Pozwoliłam sobie skopiować.... aż się wierzyć nie che że posiane tak łądnie urosły... a keidy je siałaś?? I masz tam takei miniaturki.. one też z nasion??
To są te ogrodowe horti ? jak je bedziesz okrywać ? ja mam w dwóch miejscach i jeszcze z donic wysadziłam do gruntu ale mama mi je obcieła wyjmujmąc z donicy, wiec nie zakwitna w przyszłym roku.. chyba.... bo one na dwuletnich pedach kwitną...
Ale te pozostałe w tym roku tez nie kwitły, yły bujne i zieloniutkie...... teraz ten październikowy mróż troszke im liście brzegami przynroził...... nie wiem ja je zabezpieczyć.............
Od dzisiaj prawdziwa, słotna jesień. Za to dobrze podlewa mi posadzone cebulki. Nawet dwie kępy tulipanów wsadziłam, same królowe nocy, bo oczywiście z przekorzystnej przeceny.
W tym roku do moich wiązanek na groby pierwszy raz postanowiłam użyć ozdobnej kapusty i myślę że to był dobry pomysł. Dodałam też do białych chryzantem i błękitnych hortensji pędy szarego eukaliptusa.
I tak nawzajem się inspirujemy.
Z kółkami pod drzewkami będziemy sobie ćwiczyć i próbować co lepsze. Jak się zrobi cień pod nimi to na pewno rośliny trzeba będzie wymienić na cienioznośne.
Mam plan na posadzenie pod dębem czerwonym koła z funkią i liliowcami, to w ramach ciągu dalszego "małych Wojsławic", bo tam właśnie coś takiego pięknie rośnie. Funkie mi się nasiały w dużych ilościach, liliowców też sporo, więc sprawa jest do zrobienia.
Cyklameny uwielbiam, właśnie jeden biały stoi tu przede mną obok kompa.
Boski ten twój Rzym, to znaczy Rzym w twoich wspomnieniach.......... byłam w wielu stolicach Europy ale Rzymu nie widziałam, dzieki za namiastke .........choiaż twoje fotki pooglądam...........slicznie tam
Kiepska jestem w planowaniu więc Ci nie doradzę ale koniecznie zasłoniłabym ta folie sasiada bo Ci widok psuje i nic nie bedzie ładnie wyglądalo bo ona przyciąga wzrok.Pozdrawiam serdecznie.