Luki z wrażenia zrobiłam sobie pod nim zdjęcie w 2012 roku aby wiedzieć jak jest wielki
Bogdziu miałas znakomity występ. Swobodna wypowiedż, zero nerwowości, merytoryczna porada . Z przyjemniscią sie Ciebie oglądało ! Fajnie byłoby takie porady z Toba w roli glownej ogladac w necie i TV
Ps. Wreszcie nie mam wyrzutów sumienia, ze sypie nawoz tak jak ty
Czy rzeczywiscie używasz ten Biopon? I sie nie klei do lisci! Moze być odp na prive
Wow wielkie Wow dla trawnika i kancików. Caluteńki ogród jak bombonierka.
Bede wyoatrywać thuji na nózce, juz wiem po co potrzebna
Dopiero dzisiaj wygooglałam jak wyglada rutewka dobrze ze kupiłam
Kasia popierdzenie zimie w moim ogrodzie niewiele roslin zostało... A po wiosnie 2011/2012 z przymrozkami w maju spustoszenia było starszne. Moje rozplenice bleack beuty, budleja, róze wymarzły.. Coż trzeba sadizc od nowa.
Moja kolezanka po założeniu ogrodu powiedziła, ze wg projektantów 1/3 roslin wypada w pierwszym i drugim roku...
Nigdy w zyciu, nie rób tego, magnolie nie znoszą cięcia oraz grzebania w korzeniach (moja Suzan jest tego najgorszym przykładem....)?. Czasem jesli musisz coś uciąć to mozesz to zrobić ale nigdy na zasadzie cięcia kosmetycznego. Czytałam natomaist ostanio aby wyłamywać kwiaty magnoli coby nie traciła sił na owoce. Musze ja wkrótce oskubać , moze to mieli na mysli?
Gabi szkoda, ze Ciebie nie było. Trzeba jakiś wypad giełdowy poczynić. Moze hortensje do donic?
No siem potnę, nie będe pisać 3 raz co kupiłam
Dla mnie nowosci nie było, w szczególnosci z trawami to jeszcze nigdy tak krucho nie bylo
Skoro Wieloszka powiedziła ze rutewka pikna to kupilysmy wszystkie Pamietasz kiedys akcję orliki teraz bylomidentycznie z rutewką
Czosnki lepiej zostawić w gruncie to wtedy mnozą sie. U mnie jest zbyt ciezka , zbita glina i cebule schodzą coraz głębiej a kwiaty coraz mniejsze z sezonu na sezon. Ale w przeciwieństwie do tulipanów w tym samym miejscu kwitną lrzez kilka lat
Odwrotnie teraz mniej nawoże aby tak szybko nie rósł busz. Teraz pójdzie tylko druga tura nawozu pod róze
Kupilysmy rutewkę( , chyba wszystkie ), kilka osób tojeść , zawilce, jednoroczne do donic, z tego co pamietam jeden powojnik. Ale wybor mały, ceny wysokie... Lepsze zakupy robimy u Stafana. Ale kiermasz to nasze miejsće spotkań a nie zakupów
Odkad mam je w zwirku to nie przerastają (pod korą tak) ale one w ogole u mnie nie chcą rosnąc na tym stanowisku. Nie zdązy trawa wyrosnąć bo lawendy są do wymiany..Mimo,ż e rok temu była akcja rozpiaszczenia rabaty i sypania zwirku znów połowa do wymiany.Wymieszam im w tym roku podłoze ze żwirem granitowym....
U mnie dziury w ogrodzie trudno juz zobaczyć.
Nasadzenia mam tam w taki sposob
1. Sesleria heufleriana z tulipanmi i narcyzami a latem z białymi jezówkami
2 laurowisnie otto i podobne a po lewej machonie
3 hirtensje limelight i vanille
4 graby
Magnolie obcina? Toż to herezja! Nie chodż moze juz do tej szkółki...
Ostatni raz nawoże magnolie w lipcu aby nabrała sił do zawiązania pąków na nastepny sezon