Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wilcza Góra

Wilcza Góra

Enya73 11:53, 16 lut 2014

Wpadłam po chruścika. Ja mogę poczęstować pączkami angielskimi.
Zima to czas na takie leniwe wieczory przy kominku, też to lubię, choć już bardzo tęsknię za wiosną i ogrodem.
Wczoraj na chwilę zajrzałam do ogrodu i układałam plan prac porządkowych. W słońcu ogród wyglądał magicznie. Żal ścinać trawy, w marcu będzie tak łyso i pusto na rabatach.
Ķiedy tniesz hortensje?

Już coraz bliżej wiosny , z każdym dniem dzień coraz dłuższy, powietrze inaczej pachnie. Czujesz to?
Mam nadzieję, że spotkamy się na wiosnę.
Buziaki

WilczaGora 18:13, 16 lut 2014

Enya73 napisał(a)
Wpadłam po chruścika. Ja mogę poczęstować pączkami angielskimi.
Zima to czas na takie leniwe wieczory przy kominku, też to lubię, choć już bardzo tęsknię za wiosną i ogrodem.
Wczoraj na chwilę zajrzałam do ogrodu i układałam plan prac porządkowych. W słońcu ogród wyglądał magicznie. Żal ścinać trawy, w marcu będzie tak łyso i pusto na rabatach.
Ķiedy tniesz hortensje?

Już coraz bliżej wiosny , z każdym dniem dzień coraz dłuższy, powietrze inaczej pachnie. Czujesz to?
Mam nadzieję, że spotkamy się na wiosnę.
Buziaki

a ja jakiś się rozleniwiłam...i z chęcią poczekam na wiosnę jeszcze chwilkę...

hortensje tnę w marcu, wszystko zależy od temperatur...
obserwuję rośliny i jak tylko wiedzę, że się "wybudzają" - łapię za sekatory i nożyce

byłam dziś w ogrodzie na krótkiej przechadzce i faktycznie powietrze coraz bardziej wiosenne, choć śniegu jeszcze mamy sporo
najbardziej to za serce łapią mnie śpiewające ptaki...to one tak naprawdę obwieszczają powolne nadejście wiosny...ciekawe tylko czy zima nie czai się gdzieś za rogiem...ona tak lubi niestety...
dlatego zachowuję spokój...mamy luty...podkuj buty

buziaki
malgorzata_s... 18:18, 16 lut 2014

Ja mam nowe powiedzonko Może się sprawdzi?? Idzie luty szykuj niskie buty U mnie wiosna na całego Buziaki dla Wilczycy
WilczaGora 19:03, 16 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ja mam nowe powiedzonko Może się sprawdzi?? Idzie luty szykuj niskie buty U mnie wiosna na całego Buziaki dla Wilczycy

buziaki, buziaki Ciociu
...ale niech ta wiosna jeszcze chwilkę poczeka, bo jak się będzie za bardzo w lutym panoszyła, to zima zechcę ją jeszcze na chwilę wypchnąć...i da nam popalić
Alisonek 11:26, 17 lut 2014

WilczaGora napisał(a)

buziaki, buziaki Ciociu
...ale niech ta wiosna jeszcze chwilkę poczeka, bo jak się będzie za bardzo w lutym panoszyła, to zima zechcę ją jeszcze na chwilę wypchnąć...i da nam popalić

Ty jesteś wilczycą, a nie wroną żeby krakać i straszyć
Ale masz rację szybko w tym roku jakoś ta wiosna przyszła, żeby jednak zima jej nie pogoniła, bo będą straty
buziolki :*
WilczaGora 18:43, 18 lut 2014

śnieg się prawie wyniósł z naszego ogrodu
tym samym nie mam takiej dużej awersji do "białego"
...a przy udziale hiacyntów, to nawet się ponownie polubiliśmy
nie było trudno, bo białe kwiaty uwielbiam ...

Kasik 20:23, 21 lut 2014

Hiacynty piękne, a nawet gdyby nie były to tak je obfocisz, ze będą.

Ewuś mogłabyś zagladnąć do mnie - wstawiłam dwie hortensje , ale nie znam ich nazwy. może rozpoznasz>
Zaznaczam, że jakość zdjęć przyprawi Cię o ból zęba

Pliss
Buziam

malgorzata_s... 20:28, 21 lut 2014

No wiosna się panoszy, u mnie przynajmniej. Mam nadzieję że zima jednak odpuściła na dobre
W słonku tak ciepło że zastanawiałam się czy krzesełek nie wystawić Miłego rodzinnego weekendu
agata19762 21:40, 21 lut 2014

ja też uwielbiam hiacynty
iiiii ....biały kolor, niekoniecznie śnieg

KasiaWB 21:47, 21 lut 2014

Piękne hiacynty zapracowana kobieta pozdrawia zapracowaną kobietę miłego weekendu