie rozrastają.....same siebie obsadzają, taką ścieżkę mi zgotowały

Agania 19:47, 12 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Bardzo dziękuję za radę, tak zrobię

Będzie więcej fotek z wilczkami , bo mam ich sporo i bardzo je lubię, kojarzą mi się z dzikimi łąkami i obrzeżem lasów....ja nie wszystkie tak ciacham, zależy gdzie rosną, te żółte są niższe, więc się tak po burzach nie kładą, zostawiam część, bo jesienią mają piękny czerwony kolor
Agania 19:55, 12 kwi 2014

kasiek napisał(a)
Foteczki jak zawsze cuuuudowne
Kloniki pięknie sie rozwijają, za chwilę u Ciebie bedzie kolorowa powódź poduchowców
Buziam i trzymam kciuki za szybkie zakończenie remontu

Był dzisiaj ślusarz do balustrady, w końcu do nas trafił, 4 godziny rozmów, wzór niby wybrany, ale............. gdzie jaki liść, ile liści, jaki korzeń, żadnych symetrii i szablonów, mam mieć balustradę przy schodach jak prawdziwą żywą roślinę, może trochę straszną

Ślusarz jest gościem z pasją, on tak jak ja w ogrodzie w kowalstwie artystycznym jest pasjonatem...............cieszę się, że doszliśmy w negocjacjach do realizacji.................jeszcze okucia do kwietników mi zrobi
ewa004 21:08, 12 kwi 2014

oj ...powdycham sobie tylko
Agania 21:26, 12 kwi 2014

ewa004 napisał(a)
oj ...powdycham sobie tylko

Ja się zakręcam, Ewo, remontowo, może jeszcze powzdycham, ale nie prędko
ewsyg 21:27, 12 kwi 2014

Też takie chcę i to bardzo. Ładne masz kolorki

Agania 21:37, 12 kwi 2014

Sebek napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, rozwijający się klon powalający

Tiiaa klony zaczynają swój festiwal
Agania 21:43, 12 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)

Dziękuję na pewno w jakiś sposób je wykorzystam. Wspaniałe to u ciebie wygląda, przejzalam pismo obrazkowe. Z tych zdjęć co mi podsunelas najbardziej by mi odpowiadała wersja że zdjęcia 4. Nie wiem czy by to dobrze wyglądało na takiej odległości jakiej ja chce, ale myślałam o takich obsadzeniach które wchodziły by w rzeczke. Jeszcze mam czas na przemyślenia. Tak że czekam na dalsze podpowiedzi. Pozdrawiam

Paulinko, widziałam kiedyś na zdjęciu taką suchą rzeczkę obsadzoną tylko i wyłącznie lawendą, pięęęęęęęęęęęknie to wyglądało............pomyśl, skoro chcesz długi pas wykorzystać to moją propozycją byłaby jednolitość obsadzenia