Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Ani :)

Ogród Ani :)

malgol 12:09, 26 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Toszko,dobrze że czuwasz . Ja nigdy nie tonę nic zanim forsycje nie zakwitną, najwyżej jakieś drobne porządki na rabatach robię ale w tym roku nawet tego nie bo bardzo jest mokro.

Ja też nic nie tne, chciałam tylko pomoc tym biednym kielkom nie mogącym przebić się przez gruba warstwę liści No i powycinalam trochę starych byli, szalwi, przywrotnikow, rudbekii. Moje róże już puszczają. Chyba za wczesnie, co?
Najgorzej, że u mnie pogoda długoterminowa zapowiada 16 dni deszczu...gdy przestanie padac to będzie na wszystko za późno
anna_t 12:16, 26 lut 2017

Iwona a lawende kiedy przyciąć?
i mam prosbę do Ciebie..chce wysiać poplon na przekopaną darń i Jankosia u mnie napisała o ph gleby. pamietasz u mnie 5,5-6 to ok na poplon?bo trochę mnie Monika zbila z tropu
MirellaB 12:24, 26 lut 2017

Ja też jeszcze nic w ogrodzie nie robię. Wczoraj tylko seslerię podcięłam i dwa ścięłam dwa leżące młode trzcinniki.
Mokro i miękko na rabatach, a tam gdzie mam żwirek to zgroza - pies przejdzie i kamienie się wybijają w ziemię.
anbu 14:17, 26 lut 2017

U mnie nie wychodzą żadne tulipany i żadne czosnki
Co jest?
AsiaK_Z 14:19, 26 lut 2017

anbu napisał(a)
Co jest?

Zastrajkowały tak jak moje
polinka 14:31, 26 lut 2017

Toszka napisał(a)

Termin forsycji ważny jest dla róż. Ale hortki można już w tygodniu ciąć - znajoma tnie na jesieni i jej hortki (cała kolekcja!) niczym nie odbiegają od naszych ciętych wiosną. Cisy, tuje, jałowce trzeba ciąć w pierwszej połowie marca - póki nie zaczną wypuszczać przyrostów i póki ptaki nie zaczną zakładać gniazd.

Toszka, tuje już ciąć? Nie za wcześnie? Kiedy drugie cięcie (ostatnie w sezonie) smaragdów wykonać? Brabanty wiem, że co 6-8 tyg.
Hortki mam już pocięte. W tamtym roku czytałam, że wczesne cięcie hortensji przyspiesza kwitnienie i u mnie to się sprawdziło
malgol 14:31, 26 lut 2017

anbu napisał(a)
Co jest?

To że nie wylaza tulipany to może za wczesnie ale czosnki już powinny być może coś je zjadlo?
asiak 14:33, 26 lut 2017

anbu napisał(a)
Co jest?

Aniu, u mnie też nic nie widać
natka098 14:33, 26 lut 2017

Czosnki już powinny wychodzić? Moich też nie widać, choć są w doniczkach i nic ich zjeść nie powinno :/

Znalazłam w sumie u siebie tylko 2 kiełki czegoś.
Margerytka40 14:42, 26 lut 2017

polinka napisał(a)

Toszka, tuje już ciąć? Nie za wcześnie? Kiedy drugie cięcie (ostatnie w sezonie) smaragdów wykonać? Brabanty wiem, że co 6-8 tyg.
Hortki mam już pocięte. W tamtym roku czytałam, że wczesne cięcie hortensji przyspiesza kwitnienie i u mnie to się sprawdziło

Jak tak to i ja w tygodniu obetnę swoje hortki