Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:03, 15 sty 2014

Do góry
I nadszedł słoneczny, ciepły październik po jednym dniu przymrozku więc rozpoczęło się sprzątanie i sadzenie cebulowych

kompost to też nowość i zrozumienie wreszcie jak cenna to materia w ogrodzie bo ponadto w każdej chwili miałam worek ziemi no i gratis
wiem też że sam się nie robi i trzeba trochę czasu , lato było upalne wiec trzeba było polewać

Kolorowy ogród na piasku 23:02, 15 sty 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Prześlicznie Tylko którędy iść?

Każda dobra, żadna nie prowadzi na manowce

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 15 sty 2014

Do góry
mira napisał(a)
tu jeszcze klosowiec lepiej wygląda - jest już połowa września

]

Mira, ten kłosowiec liliowy ma liście takie zwykłe, zielone, czy żółtawe? Bo jak zwykłe, to przyprosiłabym się o nasionka. Mam białego i takiego z żółtymi liśćmi, więc możemy się wymienić.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:52, 15 sty 2014

Do góry
Berberys male kulki Tiny Gold okazal się jesienią najurokliwszy i zmienił kolor z żółtego na pomarańcz

jest już połowa października i przy zakupie kory w szkółce kupiłam z przeceny za 1 zl taka dalię ktora mi umilała jesienne dni - mam jej kłącze bardzo male i zobaczę czy coś z tego będzie
nie wiem gdzie kupić takie nasiona czy kłącza

Ogród w budowie - nieustającej 22:52, 15 sty 2014

Do góry
badara napisał(a)
Gabrielo, dla Ciebie Gartentraume

O rany, ale cudo zaznaczam do ewentualnego zakupu... Gabrysiu macham często zaglądam choć się nie wpisuję lubię twój ogród...
Kolorowy ogród na piasku 22:52, 15 sty 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Przepiękny ogród Vivo ! ! !
Pozdrawiam

Dziękuję Chyba pierwsza Twoja wizyta u mnie
Wiosenny bukiecik w prezencie

Dwa ogrody 22:48, 15 sty 2014

Do góry
dla odmiany przetacznik

i w połączeniu z różowym floksem

inna odmiana przetacznika z żółtymi liliowcami

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:46, 15 sty 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ojej...jak biało...
U mnie zapowiadają śnieg na weekend...pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrówka Aniu

nie bój się zimy Madziu damy radę

Kolorowy ogród na piasku 22:46, 15 sty 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Ula, jeszcze inne kręte drogi .

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:46, 15 sty 2014

Do góry
tu jeszcze klosowiec lepiej wygląda - jest już połowa września

karczochy wysiane nie sprawdziły się - część usunęłam wcześniej a jeden zostawiłam na kwiat - ale nie doczekałam się kwitnienia choć lato upalne było - coś te karczochy w sobie mają urokliwego ale juz tego eksperymentu nie podejmuję - choć ciekawa jestem czy ta karpa przetrwa zimę

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 22:45, 15 sty 2014

Do góry
Kwiaty sa jasno rozowe, zdawaloby sie, delikatne, liscie ciemne, zdrowe, bez polysku. W przeciagu tych kilku lat tylko raz zauwazylam na nich mszyce. Jedyne co mi brakuje to zapach, pachnie bardzo slabo. I tu moge polecic Montane Mayleen, przekroj i obfitosc kwiatow taka sama, a zapach...piekny waniliowy.

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:43, 15 sty 2014

Do góry
aniaib napisał(a)
Jako dowód - wstępny podział rabatek z naniesionymi potem wymiarami

A w miejscu krzyżyka planowane miejsce wsadzenia choinki kto znajdzie krzyżyk?

Witaj
powinnam napisać to samo co Ty u mnie, czyli trzymam kciuki za metamorfozy przez duże M ale się będzie u Ciebie działo i masz wielką działkę do zagospodarowania. Będziemy się wspierać
Ta obwódka z anabelek jest śliczna, i z tego zdjęcia od Bogdy wyglądało że one są w słońcu, więc u Ciebie też dadzą radę jak im dasz wody ;P
Bardzo fajnie że masz warzywnik, ja jeszcze swojego nie obfotografowałam bo najpierw trzeba 1 ogród zrobić a potem reszta
Zaznaczam do podglądania jawnego
Pozdrawiam sąsiadkę
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 15 sty 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Ty buszowałaś u mnie, a ja buszuję u Ciebie W odstępie kilkudniowym... i tak przez iryski mi się fajnie buszowało, a przez te białe już mniej...

już ci strzepuję śnieżek z pod nóżek

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 22:34, 15 sty 2014

Do góry
Tu, zimowe zdjecia Rubensa, ktory mnie pare lat temu zachwycil.Do dzisiaj rosnie na przystanku autobusowym, niestety, bez porzadnej podporki, jedna z roslin marnieje. I tak, w moim ogrodzie Rubens rosnie w pelnym sloncu, a na przystanku w cieniu. Mieszkam pod Alpami wiec Rubens jest tez narazony na porywiste, zimne wiatry. Szukajac wiadomosci o nim, natrafilam na wiele krzywdzacych opinii, ja moge potwierdzic tylko jedna, a mianowicie: ze wzgledu na wielkosc, Rubens naprawde potrzebuje stabilnej i silnej podporki. Innych wiadomosci nie moge potwierdzic z czego bardzo sie ciesze

zwiniety Rubens

Igiełkowy ogródeczek 22:34, 15 sty 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)

Kot coś wyczuł, że zima jednak przyjdzie i zapadł w sen zimowy

Gosia się odezwała

Uśmiałam się bo mój kociak identycznie dziś leżakował
Ogród cioci 22:31, 15 sty 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

No to wkleję ten pomysł z ciurkadełkiem i trzecią trzmieliną. Takie na słupku w Leroyu widziałam

fajnie to wygląda
widzę, że planowanie nadal w toku
W miniformacie 22:28, 15 sty 2014

Do góry
Z tego co piszesz to będzie gliniasta ziemia i może za mało wody.
Miskant kupiony jako gracillimus. Jedyne pocieszenie to, że kwitł za każdym razem.

Muszę koło niego pochodzić może się pozbiera.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:27, 15 sty 2014

Do góry
Bogdziu - budleja się pdobała bo z motylkiem a Ty takie lubisz
Asia - odpowiediziałam

a teraz kontynuuję mój pierwszy etap przeglądu ogrodu 2013 pod kątem posadzonych nowości - czyli czy warto było

ostatnio doszłam do września - niby powinno być już po nowościach ale gdzie tam -

werbeny patagońskiej jeszcze nie prezentowałam -- miałam wysianą z nasion i chyba dopiero na początku września była w pełni rozkwitu i dodawała uroku mojej bylinowej rabacie - nasion nie zebrałam i się wysiały pewnie - mam zamiar siewki na wiosnę pozbierać i wysadzić tam gdzie trzeba - nie powinno chyba być kłopotu z przenosinami

kiścień Rainbow jest w przedogródku i pasuje do pozostałych nasadzeń i jest zimozielony a o to mi chodziło - i ładnie sie tam prezentuje

tu lirioppe na pierwszym planie kupione w sklepie internetowym - jak tylko dostałam przesyłkę posadziłam od razu do doniczki i tak czekałam aż zima się skończy, potem wstawiłam do cienistego miejsca i była doniczka z ładną trawką, a jak już zakwitła to przypasowała mi do wrzosowiska i tu wsadziłam bo to jest najlepsza kopozycja - dla mnie lirioppe to jedno z odkryć moich 2013 , nie wiem jak mi przezimuje, przysypałam lekko kępkę

we wrześniu odwiedził mnie jeż

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:26, 15 sty 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No no ale nasypało strząsaj z bukszpanów śnieg bo gałązki powygina

no to jutro się z nim rozprawię
Kolorowy ogród na piasku 22:26, 15 sty 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Vivo - dla przypomnienia od początku oglądam Twój ogród, rozłożyłam na kilka dni, do każdego zdjęcia w myślach mam komentarze i zapytania, nie sposób to ogarnąć.

Podziw dla Ciebie za stworzone łany rabat, zazdroszczę ogrodu ale współczuję pracy.

Cudowne widoki to rekompensata, za wkład, a dla nas oglądających uczta. Serdecznie pozdrawiam.

Haniu, jak Ty mnie rozumiesz
Jest rekompensata dla której warto popracować. Niewiele jest rzeczy za darmo.
Proszę jak się uwijają

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies