Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gunnera - parzeplin 11:31, 05 lis 2013

Do góry
Może rosnąć jako soliter, wchodzić w skład obszernych kompozycji bylinowych, wzbogacać zespoły roślin bagiennych w strefie przybrzeżnej stawów, rowów i strumyków. Dla wolnego wzrostu potrzebuje około 12 m kwadratowych powierzchni.
Dobrze wygląda w kompozycjach z potężnymi trawami, bylinami i wysokimi roślinami bagiennymi

Dalszy ciąg Bolestaszyc

I jeszcze pomocny artykuł http://majawogrodzie.tvn.pl/183,Okrywamy-gunery,kalendarium-prac.html , jest to sposób okrycia gunnery w okolicach Wrocławia
Gunnera - parzeplin 11:26, 05 lis 2013

Do góry
Gunnery olbrzymie w bolestraszyckim arboretum w 2013

Zachęcam do uprawy , warto.
Wymagania: żyzna, przepuszczalna gleba, nawadnianie, dobre okrycie liśćmi na zimę, nawożenie wiosną zaraz po odkryciu.

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 11:17, 05 lis 2013

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
zapomniałam się pochwalic swoimi dyniami'' inaczej''

Fajny pomysł, proszę o instrukcję wykonania
Ogród cioci 11:08, 05 lis 2013

Do góry

kochana ilu letnia ta azalia
Moja działka. 10:55, 05 lis 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Pelargonie jeszcze ładnie kwitną aż szkoda żeby zmarzły

Witaj Bogusiu.
Piękne Masz pelargonie Kto by pomyślał że w listopadzie są w pełnym kwitnieniu szkoda ich bo zapowiadają zimę na dniach oby im się nie sprawdziło
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:43, 05 lis 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
kubik różany zmienił się nieznacznie ... znacznie zmieni się po wyprawie na bukszpany ...

tymczasem do róży Leonardo da Vinci dosadziłam New Dawn (ha ... wciąż pięknie kwitnie to fotka z dziś ) ... pomiędzy nimi 3 krzaczki lawendy (będzie trzymana w ryzach bo to ta co lubi zaszaleć ) ... róże przecinają kubik po przekątnej ... obwód stanowią trawki ... które kiedyś będą się pokładać na parkaniku z bukszpanu ... obecnie parkanik mini istnieje tylko w narożniku ... resztę prostej od narożnika wiosną zastąpi tulipan Super Parrot ... też zielono ... no dobra może inaczej zielono ale zielono biało ...

po obu stronach przekątnej z różami powstały dwa trójkąty - wnich usadowi się kiedyś pomponella ... zanim jednak to nastąpi Tulipan Angelique musi ją godnie zastąpić ...

Piękna rabata wiosną jeszcze bardziej będzie zachwycać
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 10:35, 05 lis 2013

Do góry
zapomniałam się pochwalic swoimi dyniami'' inaczej''
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:26, 05 lis 2013

Do góry

Wszystkim pracowitym pszczółkom miłego dnia....

bzzzyk świetny u mnie leje jak z cebra pozdrawiam
W Dolinie Muminków 10:20, 05 lis 2013

Do góry
Jesieni ciąg dalszy w Naszym ogródeczku.......

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:56, 05 lis 2013

Do góry
Agata - zgodnie z fachowcami od róż, teraz róż sie nie przycina. Moja sąsiadka przycina, a ja słucham sie fachowców. Zresztą jak widzisz nawet wiosennego cięcia nie robiłam..bo mi żal było i jak widać różom to nie przeszkadzało Danusia dobrze pisze i dobrze pamięta, róże sprzed domu przesadzałam w inne miejsce o porze nie do przesadzania i musiałam je przyciąć. Ale wszystkie sie przyjęły, bo już puszczają nowe liście.

Aniu Monte - śliczna ta różyczka i kolor widoczny.. potem ją pogooglam, teraz czasu nie mam, wpadłam na chwileczkę..

Agnieszka - Tobie lista niepotrzebna bo u siebie masz ślicznie

Ula- księżniczki jak widać zawsze potrafią się obronić.. bo dama jest zawsze damą

Irenka - jak widać chłopy nasze nie lubią róż.. bo one kłują ,ciężko przy nich coś zrobić.. wniosek prosty. nasze chłopaki są praktyczne, a nie estetyczne Tzn są estetyczne, ale estetykę mogą mieć prostszymi środkami

Danusia - masz rację, przesadzałam róże i sie Cię pytałam co zrobić jak je tarmoszę w nowe miejsce w porze nieodpowiedniej dla nich.. kwitnąć niestety ponownie nie kwitły, ale sie przyjęły wszystkie Dadzą czadu za rok

Bogusia - odpozdrawiam... i melduje że szklarni nie skopałam wczoraj, ale za o pomyłam wszystkie "przeszklenia".... dużo tego jest... ale wiosną zostanie sie co najwyżej je przetrzeć szmatką

Meldunek pogodowy - pochmurno, trochę kropi, 14 na plus... i muszę uciekać.. do Was potem zajrzę.

Szukając fotek róży znalazłam taką fotkę... fajna Mi się podoba
Wszystkim pracowitym pszczółkom miłego dnia....

Ogrodowe skarby 09:53, 05 lis 2013

Do góry
Oczywiście jeśli ktoś ma jakieś podpowiedzi to ja chętnie poczytam Okres zimowy się zaczyna więc powinno być więcej czasu na podglądanie , myślenie i planowanie

A teraz troszkę zdjęć z części ogrodu lepiej wyglądającej niż przed ogródek hihihi

Przedstawię naszę pieski Kleo

Sara
Ogrodowe skarby 09:45, 05 lis 2013

Do góry
A teraz kolejne wyzwanie przede mną!!! chciała bym stworzyć ciekawy i ułożony przed ogródek .
Teraz wygląda on tak :

Moja bajka 09:40, 05 lis 2013

Do góry
A moja hortka-dzidzia powolutku sobie rośnie, nie ukrywam, że jestem z siebie dumna, że udało mi się ją wyhodować Teraz trochę żałuję że nie ucięłam kawałka łodyżki z bukietowej Ale co się odwlecze.... A może jeszcze nie jest za późno, jak myślicie? Mogło by się jeszcze udać?
Mam też kilka sadzoneczek bukszpanów, ale nie potrafię ocenić czy z nimi dobrze, czy źle. Też mam je od sierpnia, więc tak sobie myślę, że jak byłoby źle to pewnie już dawno były b y całe żółte, ale nie znam się. Zobaczcie sami. W każdym razie nadal wytrwale podlewam
Ogrodowe skarby 09:37, 05 lis 2013

Do góry
Jak zwykle nadrabiam
Oto miejsce na który nie mam jeszcze pomysłu.... na razie jest tam rozsadnik . Są to roślinki które sama rozmnożyłam ale i takie które nie znalazły stałego miejsca w ogrodzie więc zimują tutaj

Starorzecze na górce 09:33, 05 lis 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
U ciebie jeszcze tak kolorowo,nawet perukowiec ma liście,mój po ostatnich wiatrach wszystkie stracił
A jak trawnik,masz też żółte placki?...zrób fotkę jak możesz
Buziaki , miłej soboty życzę i dużo zdrówka dla córci

Gabrysiu, kontrola lekarska wykazała, że oskrzela i płucka czyste. Antybiotyk odstawiony. Trochę jeszcze pokasłuje, ale humor ma przedni:

A tu trawka z wczoraj:

Placki są, a generalnie dużo podsuszonych źdźbeł wskazuje na potrzebę wertykulacji.

I wczesniejsza mrożonka z poczatków października:
Moja bajka 09:32, 05 lis 2013

Do góry
Znów plucha - o taka:
Biedn y amigo za 2,99 moknie na deszczu
W cieniu - zacieniona 09:26, 05 lis 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
jesienny dywanik

Piękny jesienny dywanPozdrawiam
Blaski i cienie nowego życia 09:25, 05 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Takie zwykłe wianki zrobiłam Elu- bez wielkich ozdób

Jako fanka wiankowa, nie mogłam ich nie zauważyć. Ślicznie wyszły i niepotrzebnie martwisz się że nic na nich nie ma, mają przecież kokardy, szyszki same w sobie są ozdobne i to wystarczy. Moim zdaniem do tego typu wianków pasują tylko naturalne ozdoby z jakichś suszków, itp. no i wstążki.
Jaka technologia - na słomie czy na gąbce klejone?
Fajny byłby taki na Boże Narodzenie, na drzwi, spryskany na złoto, z bombeczkami na długich wstążeczkach. Może zrobię, bo mam już pod sosnami nieduże szyszki. Znalazłam tu inspirację.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 09:24, 05 lis 2013

Do góry
Moja vanili fresz jesienią wyglądala tak.

Kwiatki i rabatki u Elizy 08:55, 05 lis 2013

Do góry
Elu pozdrawiam i na smutki kwiatka zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies