Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród Ani :) 12:16, 26 lut 2017

Do góry
Iwona a lawende kiedy przyciąć?
i mam prosbę do Ciebie..chce wysiać poplon na przekopaną darń i Jankosia u mnie napisała o ph gleby. pamietasz u mnie 5,5-6 to ok na poplon?bo trochę mnie Monika zbila z tropu
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:12, 26 lut 2017

Do góry
macham
Ogród w remoncie 12:11, 26 lut 2017

Do góry
wow czyli ty masz dwa niwaki
wiesz Asia ja jestem minimalistka, dla mnie to by bylo spojne. ale jesli ciągnie Cię w większą różnorodność to rob tak aby tobie się to widziało.
czytam ostatnio watek malkul od poczatku i jestem pełna podziwu dla jej walki jak nie być kokoszką chyba kazdego po oglądaniu tylu roslin i opcji ich skomponowania ciągnie do buszu ale chodzi o to aby się w pewnym momencie zatrzymać i tworzyc ze sztywnej listy rośli.
może zrób sobie taką listę. i trawy też wybierz konkretne aby w różnych częsciach ogrodu się powtarzały
niewiem tak sobie myślę ale jak pitole bez sensu to krzycz a ja lece kawę sobie zrobic
Ogród w remoncie 06:55, 26 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Pod niwaka powtórz hakone a pod wiśnie hortki

Aniu nie wiem tylko czy hortki tam dadzą radę, te drzewka dadzą jednak sporo cienia z czasem chyba żeby jednak szczepione tam dać.
Ogród w remoncie 23:48, 25 lut 2017

Do góry
Pod niwaka powtórz hakone a pod wiśnie hortki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:33, 24 lut 2017

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Też to masz Ja mam za grubą nogę, ale przez Gośkę siedzę i oglądam tatoo. M ślę wzory, podobają mu się

ja może nogę to mam ok ale dupsko płaskie a przecie z takim tatoo to szorty minimal wypadało by latem wsunąć mus się z Chodakowską zapoznać....
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:33, 24 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

to mój plan, będę kończyć 1 i 2
rabata grujecznikowa czyli ta miedzy 8 a 9 jest zrobiona więc teraz bym robiła przygotowanie gleby pod 8,6, i 5 bo róg rododendronów jest zrobiony
3,4 i rabaty środkowe to przyszły rok więc pewnie tam poplon posieję jesienią i zostawię do zimy
a wstępny plan co ma tam rosnąć jest u mnie na str869 ale wiesz jak to jest..wyjdzie w praniu

Projekt pierwsza klasa z kwadratów...ogród też masz idealny w kwadracie...i nasadzenia też do kwadratów...jak dla mnie bardzo trudne wyzwanie, ale nie dla Ciebie

Mogę powiedzieć, że jesteś dokładnie na tym etapie przygotowania podłoża pod najbardziej ciekawe nasadzenia czyli kwiaty, trawy, bo drzewa już są posadzone, jeszcze popatrzę u Ciebie...ooo....wątek wrócił.....działaj więc

Widziałam kiedyś nasadzenia wokół drzewa, kwadrat obsadzony trawami, a w środku rozrzucone tulipany
Ogród w remoncie 20:10, 24 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ja jeszcze mówię że prężnie działam na największym forum ogrodniczym w Polsce i po przesyłce jestem zobligowana napisać na nim opinię

Haha, też zmałpię jakby co Póki co logo bloga w stopce wystarcza
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:44, 24 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
mam orgazm! jezu............ muszę taki mieć!
Też to masz Ja mam za grubą nogę, ale przez Gośkę siedzę i oglądam tatoo. M ślę wzory, podobają mu się
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:31, 24 lut 2017

Do góry
malkul napisał(a)

https://pl.pinterest.com/pin/468726273703520480/

mam orgazm! jezu............ muszę taki mieć!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:28, 24 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Nie możesz już usiedzieć w miejscu tak Cię korci, nic dziwnego, w końcu już prawie wiosna, a co planujesz ile rabat i w jakim układzie i co tam posadzisz?

to mój plan, będę kończyć 1 i 2
rabata grujecznikowa czyli ta miedzy 8 a 9 jest zrobiona więc teraz bym robiła przygotowanie gleby pod 8,6, i 5 bo róg rododendronów jest zrobiony
3,4 i rabaty środkowe to przyszły rok więc pewnie tam poplon posieję jesienią i zostawię do zimy
a wstępny plan co ma tam rosnąć jest u mnie na str869 ale wiesz jak to jest..wyjdzie w praniu
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:14, 24 lut 2017

Do góry
Rench napisał(a)
WINCHESTER CATHEDRAL

Czysto biała,u mnie to niewielka angielka. Kwiaty w kształcie spodeczków,pachnie.

Na tym zdjęciu widać ile Geoff Hamilton ją przewyższa,a on sam nie sięgał powyżej 1m

I charakterystyczne dla WC różowe plami.
w środku

i po zewnętrznej

Renia ona długo trzyma kwiat?śmieci? zastanawiam się nad nią i Parky jako uzupełnienie Artemis na mojej białej różance
Ogród z pergolą 13:45, 24 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Haniu dziękuję Ci kochana strasznie
a potem ile zostawić tak w skibie? bo chciałabym jeszcze raz wysiać np łubin potem
bo skoro już mogę siać to tak w marcu bym uźyźniła gorczycą, potem łubinem i potem bym robiła rabate.

Skopiowałam z wątku Agani, bo wygodniej odpowiedzieć tutaj.

To zielone z gorczycy powinno wygnić. Tempo zależy od warunków pogodowych i aktywności dżdżownic. Najwyżej podważysz trochę i sprawdzisz. Możesz sypnąć trochę azofoski. Nawóz sprawi, że gorczyca będzie dorodniejsza i więcej będzie miała zielonej masy.
Do wysiewu na nawóz zielony nadaje się też żyto, gryka, groch (możesz kupić w markecie w dziale spożywczym takie zielone całe kuleczki- wychodzi taniej niż nasionka z paczki), dynia, facelia, bobik. Czasem w sklepach nasienniczych są takie gotowe mieszanki w 1 kg paczkach. Nawóz zielony można wysiewać do sierpnia/września, to co wyrośnie zostawia się na zimę, samo wygniwa. Wiosna się tylko przekopuje widłami.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:21, 24 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

no powiem Ci że naprawdę mnie tym poplonem zaraziłaś, mam parcie aby jak najlepiej przygotować glebe pod rabaty
za obornik i kompost muszę sporo płacić a poplon to grosze