Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 16:27, 13 lis 2013

Do góry
Robert, ja w tym roku kolorów na klonach palmowych nie miałam, bo zanim zdążyły sie zaczerwienić, to je wrześniowy mróz załatwił

Prosiłeś o moje klony... Red Sunset był piękny pomimo przymrozków, innymi gorzej. Za rok może będzie lepiej. Wstawiam u Ciebie, bo u siebie sama nie wiem gdzie tego szukać

Opuchlaki 15:53, 13 lis 2013

Do góry
Wygrzebałam z doniczki kulki nawozowe.. te są o takich kolorach.. ale też bywają w innych, bardziej żółtych.. są jako koreczki i są jako luźne kulki..
Z suchych sypie sie biały proszek, albo są puste, z mokrych leje sie woda,a jak jeszcze maja nawóz to leci szary płyn.... tyle zaobserwowałam..... dzięki gościnności pelargonii .... której ukradłam trochę nawozu grzebiąc w korzonkach..

Po zastosowaniu nicieni nie padła mi w tych miejscach ani jedna żurawka, nie ma też nowych wżerów na liściach żurawek i rh, które rosną obok.. w zeszłym roku pogryzły mi i rh...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:43, 13 lis 2013

Do góry
Żurawki zmieniły troche kolor ale takie też sa ładne

jednoroczna lobelia na tarasie goni już jak widać resztkami sił ......i kwiatów............

Ale sama rabata i cały ogród generalnie wygladają jeszcze nieźle jesli chodzi o kolory.............

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:38, 13 lis 2013

Do góry
Kwitnące jeszcze wciąż rozchodniki, wrzosy i liriope ............

Ogrodnik Mimo Woli cd 15:37, 13 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Ta fota dopiero oddaje jaki masz wielki akwen
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:35, 13 lis 2013

Do góry
No to dziś motylkowo kolorowo bo szarzyzna za oknem

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:34, 13 lis 2013

Do góry
Mam jeszcz nawet kilka kwiatków w ogrodzie - kwitną nadal niektóre zawciągi

oraz niezawodne gożdziki, które kupiłam i posadziłam kwitnące w Dzien matki i do tej pory mam na nich nieustajaco kwiaty, teraz już jest ich mniej ale kwitna nadal..... nie znam nazwy tych goździków, widziałam je również w kolorze rózowym, ale te moje egzemplarze szczególnie sie u mnie sprawdziły - zobaczymy jak będzie po zimie....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:28, 13 lis 2013

Do góry
Kalina zdobi ogród koralowo-rudymi liśćmi

a perukowiec też nie powiedział jeszcze ostatniego słowa.....

no i moja irga, ktora przez cały rok nie bardzo mi sie podoba, późno dostaje liście i wiosną oraz latem wygląda nieciekawie, za to o tej porze roku przykuwa uwagę kolorami liści i owoców

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:24, 13 lis 2013

Do góry
Berberys green carpet - to już ani on ...green ani ....carpet, taki bardziej "potarganiec" z mnóstwem czerwonych owocków

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:21, 13 lis 2013

Do góry
Dorzucę kilka fotek z listopadowego ogrodu..............nie wygląda to jeszcze wszystko tak źle i szaro i buro, trawa jeszcze całkiem zielona a gdzieniegdzie trafi sie jakiś inny akcent kolorystyczny

W kamiennym kręgu od początku 15:07, 13 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
To nie jest szmaragd...i bardzo dobrze znosi przycinanie...nie tnij od razu mocno to on się usztywni i zagęści

Troszkę jak okno gotyckie mogłoby być. I widok mi się podoba z tego okna.
w Oborze też mogą być ogrody 15:05, 13 lis 2013

Do góry
Alisonek napisał(a)
Patrząc od jaśminowca na wejście do ogrodu, po prawej stronie na dużej części domu rośnie okazały bluszcz pospolity

A tutaj widzę kącik warzywny i owocowy. Jeżeli nasłonecznienie jest dobre, to wymarzone miejsce o dużych możliwościach aranżacyjnych.

Ogród w skali mikro :) 14:55, 13 lis 2013

Do góry
Proszę bardzo brunus ma ok 120cm . Te 20 to prowadnik.
Ranczo Edy 14:41, 13 lis 2013

Do góry
kurcze kuchnia wzywa może jeszcze się uda później
Ranczo Edy 14:31, 13 lis 2013

Do góry
okolice Rudy,Ślesina , Żółwieńca i Racięcina
Mój jesienny ogród 14:10, 13 lis 2013

Do góry
Zdjęcia w domu obejrzałem, bardzo mi się podobają, zrobiłem sporo palmowych, teraz one królują, trzmieliny też się tu przebarwiają całkiem inaczej. U mnie robi się amarantowa, później trochę różowieje i opada, tu robi się, krwiście czerwona a później żółcieje i blednie. Tak się dzieje z późnymi, bo te wcześniejsze na mocnym słońcu usychały. Dziś oczywiście znów zimno, podobno -4 ,jeziorko prawie zamarzło, patrzyłem z pociągu w Port Credit. Bierze się ostro, wczoraj gdy kończyłem malowanie ,zamarzałam mi farba. Nie mam pojęcia jak dziś będę malował, w dwa tygodnie tego nie pomaluje, gdyż przez to zimno spadło mi tempo, gdyż chodzę do biura na herbatkę żeby się ugrzać. Strach myśleć co będzie dalej. Teraz posty wysyłam z poczekalni tam cieplutko i internet lepiej śmiga niż na zewnątrz

.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:10, 13 lis 2013

Do góry

I skrzynia na taras zrobiona .Mój M ostatnio zeby jechać do wnuczków to robi wszystko bez szemrania .Ha ha Pozdrówka dla zaglądających.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:07, 13 lis 2013

Do góry
Nowa budka bo do starej podpora nie pasowała .Zostało pomalować.
Mój jesienny ogród 14:04, 13 lis 2013

Do góry
Witam wszystkich. O matko i córko, jaki był ziąb, w cieniu nawet lód nie rozmarzł ale za to pięknie słońce świeciło, zobaczycie sami, narobiłem sporo zdjęć. Liście leciały jak by padał śnieg. Po dzisiejszym mrozie to na drzewach za dużo nie zostało. Najbardziej mnie zmartwił strzępiastokory dziś obleciał całkowicie, jutro pojadę do tego młodego może tam było bardziej cicho i się uchował. Szkoda to był najpiękniejszy klon, takiego dużego nigdy nie widziałem i nie zobaczę jego czerwieni, kolor ma taki jak ta trzmielina którą pokazywałem wczoraj. Dziś pewnie będzie jeszcze większy mróz to już wykosi do reszty, nawet palmowe polecą. I tak trwało to prawie 3 miesiące, nie tak jak u nas miesiąc, lub jeszcze krócej. Pięknie było widać Miasto Niagara w zachodzącym słońcu ale gdy przyniosłem aparat, słońce zaszło i klops, potem już było za późno. Rano gdy robiłem fotki tak nie zmarzłem ale w robocie okrutnie. Ciekawy jestem jak oni te hałdy liści usuną, zobaczycie zresztą ile ich jest. Już dzisiaj widziałem ubrane dwie choinki przed domem, zaraz będą święta.

W kamiennym kręgu od początku 14:02, 13 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
To nie jest szmaragd...i bardzo dobrze znosi przycinanie...nie tnij od razu mocno to on się usztywni i zagęści

Jesteś mistrzynią sekatora.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies