Dziś moja najlepszejsza przyjaciółka miała urodzinki ... Jak ja lubię takie dni ...prezenty , oczywista oczywistość ... Ale chciałam jeszcze coś fajnego , małego uroczego... To dostała od właścicielki mikro ogrodu " mikro tort ".... Świeczka ,życzenia , smakołyk ... to wszystko zawarte w mikro elemencie....
Bogdziu, zaczęłam już dawno, tak mi się wydaje W lipcu stuknął mi roczek
Stronek mam niewiele patrząc na Twój wątek, ale wiadomo, że nie o to chodzi, tak bardzo się cieszę , że tu trafiłam i poznałam tylu fajnych ludzi.
Trochę fajnych spotkań mnie ominęło, ale mam zamiar to nadrobić w przyszłym sezonie
Dla Ciebie jeden z ostatnich kwiatków w moim ogrodzie
Kasiu, Bożenko, Debro,Danusiu, Bogusiu jak miło, że zaglądacie i miłe słowa zostawiacie
Pozdrawiam Was cieplutko, bo dzisiaj znowu był ładny dzień
Dla was brateczek samosiejka, który wytrzymuje wszystkie anomalie pogodowe i cieszy oczy
Agato i Aniu lubię nazywać astry marcinkami , michałkami czy też bogaczkami - to są regionalne nazwy miło brzmiące dla ucha.
Ten na zdjęciu to Aster sedifolius (Aster wąskolistny). Oprócz pozytywnych cech ma jedną wadę - łatwo wylega.
Ciekawy jest również Aster ericoides 'Snow Flurry' (Aster wrzosolistny) jet płożący (wys. 10cm).
Dopiero zaczyna kwitnąć więc wstawiam zdjęcie z 2012r. - jak zakwitnie pokażę jego pokrój.
w tym miejscu nie, ale w innym tak; myślę, ze tam gdzie schną, mają za sucho, przesadzę je stamtąd i połączę z tymi fuksjowymi
uciekam, limit wyczerpany
zostawiam grzybki, tylko na takie trafiłam