Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

w Oborze też mogą być ogrody 23:03, 29 gru 2013

Do góry
No i koniecznie coś będzie musiało stanąc na wejściu do domu, bo zanim ktoś dojdzie do drzwi to idzie betonem kolo betonu i dobrze że na parapecie i balkonie to pelargonie bo byłaby smutna pustynia

ale żem rysunek strzeliła trumna z trawa mi wyszła a cóż Albo może postawiać kilka tych donic co są w nich okrągłe iglaki przed domem i to samo powtórzyć na wejściu, tyle że z innym zestawem roślin???
Makowo na Kociewiu 23:03, 29 gru 2013

Do góry
Anula dziękuję

Wstawię jeszcze dzisiejszy ogród było ponuro, wietrznie i nieprzyjemnie

róże;

nasiona oregano

jabłka na wierzbie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:59, 29 gru 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Mamy już wiosnę....
złotlin zakwitł...codziennie przybywa kolejnych kwiatków

powojniki szaleją

Róże kwitną jesiennie...
z wrażenia zdjęcie się rozmyło...

Austinka planuje kolejne kwitnienie, paki się rozchylają

Fajna wiosna
Od ogrodu do łąki i stawu 22:58, 29 gru 2013

Do góry

Jak zobaczyłam te skarpety to mi się żart przypomniał.
Jaka jest różnica między świętami naszymi a amerykańskimi?
W Ameryce prezenty znajdują się w skarpetach, w polsce w prezentach są skarpety

Choinka bardzo ładna, prezenty pięknie zapakowane, skarpety elegancko uszyte
pozdrawiam
w Oborze też mogą być ogrody 22:56, 29 gru 2013

Do góry
Tak wracając do mojego już zapomnianego ogrodu, dobrze że były święta i temat wianków królował a teraz Nowy Rok i trzeba brać się za planowanie. To dzisiaj spacerując po swoim podwórku dostrzegłam coś czym wcześniej zapomniałam. o ile dobrze pamiętam to Ewa od borówek mówiła żeby całkowicie usunąć płot ze siatki i zrobić otwarta przestrzeń. wszystko pieknie ładnie, tylko na tych 3 zaznaczonych słupach zawieszone są linki od prania :/ jeśli je zdemontujemy razem ze siatką, to gdzie będziemy się suszyć a zostawiając je będą sobie tak drągi stać ni z tego ni z owego??? one w rzeczywistości są sporo wyższe od tej siatki, praktycznie tak jak naznaczyłam je kolorem.

A może jak bym zmieniła sposób otwierania tej bramy, tak żeby zlikwidować tę furtkę kulawą i zrobić całośc z tego tylko na potrzeby szamba i węglą do otwierania, a wejście przenieść pod orzech???? bo i tak tam ma stać domek dla dziecka i jego zabawki to ja bym miała blisko do ogrodu ta lokalizacja zielona to powiedzmy nowe wejście

a żeby zakryć szpecąca siatke puścić po całości duuużo bluszczu, a tego będzie, bo jak będę strzygła ten wiekowy to młodych można sadzić. a zresztą bluszcz mocno ucierpiał po ksawerym, spory kawałek odczepił się od muru i tak smętnie teraz to wygląda :/
a na tej białej ścianie od zsypu zrobić coś na kształt kwitnącej ściany???
jak myślicie miało by to sens???
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:54, 29 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Irenka - co z tego że zjechała jak i tak zdezerterowała

Madżen - ja jestem taki leń... że jakoś nie mam motywacji do regularnych ćwiczeń... a towarzystwa motywującego brak... święta były bez kulinarnych szaleństw.. i tak przybyło 3 kg.. niestety w pewnym okresie życia chyba trzeba sie pogodzić z tym, albo zagłodzić na amen... W Spindlerwoym nigdy nie byłam.... jak nic nie stanie na przeszkodzie to może być

Kasiek - Kasprowy jest fajny (Goryczkowa), ale wystarczy, że wieje i już nie da sie jeździć.. a teraz Górale cenę wygwizdali tak, że ja już tam nie pojadę.. dla zasady... ale trasa do zjeżdżania jest super, bo długa..

Zbysiu - przekażę, ale kursantka się nie odzywa ..

Borbetka - dzięki za życzenia... i niech nam nawet zęby usną, byle było sie z czego śmiać

I jak pisze Ania.. niech się kula ... moje kulki trochę rude, ale chyba nic im nie jest.. żywopłocik też miałam rudy i sie poprawił..

Kulki podlejesz wiosną siarczanem potasu i będą zieloniutkie. Ta rabata boska jest!

Ps a Ty sobie poziom hormon tarczycy sprawdzałaś? TSH? To tak a propos tycia....
Ogród Dominiki 22:19, 29 gru 2013

Do góry
Domi napisał(a)

Cudnie i jak kolorowo -mimo,że to prawie styczeń...

Domi a co rośnie przed stożkami takie bordowe na przedostatnim zdjęciu?
Pszczelarnia 21:57, 29 gru 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Na zmianę z Jolą będzie pokazywały kartki z kalendarzy, bombki bardzo ładne
Pszczelarnia 21:48, 29 gru 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I coś w sam raz dla Pszczelarni:

Dobrze, że zostawiłaś ją na koniec. Jak wisienka na miodowym torcie
Pszczelarnia 21:45, 29 gru 2013

Do góry
I coś w sam raz dla Pszczelarni:
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:45, 29 gru 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania balsamiczna jest u mnie 6-7lat przyrosty około 5cm czasami ciut więcej

świerk kłujący Waldbrunn też miły dla oka

a to oczywiście Acrocona Pusch

Podobają mi się te karłowe iglaste ale one są takie drogie a jak wypadnie to szkoda forsy na Acroconę parę lat się już przymierzam
Paprocie ogrodowe 21:42, 29 gru 2013

Do góry
Aniu nazw nie podam więc nie pomogę - wiosenne rewolucje już szykujesz
może przyda Ci się ta inspiracja którą podpatrzylam w Wojsławicach

Pszczelarnia 21:39, 29 gru 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:37, 29 gru 2013

Do góry

rok ... a tej podróży ... nie takiej podróży zapomnieć się nie da !!! ... i szczerze mówiąc nigdy przedtem tak fantastycznie nie podróżowałam ... bo potem to z Kasią zrobiłyśmy mały replay ...

tego pieca ... w tej kuchni najbardziej kuchennej z wszystkich mi znanych ... tego parującego racucha z jabłkami ... ogniska pod gwiazdami to ja nigdy nie zapomnę ..

Alinko żon po przeczytaniu "będziesz bardzo bogata" zapalił się do pomysłu z nadmiernym jak na niego entuzjazmem )))) ... no inne sposoby na bycie obrzydliwie bogatą mi nie wypaliły (bo ich nie było ))) ) to chyba muszę się zastanowić ... tylko obawiam się, ze każdy korektor rozpłacze się nad moją radosną twórczością ...
za to macie jak w banku, że za pierwszy milion zabieram Was gdziekolwiek taki zespół poradzi sobie nawet na bezludnej wyspie )))

a gdybym miała sobie czegoś życzyć to chciałabym być broszką na kurteczce Anka żeby tak szuu szuuu między drzewami zrobić

i chciałabym tego racucha zmniamać ... bo spojrzałam na obraz i enzymy ruszyły

Pszczelarnia 21:34, 29 gru 2013

Do góry
Uwielbiam bombki kolorowe, co roku cieszą mnie te stare i zachwycają nowe, niektóre kupione "w tajemnicy" przed M:

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:14, 29 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Reszcie macham i zostawiam mój krajobraz zaokienny..

Acha.. ja też nie lubię zimy, dlatego jeżdżę na nartach..

A ja się moczyłam w zgniłych jajach! Na Czarnej Górze puchy i czarna ślizgawka. Co to się porobiło dookoła?
Postawić trawkę nad i... 21:14, 29 gru 2013

Do góry
...dylematy natury ogrodowej...wybieramy cegłę klinkierową na budowę kominka ...dywagujemy nad cegłą o nazwie Frankfurt... bardzo nowoczesna i elegancka zarazem..ale nie wiem czy na kominek pasuje...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:04, 29 gru 2013

Do góry
Izka witam poświątecznie . Ty rzuć w nowym roku swoją pracę , zacznij pisać książki , będziesz bogata , będziesz nas zabierać ze sobą w bogate kurorty a my cie za to będziemy trzymać za ręce jak będziesz zjeżdżać z góry......co ty na to ?
.......ale bredze . ale coś powinnaś uczynić ze swoim talentem ....buziak wielki zostawiam
W miniformacie 20:57, 29 gru 2013

Do góry
W miniformacie 20:50, 29 gru 2013

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies