Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Dwa ogrody

Dwa ogrody

paniprzyroda 14:55, 22 sty 2014

Danusiu, jak miło Cię widzieć Będziemy grać w zielone?

paniprzyroda 15:23, 22 sty 2014

Z różowych jeszcze floksy różnej maści, skalnice, gożdziki, dalie, kosmosy, serduszki, lawendy, budleje, jarzmianki, szałwie
budleje, zawilce, lilie, żurawki, tawułki i kilka innych, nie sposób wszystkich pokazać, jeszcze piwonia lekarska:

Margarete 16:37, 22 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
dzięcioł średni, z reguły niszczy kubeczki:

dwie różne sikory, bogatka i chyba modra, jeśli się mylę, to Bogdziu popraw mnie

A co one skubia w tej osłonce ? czy sama robisz im ten przysmak czy kupujesz gotowy ? bo ja takich nie widziałam w takiej formie w sklepach ?
Margarete 16:39, 22 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)

Bogdziu, cieszę się, że masz ochotę spróbować, to nie jest wcale trudne na dziś nie wiem, czy będę u Małgosi w lutym

Nawet tak nie mysl ...
Kombinuj tak zebys była i juz........
AgnieszkaW 16:42, 22 sty 2014

I tutaj też piękne różowości
Margarete 16:45, 22 sty 2014

A foty sliczne, powiało latem ...........jak miło
Pszczelarnia 17:21, 22 sty 2014

paniprzyroda napisał(a)
Dziś różowy ma dominować, mam go chyba najwięcej w ogrodzie, ale wiele zdjęć już pokazywałam wcześniej, więc tylko niektóre:

Czy to jest piwonia? Jeśli tak, to jestem zgubiona (z powodu nieopanowania w zakupach). Powinnam natychmiast ją nabyć. Jak ona się nazywa?
paniprzyroda 19:02, 22 sty 2014

Małgosiu, kubeczki to pokarm zamawiany przez LP co do spotkania, to nie przeczę, że chciałabym bardzo, ale będę wiedziała coś bliżej przed samym zjazdem letnie fotki tak mnie wciągnęły, że trzy dni nie ruszam się z domu, a co, ferie mam ślizgawica u mnie podobnie jak u Ciebie
paniprzyroda 19:05, 22 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
I tutaj też piękne różowości

Agnieszko, byłam u Ciebie i oczy nacieszyłam nie tylko kolorem, ale pięknymi zdjęciami również
paniprzyroda 19:19, 22 sty 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Czy to jest piwonia? Jeśli tak, to jestem zgubiona (z powodu nieopanowania w zakupach). Powinnam natychmiast ją nabyć. Jak ona się nazywa?

I jak Cię tu Ewo rozczarować? Niestety, nie znam jej nazwy, otrzymałam ją nawet nie wiem od kogo. eM któregoś jesiennego dnia przed 3-4 laty zakomunikował mi, że mam "jakieś korzonki" do wsadzenia. Posadziłam, nie dopytując się co to za roślina, skoro "korzonki". Po dwóch latach zakwitła. Słabo przyrasta, jest niska. Dzieliłam ją w tym roku, Bogdzia otrzymała sadzonkę. Zobaczymy jak to przeżyją: sadzonka i roślina mateczna Może ktoś będzie znał nazwę? Myślę, że jest to jakaś starsza odmiana. Mam jeszcze jedną, czerwoną, też nn