Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 22:44, 02 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
nie do wiary ...

Wilcza coś masz z oczami?....trzeba do okulisty
W kamiennym kręgu od początku 22:41, 02 gru 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, te szpilki na kanwie do czego służą? Nie pokłujesz się?

Jolu odliczam i zaznaczam 10 krzyżyków dla ułatwienia pracy

Przewlekam też pomocnicze nitki, żeby nie pomylić kolejności
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:40, 02 gru 2013

Do góry
Dzisiaj spędziłam trochę czasu w ogrodzie i jak zwykle za mało. Jest to już czas myślenia o ozdobach świątecznych, ale można też bezkarnie trochę pomarzyć, że to zrobi się tu a to tu bo
nie musi się decydować ostatecznie hehe

Ja znalazłam chyba na serio miejsce na świerk Inversa / nie wiem co z wątkiem o tym świerku bo nie działa/
i 2 miejsca pod brzozami na derenie Ivory halo .
Można sobie tak planować tylko potem gdzie to kupić ?

W tamtym roku 3 grudnia było tak,

w tym zima się nie spieszy ale nie szkodzi, poczekamy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:40, 02 gru 2013

Do góry
Agania napisał(a)

Posadziłam ją centralnie na pierwszym planie w końcu od Ciebie i to serbusiowa kuleńka, maleńka, titusia, malusia

Piękne zdjęcia i cudowny ogród pokazujesz. Nadaje się się do pokazania w piśmie ogrodniczym. A ile wrzosów!
Cudnie
W kamiennym kręgu od początku 22:39, 02 gru 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

u Ciebie jeszcze wrzesień? jakim cudem skoro u mnie grudzień pięknie, pozdrawiam

Elu, pamiętasz bajkę o 12 miesiącach?.....pozamieniali się miejscami....grudzień z wrześniem....i taki dało efekt

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:34, 02 gru 2013

Do góry
Na chwilę obecną klaruje mi sie tak..
Zielone linie to niska obwódka bukszpanowa (dwie rabaty rózane są za wąskie, robione na szybko i są do przeróbki, bo bukszpany/szałwia siedzą pod różami)
Niebieskie linie to ekrany z??? cis może być z bukszpanem??
Czerwona linia z numerem 1 - to moje przesadzone róże z przedogródka
Drapak zielono-żółty z nr 2 to przesadzony świerk srebrny, będzie niski bo to taka forma..

Hmmmm to ma ręce i nogi z punktu estetycznego i praktycznego..
A to ten drapak świerk.. na początku wsiowego.. po prawej są róże.. ale przesadzane i na razie są tu kiepskie i nie widać. Pod śweirkiem irga Coral Beauty.. jak sie nie przyjmie, to wyrzucę. (to dobro z przedogródka)

Pszczelarnia 22:30, 02 gru 2013

Do góry
Z M. okopcowaliśmy róże kompostem - 60 szt.! Przyjemna pierzynka puchowa. Dokupiłam maty słomiane - przyczynek do wyeliminowania włókniny jako zimowej okrywy. Stroiszem zaś okryłam rachityczne bukszpany - dostały szansę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:28, 02 gru 2013

Do góry
Tej bym dała ekranik od prawej strony (róże dostana podpórki, by się nie pokładały)

A tu się nie da bo są szmaragdy

Dwa ogrody 22:22, 02 gru 2013

Do góry
Ania rozumiem - buziaki!
To fragmenty rabaty z ziołami: oregano, melisa cytrynowa, dwa rodzaje mięty ogrodowej, hyzop, szałwia muszkatołowa, lekarska, o trójbarwnych listkach (zapomniałam nazwę), stare już krzaczki lawendy, tymianek, poziomki i jeszcze parę innych. Kiedy zaczynają kwitnąć, w nad rabatką unosi się chmara zaaferowanych pszczół, trzmieli, motyli najróżniejszego kalibru i innych owadów. Jak fajnie jest posłuchać tego bzyczenia przed południem - trochę nerwowego, bo jeszcze tyle pracy przed nimi, a późnym popołudniem leniwego i spokojnego, bo już zebrane, zaniesione do uli, popatrzeć na najedzone trzmiele, leżące na ciepłych kamieniach z odnóżami w górze...
Przeglądając zdjęcia, zauważyłam, że na wielu, nawet tych, które umieściłam w wątku widać owady. Chyba stary ogród jest im przyjazny...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 02 gru 2013

Do góry
Jak zacznę każdemu odpowiadać to znów nigdzie nie zajrzę.. a ja kcę na kominki.. proszę o wybaczenie że nie każdemu odpisuję..

To przedmiot do przemyśleń... takie ekraniki za różyczkami mi się bardzo podobają.. i będą To dobry pomysł I przed szklarnią.... ziarnko posiane przez Danusię skiełkuje
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:21, 02 gru 2013

Do góry
Maria667 napisał(a)
Witaj Mirko!
Dawno tutaj nie zaglądałam, ale widzę, że ogrodowy spektakl trwa.... Na szczęście, bo jest na co popatrzeć.
Pozdrawiam.

witaj Marysiu - ale miło

dziś byłam w ogrodzie i ostatnie grabienie wykonałam, trawki powiązałam, dosypałam do kopczyków róż
i byliny otuliłam Compo ochrona zimowa - fajne to ale 16 zł za worek 20l to drogo
posprzątałam wejście i ułożyłam donice i zrobiłam jeden stroik na okno - jak zgram to pokażę

a to dla Ciebie za ten spektakl

własnie dziś wymyśliłam, że do dekoracji domowych świątecznych kupię paczkę goździków białych - to taka fajna biel śmietanowa i dodam do gałązek kosodrzewiny - będzie super
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:19, 02 gru 2013
Do góry
Na ten długi wieczór i dzień jesienny bukiet kolorowy, jedyny jeszcze jaki wita moich gości od progu, wysyłam Haneczko, nie zabieram Ci już czasu, ale w telegraficznym skrócie dodam, że wiele razy w ciągu dnia i nocy bywam u Ciebie

Pszczelarnia 22:16, 02 gru 2013

Do góry
Trzeba było takiego zdjęcia, żebym pojęła, że ta irga jak grobowiec lub sarkofag - do usunięcia stąd na wiosnę. Cisy za nią - rachityczne sadzonki do przycięcia, mają za zadanie zasłonić przed wygwizdowem i zamknąć logiczną całość rabaty. Cierpliwość wskazana - muszą urosnąć i się zagęścić.
Ogród niby nowoczesny ale... 22:14, 02 gru 2013

Do góry
To podwójne gratulacje
pozdrawiam
Ogród Janiny 22:13, 02 gru 2013

Do góry
Ładną mam wiosnę tej jesieni . trochę popaduje kilka razy był przymrozek ale kwiaty nadal ładnie wyglądają szczególnie kolorowe kapusty i nagietki ,, Zdecydowanie szukam więcej kolorów nagietek bo sa wytrzymalsze od aksamitek po których już nie mam śladu ..

koperek nadal rośnie i córka zieleninę jeszcze zbiera z ogrodu

Tak wyglądała rabata z trawami ,teraz są przycięte , podzielone i rosną na nowej rabacie w nowym ogrodzie .

.

nadal ładnie się trzymają kapusty,nagietki i w oddali petunie , owies na rabatach kwiatowych coraz większy ,osłania posadzone tak byliny ,,
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:10, 02 gru 2013

Do góry
Sachalińską mam, ale jej nie oglądałam, zerknę, u Ciebie baziuchy widać...... faktycznie jest za ciepło jak na tę porę roku, rośliny wariują, ale my nie dajmy się zwariować

Moją pinus pumilę Ci zostawię

Ogród z łezką 22:10, 02 gru 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
W niedzielę, przed wyjazdem, poświeciliśmy wszystko co już jest (jeszcze tylko mała jodełka światełka dostanie), zdjęcia próbowałam zrobić, ale nie potrafię...takie beleco wyszło...sami zobaczcie

Cały ogród ciemny, trzeba popracować nad tym

Kasieńko - pięknie jest.
w Oborze też mogą być ogrody 22:08, 02 gru 2013

Do góry
a jeszcze Wam pokażę zdjęcia tego ogrodu dokładnie przed domem co jest, bo tego nie widzieliście
próba uchwycenia całości, i w końcu jakiś Ogrodowiskowy akcent, czyli bukszpanowy szpalerek mojego szwagra

a teraz rzut okiem na coś a'la bonsai nr 1
i trochę mniejsze bonsai nr 2
i taki cuś jest przed domem
Ogrodowe zacisze 22:03, 02 gru 2013

Do góry
A czy ktoś może wie, czym zabezpieczyć taką ławkę po sezonie?
Czy to się czymś woskuje lub może napuszcza jakimiś specjanymi preparatami do drewna? Mam ją pierwszy rok i jeszcze nic z nią nie robiłam, a chciałabym, żeby mi długo służyła

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:59, 02 gru 2013

Do góry
Ostanie widoczki z ogrodu na dzisiaj

tutaj mi rosną przyszłe poczochrańce

a to brzezinowe uroki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies