Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaśki ogród z wyobraźni - początki

Joaska 12:48, 06 kwi 2014

Poza tymi "dorodnymi " żurawkami" moje trawy również pięknie się prezentują czyli wcale ... brak oznak życia!

bukszpany żółte

a ten to już tragedia

szałwia omszona ledwo rusza... ale dobre i to
Joaska 12:56, 06 kwi 2014

Obraz nędzy i rozpaczy zacierają pięknie pączkujące róże chociaż tyle

a tu naładniej pączkująca Pashmina

bez czarny wypuścił listki... jako jedyne drzewko w moim doniczkowie

uratowany RH chyba zakwitnie

Joaska 12:58, 06 kwi 2014

Podzieliłam sobie carexy u góry suche, ale korzenie wyglądały na zdrowe więc raczej żyją
to są sadzonki z podziału 3ch doniczek, było by więcej ale mi zabrakło ziemi.

ponadto podlałam wszystko florowitem, lanie Ema5 zostawiłam sobie na przyszły tydzień, teraz chcę po odżywiać może ruszy to moje doniczkowo.
Joaska 13:02, 06 kwi 2014

Konstancja30 napisał(a)
plantacja żurawek zdechłych czy nie ... odbiją bo u Ciebie jak ostatnio Kasi powiedziałam z kija u szczotki drzewko się zazieleni ... Asiu dopiero wzięłam telefon do ręki ... wczoraj gleboterapia była do samej nocy ... padłam ... oczywista oczywistość, że może być jak napisałaś buziak

Iza też bym chciała gleboterapię bo widok doniczek mnie załamuje, jak dzieliłam trawy to poza masą korzeni to w doniczkach niewiele ziemi było, po prostu must have ziemię i I need posadzić wszystko do gruntu!
To super że plan zaakceptowany

a z tym kijem to wiesz jeszcze nie próbowałam... na razie próbuje z hotrkami i chyba coś z tego będzie ale tfu tfu ...
bociek 14:36, 06 kwi 2014

O ja Cieeeee, jaki wypasiony LV w dodatku spatynowany. Rany boskie i w czyms takim trzymac kombinerki, toz to grzech smiertelny

A jaka plantacja

Aska, normalnie scenka opada

Buziam
Mala_Mi 15:08, 06 kwi 2014

Asiu w doniczkach wszystko zawsze gorzej rosnie. Na trawy jeszcze nie pora... nawet w gruncie śpią.
Styl industrialny jest modny kup wieksza....
Luj ma bardzo odpowiedzialna role i powinien byc dumny.... to nie torebka na fiu bzdziu.... wart swej ceny.
bociek 19:50, 06 kwi 2014

Anek Ba no masz Luj rzadzi i wymiata Razem z Guciem Rozwalilyscie mnie na lopatki Laski Jestescie zajefajne
Mala_Mi 22:49, 06 kwi 2014

Joaska napisał(a)

a ten to już tragedia

Moje takie były.. myślałam, że po nich.. opryskałam florowitem jakieś 3 dni temu, potem przycięłam.. .. dziś w nocy spadł deszcz.. i odzyskują kolor.. a były jak zdechłe.. Nie jest tak źle.... uwierz mi.. moje też takei były.. jeszcze nie rewelacja, ale widać że sie popoprawiają.. nawet tera mogę nazwać kolor, że bardziej sie skłaniam do zielonego
Sebek 00:11, 07 kwi 2014

Aaaaaale sadzonek Jak to wszystko posadzisz to za chwilę miejsca na rabatach braknie
Joaska 09:24, 07 kwi 2014

bociek napisał(a)
O ja Cieeeee, jaki wypasiony LV w dodatku spatynowany. Rany boskie i w czyms takim trzymac kombinerki, toz to grzech smiertelny

A jaka plantacja

Aska, normalnie scenka opada

Buziam

Oj Bociusiu ... jaki tam grzech... to że luj godnie nosi najważniejszy sprzęt domowy, do tej pory kombinerki i rożne takie, a od teraz to będzie TORBA OGRODNIKA ... a nie jakaś tam torebka ...

Plantacja jak widać potrzebuje już przejść do gruntu bo się rozrosła bardzo i nie mieści w doniczkach ... a tu wypadało by podzielić trawy ... tylko gdzie to wszystko trzymać ....
Bociuś wypatrzyłam u Ciebie kulki cisowe które idealnie pasowały by mi....może jakiś napad na Twój ogród zrobię