Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pomysł na ogród 14:44, 29 paź 2013

Do góry
mam prośbę pomóżcie nazwać tą trawę :

W kamiennym kręgu od początku 14:38, 29 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Jakie cudo!!!

To tylko natura tak potrafi
Pozdrawiam Bogusiu
Pomysł na ogród 14:38, 29 paź 2013

Do góry
tak dzisiaj to wszystko wyglądało :

Ogród Bogusława 14:36, 29 paź 2013

Do góry
Jesień liście, liście, po skoszeniu trawy czyściutko po godzinie pełno nowych liści
W kamiennym kręgu od początku 14:10, 29 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
W rzeczywistości nie wyglądało takie ciemne....ale pięknie było....trzeba szukać powodów do zachwytu....bo inaczej smutno by było

piękne ale mnie zawsze takie niebo trochę przeraża , nie wiem dlaczego
W kamiennym kręgu od początku 13:16, 29 paź 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Płonące niebo. Piękne. U nas tak niestety nie było
W rzeczywistości nie wyglądało takie ciemne....ale pięknie było....trzeba szukać powodów do zachwytu....bo inaczej smutno by było

Ogród Bogusława 13:06, 29 paź 2013

Do góry
andzia1606 napisał(a)
Witaj Boguś. Pobuszowałam po Twoim wątku i jestem pod dużym wrażeniem. No, No cuda, cuda wyrabiasz. Jako, że jesteś specjalistą postanowiłam zapytać Ciebie o kilka rzeczy. Urządzam na wsi ogród, kilka lat temu po karczowaniu, celowo pozostawiłam jakieś okazy, żeby coś było widać. Są tam 3 duże sosny. Chciałabym z nich coś zrobić. Raz żeby nie szły w górę, a 2 żeby były jakieś inne. Mam kilka pytań, gdybyś miał chwilkę czasu na poświęcenie moim drzewom kilku minut.
- Czy trzy obok siebie to nie za dużo, może wyciąć jeden, czy dwa? są w trójkącie ok co 3 m
- Czy z takich dużych da się coś zrobić? ale widziałam, że Ty też z takich robisz
- Jaką miałbyś koncepcję, gdybyś to Ty miał je u siebie na działce?
Na wiosnę doły ucięłam. Z góry dziękuję i pozdrawiam

Witaj Andzia ,bardzo mi się imię podoba
Jak chcesz bawić się z sosnami to trochę po japońsku, a jak po japońsku to nieparzyście, wyjątek stanowi 2 drzewa co jest dopuszczalne, a tak to 1 3 5 itd.
jeśli pogoda dopisze to pod koniec listopada lub pod koniec lutego, podetnij czubki z bocznymi odrostami czyli całe czubki.
potem po dokładnej obserwacji usuń krzyżujące się gałęzie przy pniu, to możesz zrobić już teraz,
na wiosnę jak puszczą nowe pędy przytnij je wszystkie dość krótko ok 3\4 cm. w celu zagęszczenia się potem po roku oglądanie wycinanie i na następną wiosnę skracanie pędów i tak co roku aż osiągniesz zamierzony cel, pamiętaj o tym że wyciąć zawsze możesz a przykleić się nie da . pozdrawiam.
Mój jesienny ogród 12:57, 29 paź 2013

Do góry

Bogdziu, wczoraj zrobiłem tego ptaszka co mi zwiał w niedzielę, nazywa się Królewiątko koronowane złotem. W Kelowna zrobiłem koronowanego rubinem. Bardzo mały ptaszek podobny do naszego Mysikrólika. Wczoraj zwiał mi Blue Jay, to taka tutejsza niebieska sójka, bardzo ładna ale strasznie ruchliwa. Pozdrawiam jesiennie.

Mój jesienny ogród 12:53, 29 paź 2013

Do góry

Już rano, znów ma być piękny dzionek ale na dworze siwo, już drugi przymrozek. Zabrałem aparat gdyż do rekordu zabrakło mi 10 zdjęć a jak jest pogoda to trza wykorzystać na maksa. W tym miesiącu mam już 1640 zdjęć. Mam ich tyle że nie wiem co pokazywać, dla tego przerwałem Roge Park i wstawiłem z Okville, fotki będą coraz ładniejsze, te dzisiejsze to pikuś. Dziś polecę inną trasą, żeby się nie powtarzać, trochę na okrągło ale tam jeszcze nie byłem.

Mój jesienny ogród 12:51, 29 paź 2013

Do góry

W niedzielę za dużo nie zrobiłem zdjęć, gdyż było dosyć zimno a prawie na samym początku się potłukłem i wszystko mnie bolało. Gdy dojechałem do skarpy zacząłem jechać wzdłuż niej, aż dojechałem do szlaku przy którym były dwa wodospady, poszedłem żeby zrobić fotki z bliska gdyż był gęsty las i ze schodów nie mogłem zrobić zdjęcia. Poszedłem tam i gdy wracałem brzegiem kanionu poślizgnąłem się na korzeniu przysypanym przez liście. Dobrze że jestem zdrowy i kości mam mocne, bo gruchnąłem bardzo mocno, gdy podparłem się ręką, to chrobotnęło mi coś w łopatce, ale nic się nie stało, zbiłem sobie drugie udo nie wiem jak, a pod prysznicem zobaczyłem że jeszcze kolano mam obite ale nic nie czułem dopiero siniaki wyszły. Dobrze że nie poleciałem na dół, gdyż było tam ze 3 m i pełno głazów. Nie wiem jak pokonałem jeszcze te 290 stopni na górę uskoku.

Mój jesienny ogród 12:47, 29 paź 2013

Do góry
Witajcie, dziś była piękna pogoda, rano zrobiłem kilkanaście fotek, w południe poleciałem do parku, też na stukałem troszkę a po pracy, pojechałem rowerem jedną stację z Oakville do Clarkson. Miałem takie piękne widoki że aż zapierało dech w piersiach, Drzewa na ulicy w zachodzącym słońcu wyglądały bajecznie, po drodze mijałem strumień i piękny las, jeszcze w życiu nie widziałem w lesie takich kolorów, za chodzące słońce tak malowało pięknie liście na żółto i pomarańczowo, że aż nie chciało się wychodzić z niego. Dziś pokażę fotki z jesiennego Okville 40, a dopiero jutro będę na bieżąco pokazywał.

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:36, 29 paź 2013

Do góry
safikey napisał(a)
Witajcie, mam pytanko, moje hortensja ostatnio dziwnie się zachowuje - zdjęcia

czy to efekt choroby czy tak przygotowuje się na zimę - bo pączki zielone widać?
zupełnie nie wiem co robić?

z góry dziekuję za pomoc

Ciekawa jestem, co fachowcy odpowiedzą, bo u mnie też hortensje pączki puściły
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:18, 29 paź 2013

Do góry

Wilczomlecz obrzeżony dzięki tobie wiem jak się prawidłowo nazywa ,a ja mówiłam na to śnieg tatrzański....też go mam
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:08, 29 paź 2013

Do góry
Debra napisał(a)

Bogusiu, Złocisty jest wspaniały pod tym względem, że jako pierwszy na wiosnę bujnie rośnie i kwitnie. Już w kwietniu.
Wiele osób uważa niektóre wilczomlecze za chwasty, np. obrzeżony i właśnie groszkowy. Ja uważam, że są śliczne, a te odmianowe, to już bajka. Te ich jesienne przebarwienia....
Jeszcze raz wkleję zdjęcia specjalnie dla Ciebie, jak te moje wyglądają teraz.

Nie rób sobie klopotu z wysyłaniem, porozglądam się po naszych działkowiczach, na pewno ktoś ma.
Ale bardzo dziekuję

Tego nie mam czy to martini?
Wilcza Góra 11:39, 29 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
Dziękuję wszystkim za dzisiejsze odwiedziny
wnieśliśmy już dziś nasze ogrodowe lampy z tarasu do domu...
Znak, że sezon letni zakończony...
czas zgrabić liście, wyściółkowac rabaty, zrobić kopczyki różom i co ? witaj zimo ???

ojej , prosze niiiiieeee...

przeurocze lampy
rok temu przez anomalie pogodowe straciłam 3 magnolie, w tym wielkie, kilkunastoletnie drzewo, a Susan tak w połowie żywa się ostała, musiałam cięcie korygujące robić i teraz czekam aż wróci do świetności
Co z tym ogródeczkiem począć 11:29, 29 paź 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Zobaczcie ML zakwitł
A czytałam że rzadko w naszym klimacie kwitnie prawda czy nie ?

prawda, farciara jesteś
Rododendronowy ogród II. 11:26, 29 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

I kto to mówił, że z różami nie wychodzi, oto piękny dowód, ze jest odwrotnie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:14, 29 paź 2013

Do góry
w końcu podrosły trawki, czy dadzą radę zimą?

miskant cukrowy od Roberta jest piękny, za rok już spory chyba? będzie'

oj te liriope tak powoli rosną, ponoc potem ruszają z kopyta, bardzo czekam na to

goździki miniatury nadal kwitną i macierzanka też
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 11:10, 29 paź 2013

Do góry
Oto rabata z drzewkiem i trzema krzewami róż na dzień dzisiejszy jest tu łyso co mogłabym tu posadzić?Zalęzy mi zeby było kolorowo.Jest to rabata w pełnym słońcu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:09, 29 paź 2013

Do góry
róża Irena w rozplenicy, chyba już się nie otworzy..

róże Fresia i Graham Thomas cały czas kwitną, ale ja nadal nie przyczepiłam je do siatki, ot...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies