Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Starorzecze na górce 22:24, 04 lis 2013

Do góry
Pozwolę sobie wkleić

do dzieła Agatko
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:05, 04 lis 2013

Do góry
Witaj Malkul,

Chciałabym się w końcu przywitać, jako, że jestem dość stałym gościem Twojego wątku. Podziwiam Twój i Twojego M nakład pracy jaki wykonaliście w domu i w ogrodzie, jak i efekty.
A że do tej pory bywałam tu incognito, chciałabym się jakoś odwdzięczyć i pokazać inspirację ogniskową ( w sensie dosłownym), na którą ostatnio trafiłam na stronach Customform. Może Ci się spodoba.

Inspiracja altankowa- jestem jak najbardziej za. U mnie planuję motyw przewodni, ten co pojawił się po lewej stronie zdjęcia- czyli potrójnej belki plus żagiel.

Pozdrawiam
Kasia

Ps jak sprawują się Twoje krzesła w jadalni? Choruję na nie od długiego czasu. Tylko drugą połowę muszę jakoś przekonać.

Starorzecze na górce 22:02, 04 lis 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
Tegoroczne zbiory z krzaczków sadzonych początkiem lipca. Szału nie ma, ale i tak się cieszę, że cokolwiek się udało

Kolorki mają super i pysznie wyglądają czego chcieć więcej buźiole zostawiam
Ranczo Edy 22:00, 04 lis 2013

Do góry
eda napisał(a)
tak tak trafiłaś Debruśia to coś w rodzaju tawułki trochę z wyglądu i pielęgnacji i można tak samo ciąć fajne nawet

Tawulec Jaka gęstwa liści i gałązek. A liście ma trochę do głogu podobne.
Ładny.
Pszczelarnia 21:52, 04 lis 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Kindziu, nie mam doświadczenia w prowadzeniu takiej róży: to róża parkowa powinna mieć miejsce na wzrost. Tego miejsca na rabacie bylinowej (po lewej to ona) nie miała, dlatego niedawno przesadziłam ją do części parkowej do szpaleru razem z inną pokaźną różą Therese Buquet. I jeszcze tam wyekspediuję Mrs. Johna Lainga, bo tego zaś posadziłam w tym roku na bylinowej i teraz żałuję. Popełniam ciągle te same stare błędy. O nowych nie wspomnę. Byliny mogę przesadzać ale nie róże i krzewy - taka metodyka jest na dłuższą metę nie do utrzymania.

Co do róż parkowych: w szpalerze wyglądają dobrze - dodam, że nie mam doświadczenia z parkowymi i w ogóle z różami. Moje "stare" róże były wszystkie wielkokwiatowe.

Znowu Ewa popracowała solidnie tym razem z bukami wtrącę się do Kindzi co do Odier to róża parkowa ale można poprowadzić ją przy podporach jako pnącą
Kolorowe Rabaty Martek 21:48, 04 lis 2013

Do góry
Martek.... czytam , że nie nadrobisz... ale nie ma potrzeby...
Zmieniłam rabatę frontową, poprawiliśmy z synusiem ścieżkę i sama ja zafugowałam... i to tyle u mnie ... ..
Mogę Ci skróty "ważnych" wydarzeń robić ..
Tak było

Tak jest

Dla mnie szok kulturowy

Trzym się I fajnie że zaglądasz.. wiem, że żyjesz
Ogród w skali mikro :) 21:44, 04 lis 2013

Do góry
Wpadam z moim wiązem, jak chciałaś niech zaczaruje, czy oczaruje Twojego, zawstydzi, mam nadzieję, że poskutkuje
Moje egzemplarz ma już na pewno 17 wiosen, rośnie w mojej glinie, ale bezpośrednio w bliskości oczka wodnego, więc wilgotność powietrza ma na tym stanowisku z pewnością odpowiednią, specjalnie o niego nie zabiegam, ale jeśli Twój jest rzadki, to poprzycinaj mu niektóre gałęzie w celu zagęszczania korony, no i szkodniki go lubią, trzeba robić opryski to tyle o nim Elu, życzę Ci, żeby Twój też wyglądał jak welon panny młodej
Ranczo Edy 21:38, 04 lis 2013

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki dziewczynki
Rododendronowy ogród II. 21:24, 04 lis 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Bogdziu dziękuję za foto Fantastiki. Duży już z niej krzew i wcale nie widać zdeformowania. Moje kwiaty wydawały mi się bardziej różowe ale może to kwestia monitora. Tak czy siak są piękne.

Fajnie ci te różyczki w okna jeszcze zaglądają u mnie jest to samo. Jeszcze cieszą oczy.

Monitko to nie sprawa monitora tylko one na początku kwitnienia mają mocniejszy kolor a później bledszy . Porównaj te zdjecia.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:19, 04 lis 2013

Do góry
Znalazłem dzisiaj w czeluściach mojego dysku ciekawe merytorycznie zdjęcia bo jakościowo.....
Nie pytać gdzie to było pamiętam tylko, że to okolice Dortmundu w 2010 roku, nie widziałem wtedy jeszcze takiego potencjału w bukszpanach

Pszczelarnia 21:16, 04 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Masz Louise Odier. Kupiłam dwie w tym roku, już są wielkie. Jak je prowadzisz żeby wydobyć ich piękno? Może masz jakieś zdjęcie?

Kindziu, nie mam doświadczenia w prowadzeniu takiej róży: to róża parkowa powinna mieć miejsce na wzrost. Tego miejsca na rabacie bylinowej (po lewej to ona) nie miała, dlatego niedawno przesadziłam ją do części parkowej do szpaleru razem z inną pokaźną różą Therese Buquet. I jeszcze tam wyekspediuję Mrs. Johna Lainga, bo tego zaś posadziłam w tym roku na bylinowej i teraz żałuję. Popełniam ciągle te same stare błędy. O nowych nie wspomnę. Byliny mogę przesadzać ale nie róże i krzewy - taka metodyka jest na dłuższą metę nie do utrzymania.

Co do róż parkowych: w szpalerze wyglądają dobrze - dodam, że nie mam doświadczenia z parkowymi i w ogóle z różami. Moje "stare" róże były wszystkie wielkokwiatowe.

Ogród z perspektywą na przyszłość 21:10, 04 lis 2013

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Poszukujac zdjęć wpadłam na te z wycieczki rowerowej po wioskach w NL. Przypominka

ps. te rude metalowe mnie kuszą

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=277

O tak, te rude są miodzio
Pszczelarnia 21:06, 04 lis 2013

Do góry
Żeby było ogrodowo i inspirująco. Od jakiegoś czasu jestem pod wrażeniem projektów "mojego" Arne Maynarda. Jak on dobiera kolory i faktury kwiatów! Wszystko w dobrej prostej oprawie szkieletów. Zobaczcie:
Ogród w skali mikro :) 21:03, 04 lis 2013

Do góry
Oooo.. Znalazłam lepsze zdjęcie tej rabaty.. Gdzie widać prawie całości druga kulkę ,....

A teraz jeszcze w pełnej krasie z hostą potffforem

Przed kulką były jeszcze kostrzewy , które potem miały przemarsz wojsk na druga flankę
Wszystko o czym ... Marzysz 20:59, 04 lis 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
małe ogarki

jak nie kochać?

są przeurocze i wszystkie je zatrzymacie u siebie?
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:55, 04 lis 2013

Do góry
No to dzis biedronki dla odwiedzajacych

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:55, 04 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)

To mi na kosa wygląda (a w zasadzie na kosową
Wszystko o czym ... Marzysz 20:53, 04 lis 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
W ogrodzie jesień na całego, po wrześniowych mrozach ( u mnie było -5st.) szaro, buro, łyso, to, co miało cieszyć kolorami opadło, jakoś nieciekawie się zrobiło
Ale jest coś, czym się muszę Wam pochwalić przepraszam, że nie na temat, ale wybaczcie dumnej "babci"

siedem powodów do radości dzieci naszego psa małe ogarki

jak nie kochać?

Boziuuuuu jakie cuda!! Muszę uważać co by moja córka tych zdjęć nie zobaczyła
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 20:49, 04 lis 2013

Do góry
Oglądałam ostatnio sporo ogrodów na forum i wiele z nich to kopalnie inspiracji I tak zaczęłam sobie poprawiać i kreślić na papierze

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:39, 04 lis 2013

Do góry
Skupują po 0,70zł / kilogram Dwa koszyki z mojego jednego drzewa:
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies