Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:07, 06 lis 2013

Do góry
pozdrawiam Wszystkich odwiedzających mój wątek czas na krótką relację
Można już wejść na górę ) są schodki

murują się ściany na piętrze

z piętra mam narazie taki widok na rabatki

tu widok z przyszłego otworu okiennego w sypialni jak serby w narożniku urosną, będzie pięknie
Borówcowy raj 19:05, 06 lis 2013

Do góry
Nie chciałam zaśmiecać wątku o tujach, więc odpowiadam i wklejam zdjęcie tutaj.
Na zdjęciu jest połączenie srebrnych świerków Isseli Fastigiata z czerwonymi berberysami kolumnowymi oraz kulistymi (Admiration), całość zaś podbita jest żółtym kolorem tui sznurkowej (filifera aurea) i jałowca płożącego Lime Glow.

Między pasjami 18:49, 06 lis 2013

Do góry
Witaj Aniu!

Jaki piękny Twój ogród!...ale 15 arów to nie pięć, można poszaleć i mieć tysiące tulipanów. A wiesz że ja nigdy nie malowałam tulipanów?. Wydawały mi się takie graficzne i jednakowe w kształcie. Teraz jak zobaczyłam te Twoje strzępiaste, to aż mi się oko i ręka wyrywa do malowania. I chyba tak zrobię.Tylko wiosną. Bo ja kwiaty maluję porami roku. Zimą martwe natury, konie, i tematy sakralne. Njbardziej kocham malwy, mam ich już sporą grupę i tu na ogrodowisku nie trafiłam na nikogo kto by je głównie eksponował. W przyszłym roku zakwitną pierwszy raz, to Ci je pokarzę.

A to moje tulipany, jesienią posadziłam znacznie więcej
Ogród w Puszczykowie 18:49, 06 lis 2013

Do góry
Takie tam...

Wykupiłam garden puzzle na długie zimowe wieczory Trochę mały zasób roślin jest w tym programie, ale jeśli komuś trudno wyobrazić sobie jak będą wyglądać posadzone już na rabacie to pomaga
Ogród cioci 18:43, 06 lis 2013

Do góry
Kropelki lodowate.

I ostatnie kolory.
Ogród cioci 18:41, 06 lis 2013

Do góry
U mnie też deszcz a nawet śnieg
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:34, 06 lis 2013

Do góry
Wspomnień z wycieczki ciąg dalszy;d Pozrawiam zaglądających
Ogród z platanem. 18:34, 06 lis 2013

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Wstyd się przyznać, ale to moje jedyne trzy bukszpany w ogrodzie Ta większa kula została przesadzona tu zamiast klona palmowego, który padł. Teraz zrobił się przyjemny zakątek. Na wiosnę wykulkuję, bo takie poczochrane

Filip u mnie w ogrodzie, to jak na razie nie ma żadnego bukszpana, więc nie jesteś najgorszy, zakupiłam
4 maluchy i zaczynam od wiosny gromadzić
Moja bajka 18:32, 06 lis 2013

Do góry
I znowu deszcz
Moja bajka 18:32, 06 lis 2013

Do góry
I znowu deszcz
Moja bajka 18:23, 06 lis 2013

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu,
gdzie kupiłaś takie latarenki? Ja już od jakiegoś czasu za takimi się rozglądam, a tu u Ciebie na pierwszej stronie... I nie zauważyłam wcześniej...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 18:22, 06 lis 2013

Do góry
To moze dziś coś mrożącego krew w żyłach...... brr nie cierpie pająków, fotke robił M ale to w końcu jedno z dzieci natury

Pomóżcie wyczarować mi ogród 17:35, 06 lis 2013

Do góry
Oto pierszy, zupełnie niepodobny do niczego plan mojej działki. Nawet dom jakiś ... inny. Z przodu mam pole trawy, a na rysunku coś nie tak. Wydawało mi się, że jestem romantyczką, a tu proszę minimalizm japoński przy moim projekcie to barok. A to M jest tu winien bo słuchając moich ogrodowych wymysłów ciągle powtarza: Pamiętaj , nie kasuj za dużo trawnika, no i żebym z kosiarką miał prosto. OK, ale to się da renegocjować. Na dzień dzisiejszy plan jak malina, jutro .... się zmieni!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:22, 06 lis 2013

Do góry
Witaj Danusiu!

Przepraszam, że nie zwróciłam się do Ciebie bezpośrednio, zakładając wątek, ale pomimo to, bardzo mi pomogłaś Ty i Hania. Jestem pod wrażeniem Twojej pasji, bo wiem, co znaczy pracować i wykonywać swoją pracę zgodnie z zainteresowaniami. Nie wiedziałam tylko że potrzeba tak ogromnej wiedzy z różnych dziedzin ogrodnictwa, aby to co jest efektem końcowym, było tak doskonałe i niepowtarzalne. Jak czytam posty tych, którzy z ugorów, zapuszczonych sadów, piasku i kamieni, tworzą nowe piękne krajobrazy i to za przyczyną założonego przez Ciebie "Ogrodowiska", to wiem co czujesz , i co czują inni. Byłam dotąd samotnikiem, a mam teraz znajomych, Założyłam w tym roku wiosną ogródek, ale już wiem co zmienić, by jego charakter, był ten sam . To tak jak z kompozycją malowanego obrazu, z jego tematem i tonacją. Pozdrawiam serdecznie....życząc dużo zdrowia.

To róża z mojego ogródka, posadzona własnymi rękami .

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:55, 06 lis 2013

Do góry
Dla Madżen obiecałam foto mojej wiśni kikucoś tam.. foto słąbe bo w deszczu..

Mam jeszcze spróbować zrobić sadzonki z winobluszczu... przypominać, bo zapominam.... a teraz mykam od kompa..
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:53, 06 lis 2013

Do góry
Gosia, Hania i inni zainteresowani.... jeżówki maja międzywęźla.. i robią się one same... tu przykładowa jedna gałązka.. wyłamałam, bo na tle trawnika lepiej widać jak sie rozkrzewiają 4 kwiaty z jednego fragmentu łodygi....

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:51, 06 lis 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Melduję obecność i pozdrawiam. Kupiłem i posadziłem he he he.

Zbyszek .. miodzio
Niech ci szybko taki urośnie... chciałam go kupić do mego przedogróka... ale był ...za drogi Może sosny gubią igły, ale są śliczne
Jurajski Ogród 16:47, 06 lis 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Ciekawe, co powiecie na moją wiosnę...jesienną (fotki z wczoraj):

cdn

Witaj Agnieszko, moje zawciągi tez cały czas kwitną, nic sobie nie robia z tego że juz listopad
i do tego lobelia na tarasie w donicy...niebieściuchna cała, kwiatek przy kwiatku... Tez mam swoja małą jesienną wiosnę u siebie...
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:44, 06 lis 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu pozdrawiam Cię serdecznie, życzę miłego popołudnia
U nas też ciągle pada i pada, więc do ogrodu wyjść nie można, ale jak słonko zawita, to czym prędzej trzeba skończyć porządki, bo wiosną nie będzie wiadomo w co ręce włożyć

Ela... u nas też pada.. rano było ładnie i sie popsuło.... ale zaparłam sie i 400 krokusów posadziłam w deszczyku, powiązałam trawy, trytomy i juki... i o Tobie myślałam... bo teraz każda juka mi Ciebie przypomina
eMuś stwierdził, że takie snopkowisko mu się nie podoba

Ale sprzątania mniej, śnieg nie przygniata tych traw, a i ścinanie wiosną sama przyjemnosć.. przystawiam do snopka piłę spalinową i bzyk i snopek leci

Kwiatki i rabatki u Elizy 16:20, 06 lis 2013

Do góry
Pokażę Wam nowe wcielenie kobiałki na truskawki. Miała iść na spalenie, ale pomyślałam, że mogę ją jeszcze wykorzystać... tak mi się to spodobało, że następne są już trakcie przemiany na lepszy model
Mała rzecz, a cieszy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies