No "zakochana para" (ale to żart żeby nie było )
Fajnie spotkanko. Faktycznie Gosi ze zdjęcia nie poznałabym w Gosi na awatarku - inna rzecz że awatarek mały a ja okulary to mam... gdzies schowane
Jaką irgą osiągnięto ten efekt w ogrodzie Chenies?
Drugie pytanie:
jaką irgę dać w okolice róż Bonica? Ursynów, drobnolistną? Chodzi o lekką pochyłość terenu. Całkiem płożącej nie chcę, powinna się wznosić.
Dawno mnie tutaj nie było..piękny jesienny ogród, nie wspomnę juz o ławeczce...uroczy zakątek
.takimi nożycami mój Tato strzgł owce...a Mama przędła wełnę...tylko gdzie są teraz te nożyce nie wiem?...dziękuję za przywołanie wspomnień
Pozdrawiam
Dzisiaj sporo wywaliłam z ogródka, poszedł bez, i "śmieciuch" jak Danusia nazywa klon jesioniolistny, chyba wywalę też pięknotkę Issai i jeszcze chyba pigwę, dzisiaj zebrałam owoce, robię miejsce dla róż w donicach Kilka fotek i jak widać nic jeszcze nie zmrożone na szczęście Dzisiaj nawet rozsadzałam jeszcze jedna kęp liriope wyszły takie nierówne 4 kępki tak jak same korzonki się dzieliłyPigwy wszystkie zebrane było ponad 50 owoców dużych, wstawiłam do piwnicy jutro zrobię zdjęcie, cała piwnica pachnie aromatem pigwy
Kwitną bodziszki i taka krzewinka chyba jednoroczna nie pamiętam nazwy
Eliza.. toż to masz piękne zbiory... areał mam mniej więcej taki jak Ty (no chyba mniej niż więcej )i zebrałam głównie... zielone pomidory... miejsce kiepskie i nie zdążyły dojrzeć... przerobiłam na sałatkę zimową - pierwszy raz w życiu wiec to się dopiero okaże czy ktoś to zje A ty tyle dobra wszelakiego... i pora i seler i ta fasolka.... mniam... w przyszłym roku sieję fasolkę. Postanowione. Pomidory odpuszczam w tym miejscu. Chyba wsadzę ze dwa do donic żeby było tak "na smak" że domowe