Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co Włosi mają w swoich ogródkach? 20:47, 23 paź 2013

Do góry
I na koniec ogrody nad jeziorem Garda - zupełnie inne Włochy i inne ogrody, też dla nas bardzo egzotyczne, te duże są na zachodnim brzegu jeziora.

I na koniec sklep z terrakotą:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:47, 23 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
[ [

To mi przypomina gostka.. z czymś na wierzchu
Ogród w skali mikro :) 20:45, 23 paź 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Rany bossssskie - ja nie wierzę... Dalej upychasz.... Chociaż w sumie jak tak patrzyłam na ten Twój płot z jednej i drugiejs strony kiścienia.... to myślałam, że to zrobisz.... że to tylko kwestia czasu... Jesteś wielka miszczyni ... Będzie pięknie... Normalnie muszę obejrzeć w realu ten Twój ogród bo ja go sobie nie mogę wyobrazić... tam Ci się tyle mieści.... Buziolki od nieczasowej...

Kofffana ... Drzwi dla Ciebie są zawsze szeroko otawrte ... Jak tylko znajdziesz czas to zapraszam .. Teraz to już łysina , czyli glaca , co tu mowić ... Ale możesz przyjechać zawsze

Nie martw się ,żeś nieczasowa .... Joooo tyszzzz
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:44, 23 paź 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Suchy strumień przy lustrze

Kasiu piękne zdjecia i cudnie ułożone kamienie, podziwiam z jaka naturalnościa sa ułozone. Pozdrówka .
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:42, 23 paź 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Złoto na rabacie

O tak samo mam, ale grabienia, dzisiaj się namachałam grabiami, ale z mojej drogi żwirowej musiałam ręcami zagarniać, o jejciu, ale fajowsko było, ale roboty nie ubywa a liści przybywa
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:41, 23 paź 2013

Do góry
Natalia świerk Brewera Pendula rośnie u mnie od roku mizerny bo breweriana nabierają wygladu po sporym czasie, himalajskie miałem dwie różne - zeszły na rdzę wejmutkową jak i sporo innych w okolicy-nie polecam choć ładne -są odmiany o słabszym wzroście -Nana i Densy Hil(o ile dobrze pamiętam)
świerk Brewera zdjęcie z arboretum Wirty

Agata to jest poczciwa anabelka (3-4letnia)

13.10.

aktualnie jak widać pergola z winem została poszerzona -cień dla nowych hortensji
Ogród w skali mikro :) 20:37, 23 paź 2013

Do góry
Pamiętam , że jak byłam małą dziewczynką mama mi mówiła ,że jak jakaś roślina ma ci rosnąć to najlepiej ją ukraćś , a ńie pytać o zgodę ... Ach te drobne dziecięce głupotki.... Ale wiecie coooo , tu jest kradziony mokro kawałek rozchodnika i zobaczcie jak on teraz jeszcze pięknie kwitnie

A mo Tulipanowiec , to już kompletnie oszalał ... Zresztą w ubiegłym roku było tak samo ... Najpierw przymrozek wrześniowy .. Ślag trafił wszystkie liście... Potem była piękna złota jesień.. On oszalał , zaczął wypuszczać młode pędzi listeczki ... Potem była już zima w grudniu i powtórka z marznięcia ... Ciekawe jak to jest mieć dwie zimy w jednym sezonie

Ogród w skali mikro :) 20:36, 23 paź 2013

Do góry
Rany bossssskie - ja nie wierzę... Dalej upychasz.... Chociaż w sumie jak tak patrzyłam na ten Twój płot z jednej i drugiejs strony kiścienia.... to myślałam, że to zrobisz.... że to tylko kwestia czasu... Jesteś wielka miszczyni ... Będzie pięknie... Normalnie muszę obejrzeć w realu ten Twój ogród bo ja go sobie nie mogę wyobrazić... tam Ci się tyle mieści.... Buziolki od nieczasowej...
Rododendronowy ogród II. 20:33, 23 paź 2013

Do góry
Miałam już nie kupowac nastepnych cebulek ale wracajac z cmentarza wstąpiłam do Castoramy a tam jeszcze bardziej obnizyli ceny. Wszystkie paczki cebulek były po 3zł. W niektórych było po 20 cebulek np iryski , w innych po 25 -krokusy, w niektórych po 10 lub 5- tulipany a jeszcze w innych po jednej - zimowity.Ostatnio już po przecenie były po 5 zł.No musiałam po takiej cenie jeszcze kupic żeby nie wiem co . Mój M powiedział ze w tym roku postanowiłam karmic nie tylko ptaki ale równie obficie nornice, niech sobie gada , troszke jednak kupiłam.

Był tez torf, który całkiem dobrze wygląda i jest polskiej produkcji. Dotąd sadziłam wszystkie rh w torfie który płaciłam po 16,50-18,50 a ten jest po 9,90 więc dużo tańszy . Wygląda nie gorzej od tamtego i pisze na worku że ma odpowiednie ph wiec tez kupiłam na próbę. Nie wiem jak sie sprawdzi ale ponieważ zawsze ostrzegam przed torfem z marketów to teraz uczciwie przyznaję że ten daje nadzieje na dobre efekty a przy tym jest bardzo tani.

To torf który dotąd kupowałam a na drugim zdjeciu ten z Castoramy.

No to teraz idę na spacer po Waszych ogrodach.
Mój 4 arowy azyl... 20:31, 23 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Jestem
Na powitanie kilka jesiennych fotek z ogrodu córki

Basiu, to duże żółte krzaczysko to tawuła? Jeżeli tak to czy jest przycinana i w jaki sposób?
Co Włosi mają w swoich ogródkach? 20:31, 23 paź 2013

Do góry
Rośliny nawet na płocie, można powiedzieć że obronnym, bo agawy mają kolce:

A tutaj jest znakomity pomysł na kwietnik z odzysku, do wykorzystania od zaraz:

Ogród Eli 20:24, 23 paź 2013

Do góry
hortensje wypuszczają nowe listki czy to normalne? chyba nie

Co Włosi mają w swoich ogródkach? 20:23, 23 paź 2013

Do góry
Jak wiadomo, wszyscy we Włoszech - młodzi, średni, starzy jeżdżą na motocyklach i skuterach jak szaleni. Wygląda że koty też.

W każdym razie skutery są nieodłączną częścią włoskiego krajobrazu:

Wracamy do ogródków, są wielkie, cudne bugenwille:

Mnóstwo cytrusów, ale i warzywnik z papryką w skrzynkach:

Rododendronowy ogród II. 20:12, 23 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam z mojego ogródka. Zakwitł anemon.

Haniu dzięki za to zdjęcie , jest piękny i niebieski. Ostatnio u Joli robiłyśmy kolekcje niebieskich kwiatków a ten sie bardzo nadaje. Ja takie same posadziłam w tamtym roku ale ani jeden mi nie wyrósł . dziś w sklepie też je widziałam ale juz nie kupiłam jak nie chcą u mnie rosnac. Trudno. Cieszę sie zę byłaś dzis w ogródku bo pogoda była wymarzona i anemonek dla Ciebie tak pieknie zakwitł. Buziaki.
Co Włosi mają w swoich ogródkach? 20:11, 23 paź 2013

Do góry
Ischia to już zupełnie inna bajka, cudowna wyspa, mniej popularna od Capri, za to z ogrodem wg. projektu Russela Page'a dla angielskiego kompozytora Sir Wiliama Waltona - Giardini La Mortella. Cudownym, napiszę o nim kiedy indziej.
Oczywiście zaglądałam za ogrodzenia posesji, które oznaczone są takimi numerami:

Ogród z widokiem na jezioro 20:10, 23 paź 2013

Do góry
i toszkę ogródeczka
Ogród z widokiem na jezioro 20:09, 23 paź 2013

Do góry
wreszcie wybrałam się z aparatem nad jezioro
Rododendronowy ogród II. 20:07, 23 paź 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

się zachwycam tą fotą
po prostu bajka

Klon już nie ma tak wyrazistych kolorów ale ciągle jednak przyciąga wzrok. Pozdrawiam serdecznie Ula.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies