Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:30, 21 sty 2014

Do góry
Zuza napisał(a)
Syla dziękuję za fotki a teraz będę drążyć temat Mówisz, że miały 1,5 metra jak je posadziłaś- jak dawno temu to było? I co ile sadziłaś? Jak to się potem tnie? Tzn można nadać dowlony kształt czy tylko tnie się z góry? W jakiej odległości musiałabym posadzić RH od choiny? Pewnie ze 2 metry? Przepraszam jeżeli pytania wydają się głupie ale akurat a choiną nie miałam nigdy do czynienia.
Pozdrawiam
i szczerze zazdroszczę ogrodu zimowego!!

Choiny w tym miejscu które pokazuję sadziłam w 2011r. posadziłam je co 1m (za rzadko - dlatego mam prześwity) . W roku 2012 były solidnie przycięte po bokach i równane górą. W innym miejscu w tym roku nabyłam 9 szt i posadziłam co 70cm (wstawię zdjęcia z przed chwili robione)

Rok 2011

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:19, 21 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
W żadnej całej Polsce!!! U nas zimy nie było, nie ma i nie... Deszcz pada, ciepło, wczoraj +10 !!! Dzisiaj chłodniej, ale jesiennie dalej. Hiacynty mi kwitną!!!

Widzę następną wielbicielkę róż! O, to sobie popatrzę latem

Dziękuję za odwiedziny

To się cieszę Kasiu bo już myślałam, że wszystkich zmroziło
Rzeczywiście u Ciebie cieplusio bo skoro o tej porze + 10 to żyć nie umierać i cieszyć się kwitnącymi hiacyntami Róże uwielbiam ale marnie u mnie rosną. Dobrze, że chociaż kwitną

dajana napisał(a)
Martusiu u mnie deszcz pada juz 24 godz i paskudny wiatr ,ale mrozu tez nie ma i oby nie było bo rano byłaby straszna jazda .Fiolety to tez moje kolory ogrodowe tylko ogrodowe Od czasu do czasu jakieś zdjęcie pstryknę to i wklejam Wiosna będzie ich sporo .Serdeczności posyłam na synusia uważaj w taką pogodę lepiej dalej nie wychodż

Cieszę się Dajanko, że lubisz fioletowo kwitnące kwiecie
Na Synka uważam bo strasznie u nas wczoraj i dzisiaj. Wszystko skute grubą warstwą lodu. Nawet bałam się pójść zrobić zdjęcia bo takie straszne lodowisko wszędzie. Bałam się w ogóle siadać za kierownicą bo nie dość, że słabo widać to jeszcze ślizgawica. Mam nadzieję, że to dziś ostatni taki dzień.

Pelargonie 11:06, 21 sty 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Marto - nie przesadzaj do większych doniczek, one są ukorzenione, ale jeszcze słaby system korzeniowy mają.
Rozmiar doniczek jest odpowiedni, wystarczający do czasu posadzenia na miejsce stałe.
w tej porze nie mogą mieć za makro. umiarkowanie dozować wodę, lepiej się korzenią.

potwierdzam by nie przesadzać. ja tak swoje któregoś roku załatwiłam bo ubzdurało mi się, że jak przesadzę do większych doniczek to się ładniej rozrosną żadna się nie przyjęła a korzonki były mikroskopijne

to jedna z moich

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:54, 21 sty 2014

Do góry
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:40, 21 sty 2014

Do góry
Kasia a dalej (wyżej) niż Czarny Staw ??? bo właściwie w tym rejonie Tatry zaczynają się od Czarnego
powspominaj
dla zachęty dla Wszystkich
widok na Morskie i Czarny z podejścia na Mięguszowiecką Przełęcz pod Chłopkiem

takich widoków się nie zapomina i nie jest tak ciasno jak na Rysy

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:39, 21 sty 2014

Do góry
niedźwiedzie futro

kostrzewy

lawenda

goździki

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:35, 21 sty 2014

Do góry
na płotach, bramach, furtkach, klamkach.. wszędzie warstwa lodu :

jałowiec posp.

kostrzewa popielata:

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:31, 21 sty 2014

Do góry
Ogród od wczoraj skuty lodem ..

kłosówka miękka:

świerk posp.

wierzba:

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:29, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kwiatki z garażu poszły do kuchni (poustawiane na siłę, bo przecież miały być w donicach przed domem), szkoda by było nie patrzeć na nie, a w garażu nie mam potrzeby siedzieć

Piękne te hiacynty ,a zapach...boosski
Danusiu proszę zajrzyj do mnie potrzebuję Twojej rady odnośnie bukszpanów

Z nadzieją na choć trochę ładny ogród - ZREZYGNOWANA 10:21, 21 sty 2014

Do góry
ring napisał(a)

Wg mnie jest za kolorowo i za dużo tutaj się dzieje. Biały żwirek raczej nie polecam. Inne kamyki, szare, albo zwykłe okrągłe granitowe.

Masz taki zygzak po lewej. To trudne miejsce i chaos w nim jeszcze bardziej zwraca uwagę na tę cechę. Trzeba to wyłagodzić.

W tym przypadku lepiej zrobić plan w postaci rzutu z góry a nie zdjęcia

Ogródkowy chaos u monitki 10:19, 21 sty 2014

Do góry
Danusiu bardzo ci dziękuję Cały weekend byłam na wyjeździe i miałam odwyk od forum a tu taka niespodzianka Rabata będzie wypłaszczona tak jak wyrysowałaś.Tylko czy dobrze rozszyfrowałam rośliny?

1 choiny kanadyjskie
2 RH Cunningham White
3 Miskant Variegatus lub Zebrinus
4 ?
5 stożki bukszpanowe
6 Buk Riversii? abrowiec?
7 carexy
8 żurawki czerwone
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:13, 21 sty 2014

Do góry
Nie znam nazwy ma 2 lata Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:09, 21 sty 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mroźnoooo, zimnoooo. brrr...

Ja jeszcze tej zimy śniegu u nas nie widziałam i wolałabym nie widzieć
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:02, 21 sty 2014

Do góry
A mam t akie odmiany ---- muszę zapisać Różowy pojedyńczy to---- CAROLINE

Następny nowy nabytek jasny niebieski --Vviolet Elizabeth

Granatowy----- The Prezident

Dokupić Rubensa ha ha
Hosty, limelighty i oczywiście żurawki ;-) 09:53, 21 sty 2014

Do góry
Zuza ,ładne hortensje limlet kupisz w jaworniku po 10 zł .Moja po zakupie w lato 2012
oraz lato 2013
Ogródeczek 09:29, 21 sty 2014

Do góry
Ogródeczek 09:25, 21 sty 2014

Do góry
coś niebieskiego z wczoraj
w Oborze też mogą być ogrody 09:04, 21 sty 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
Sankowanie cz. 1....bo ile prezent spod choinki może stać w pokoju?????
Franko nie znosi rękawiczek, uprzedzając pytanie o gołe łapki

no.. i to jest najpiękniejszy kwiatuszek prezent pierwsza klasa, mamuśka uśmiechnięta tylko śniegu ciut więcej
Tojeść rozesłana (Lysimachia nummularia) 08:54, 21 sty 2014

Do góry
Czy jest szansa, żeby tojeść pięła się do góry po drewnie? Posadziłam ją przy tarasie, gdzie jest mała drewutnia. Chciałabym ją jakoś przyozdobić i zasłonić. Psuje mi tarasowe widoki. Tojeść włazi w kostkę, to może pójdzie dalej? Chciałabym, żeby zasłoniła ten brudny rant tarasu, tam jest zawsze wilgotno i miejsce jest kłopotliwe do czyszczenia.
Mam ją tu i widać ją na kostce. Zmierza w kierunku małej przechowalni drewna. Nie ma tam szans na inną roślinę. Mam beton przy tej drewutni, a w donicy raczej nic nie przetrwa latami:

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:52, 21 sty 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies