Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przy lesie początek 2012/2013 11:14, 28 paź 2013

Do góry
Mamy ,piękną ciepłą jesień ,.Super lubię taką pogodę ,w końcu można pozwiedzać i pospacerować bez potu lejącego się z czoła .Wczoraj rodzinny spacerek bulwarami Wiślanymi ,potem muzeum archeologiczne na deserek kawiarenka Czarodziej ,kawa ,ciacho i koktajle ,polecam super domowe wypieki.
A ja rosnę .

Widok z kuchni.

jesiennie

Ogród w budowie - nieustającej 11:12, 28 paź 2013

Do góry
mira napisał(a)
ciekawa wycieczka o fajnej porze - obejrzałam relację - bez względu na porę roku widać te włoskie klimaty - już sama nie wiem co ją tworzy ale chyba ta terakota doniczkowa
no i perfumy przywiozłaś z wyjazdu hehe

a dziś u nas było za ciepło i wietrznie jak na włoskiej wyspie - tylko zieleń nie ta niestety

miłego ogrodowania
pozdrawiam

Terrakota włoska rzeczywiście piękna. Byliśmy blisko od nabycia klasycznego ogrodowego ciurkadła, bo pomysł już mamy. Cena była do przyjęcia, ale zniechęciła mnie konieczność corocznego demontowania ustrojstwa i przenoszenia do bezmroźnej piwnicy, bo ta terrakota nie jest na północne zimy, oj nie. Pan sprzedawca zapewniał, że wytrzymuje "aż - 17 stopni". Biorąc na to poprawkę i całkiem dużą ewentualność zbicia którejś z części, przez co reszta stała by się nieprzydatna, odpuściłam. Nie powiem że nie bez żalu.
Wyobraźcie sobie takie coś na ścianie z cegły wśród pnączy:

Albo i takie mniejsze:

Dla wielbicieli terrakoty takie fajne koszyki i jeszcze jedno zdjęcie na dowód, że można z niej zrobić prawie wszystko:

Ogród Magdalenka 10:47, 28 paź 2013

Do góry
noemi napisał(a)
na wiosnę zrobię wymianę dekoracji , bo te się trochę zużyły

kupiłam donice...w kwadracie ale bez przegródek...nie było
Ale mam nadzieję, że M coś wymyśli....
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:39, 28 paź 2013

Do góry
Dzięki Agatko za piękne pnącza Tak zrobię obsadze pnączem i powieszę doniczki wiszące ,właśnie po to zostawiłam a może nareszcie pomidorka do góry nogami wychoduję .Ani przepis jest już w kalendarzu i czeka na wiosnę --------dzięi Ci Aniu Montewerde za to ------.

A to różyczka dla Was
Betula pendula 'Youngii' - brzoza brodawkowata "Youngii" 10:28, 28 paź 2013

Do góry
Ja swoją też uwiebiam
Ogrodowe przygody 10:03, 28 paź 2013

Do góry
Pieniński zakątek 10:01, 28 paź 2013

Do góry
Wczoraj wróciliśmy z pienińskiego... było ciepło, słonecznie i... bossko , choć w sobotę rano mgliście

ale później...

a trawki czekają na zimę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:32, 28 paź 2013

Do góry
W tym roku, a właściwie tego lata jedna z magnoli powtórzyła kwitnienie, bo wiosenne paki niestety przemarzły, znalazłam fotkę

i magnolia parasolowata słunie z ogromnych liśći, teraz już sobie je opściła

Jej liście są duże i z łatwością się je zbiera
Dwa światy 09:28, 28 paź 2013

Do góry
hania napisał(a)
Witam ,postanowiłam pokazać kilka jesiennych zdjęć z ogrodu bo tak piękną mamy jesień tego roku

tawułki

dekoracje w donicach

niestety nie chcą mi wchodzić zdjęcia i na tym koniec....spróbuję jutro pozdrawiam

Piękna jesienna odsłona
Pozdrawiam
Ogród z widokiem na jezioro 09:23, 28 paź 2013

Do góry
yolka napisał(a)
dzisiejszy zachód słońca, najładniejsze będą w listopadzie (bardziej różowe niż pomarańczowe)

Pięknie...jest się czym zachwycać
Pozdrawiam
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:23, 28 paź 2013

Do góry
Stojaki na drewno:

A tu inspiracja:
Ogród w kształcie litery" L" 09:04, 28 paź 2013

Do góry
mynarka napisał(a)

Zamiast róż posadź np. cztery trzmieliny żółte na pniu, tylko muszą mieć proste pnie, bo powyginane będą kiepsko wyglądały. Pod nimi mogą być żurawki. Będzie kolorowo i zimozielono. A różankę posadź w innym miejscu, dodaj do niej tak jak w ogrodzie zimozielonym. Zaraz podam link.

Pod róże porządnie przygotuj teren, wykop głęboki rów, zapraw go próchnicą z przegniłym obornikiem i posadź głęboko, żeby miejsce szczepienia było pod ziemią. Daj im towarzystwo, same róże nie wyglądają dobrze. chyba że jest ich bardzo dużo i w jednorodnych odmianach. Czyli całe pola czerwone lub różowe itp.

Na tej stronie na dole szukaj co rośnie z różami i zobacz jak ładnie to wygląda. Są trawy, lawenda, jeżówki, werbena patagońska no i obeliski ze stali, ale one nie muszą być. Porównaj te rabaty, moja jest kolorowa, Twoja bez dodatków. I choć nawet by kwitły róże to i tak nie będzie miała wyrazu. Uzyskasz go poprzez dobrą pielęgnację róż i bogate towarzystwo dla nich. Kopiuj do woli

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu?page=232
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:02, 28 paź 2013

Do góry
Paulinka tęskni za kwaitami magnolii, cosik tam wyszperałam

kwiaty i pękający pąk kwiatowy

Przyjazny ogród 08:57, 28 paź 2013

Do góry
Gratulacje z okazji pierwszej setki.

Tak mało bywasz na forum że pewnie wszystko przeorganizowałes w ogrodzie ale może po prostu nie masz czasu bo jednak praca sporo czasu zabiera.Pozdrawiam serdecznie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:29, 28 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Agatko, to mamy identycznie, dlatego nigdy nie zaserwuje sobie takich kamyków, jak u Ani, a podoba mi sie

Irenka.. właśnie M stwierdził, że kamyczki wysypiemy...bo to łatwiej się sprząta z liści.... odkurzaczem.. a jak wysypane korą to sie nie da.. trzeba ręcznie.. i dlatego są w końcu kamienie... z powodu liści.....
M stwierdził, że tylko dobrze mu sie liście zbiera z trawnika i z okolicy kałuży gdzie są kamienie.. bo przeleci odkurzaczem i czysto.. a na rabatach.. jest zbieranina ręczna.. masakra.. a z powodu sporej ilości drzew, to mam ich sporo....
Mogłabym zostawić gołą ziemię, ale kto to będzie pielił na okrągło.... na pewno nie ja... nie mam szans.. masz duży ogród i wiesz ile on Ci czasu zabiera.. a i tak do ideału zawsze nam daleko, bo ledwo jeden koniec sie ogarnie, to już w środku do roboty.

NO i kamyki są z powodu psa.... stwierdziłam, że kamieni nie będzie może tak rozwalać, zwłaszcza jak w miejscu kopania pookładam kilka większych... dziś wlazł próbował pokopać i dał sobie spokój.....

W miniformacie 08:09, 28 paź 2013

Do góry
Bea napisał(a)

...pięknie
Ogród Magdalenka 08:00, 28 paź 2013

Do góry
[

Przepieknie. Dawno u Ciebie nie byłam. Czasami przeniosłabym się do małego ogrodu
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:35, 28 paź 2013

Do góry
ps. Zapomniałam się pochwalić, że przemalowałam donice na froncie

Nie wiem do końca czy teraz się trochę nie zlewają z kostką, ale wcześniej wcale ich nie było widać. Najwyżej będe zmieniała co jakiś czas. Mam ich jeszcze kilka.
Ogród z perspektywą na przyszłość 07:24, 28 paź 2013

Do góry
Kochani, Sid Dickens to kolekcja renesansowych paneli z ceramiki. Agato, niestety to nie moja kolekcja Niestety jest to droga kolekcja ale nie do przesady. Mozna sobie obrazy kolekcjonowac stopniowo i z biegiem czasu komponować swój własny obraz.

tutaj link do Sid Dickens

https://www.siddickens.com/

kolekcja

https://www.siddickens.com/shop/products.php?retired=1
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:18, 28 paź 2013

Do góry
Ranek pogoda piękna trzeba jeszcze poogarniać trochę w ogródku igiełki po cięciu Serce miśię kraje jak widzę ten oieniek chyba żle zrobiłam że go zostawiłam Pozdrawiam zaglądających ;D
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies