Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Edy 14:16, 08 paź 2013

Do góry
Ranczo Edy 14:13, 08 paź 2013

Do góry
dobry znak motylkowy
Ranczo Edy 14:11, 08 paź 2013

Do góry
Ranczo Edy 14:08, 08 paź 2013

Do góry
i maczek kalifornijski tak mi przypomniała Debrusia a mi cały czas chodziła inna nazwa i wpadłam na nią w końcu kupiłam kiedyś nasionka o nazwie Eszolcja -pozłotka i głowa spokojna ha ha
Ranczo Edy 14:01, 08 paź 2013

Do góry
Ranczo Edy 13:59, 08 paź 2013

Do góry
kolorowo
Mój jesienny ogród 13:58, 08 paź 2013

Do góry

Pogoda nadal brzydka ale jeszcze ciepło, dziś tak wiało że zwiewało mi dachówki ze stołu. W dzień nawet świeciło słońce ale teraz czarno dobrze że ze stacji mam 100m do domu to jak chlupnie to bardzo nie zmoknę. To fotki ze stacji gdy wysiadłem z pociągu, deszcz padał ale mnie minęło. Jeszcze kilka fotek z dzisiejszą falą. Pokażę wam swój ekwipunek z roweru, ile tego wożę ze sobą. Plecak z całym sprzętem i statywem oraz laptopem. Garnek z zupą, butla kuchenka, jabłko, śliwki, banan, pojemnik z jedzeniem Pojemnik z ciastkami z powrotem jest pełen tłuczonych orzechów, kurtka dwa kubki nóż, śrubokręt i nie wiem co tam jeszcze miałem. Jak wracam jest jeszcze gorzej, bo zbieram cały koszyk orzechów na nie stawiam torbę i łapie ją gumami do koszyka żeby nie spadła. Do koszyka wchodzi 15 kg. Dziś mam do rąbania z 50 kg orzechów z zielonych łupin, pękają po jednym stuknięciem młotka ale muszę robić to w gumowych rękawiczkach, taki mają czarny sok że robią się od razu czarne i ręce też Będzie wyżerka na wieczory jesienne . Orzechów leży tyle że taczką można zbierać a dziś po tym wietrze cały koszyk zbierałem z 10 min. Jest już rano, pogoda super ale nie mam aparatu za dużo maneli. Orzechów nie zrobiłem, gdyż poleciałem do Canadian Tire, po mały namiot myśliwski, był przeceniony o 50 %, miałbym się gdzie schować przed ptakami, niestety już nie było a tak kupiłem dwa karmiki. Jeden jest na słoninę a drugi na nasiona, je też kupiłem 5kg, ten powieszę sobie na budowie i będę focił ptaszyny. Pokażę je później, bo jeszcze zdjęcia w aparacie, zrobiłem w sklepie kilka innych, też pokażę. Aparatu nie wziąłem głównie dlatego żeby wrócić jak najszybciej do domu i rozprawić się z orzechami. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Ogród Eli 13:57, 08 paź 2013

Do góry
mam jeszcze taką stertę kamieni i też nie wiem jak je wykorzystać, mały ogród zle duży jeszcze gorzej
Ranczo Edy 13:56, 08 paź 2013

Do góry
Witajcie miłośniczki ogrodowe dzięki bardzo za miłe słowa fajnie gdy tak ktoś wpadnie aż się chce odpalać kompa buźiaki wam posyłam Hanuś ,Kasiu ależ u ciebie motylkowo -dziękować za kwiatki bardzo lubię wszystkie oglądać Haniu ,Debrusia,Moniko i Aniu na razie trzasłam cukinię żółtą żeby nie było pusto a jak się doczekam to będzie dyńka Bożenko dzisiaj u mnie nie było słońca za bardzo ale za to cieplo i można było poszaleć trochę a kolorowo suuuper buźiakuje Was wszystkie i wklejam moje pstrykanko
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 13:55, 08 paź 2013

Do góry
Widok z sypialni:

Szukam dalej.......
Mój jesienny ogród 13:53, 08 paź 2013

Do góry
Karolciu żebyś widziała to w realu, bajka. Teraz królują trzmieliny i klony zaczynają swój pokaz. Sam nie wiem co Ci odpowiedzieć póki się da będę siedział, teraz jestem jak wolny elektron, całkiem mi się to podoba.

W moim magicznym ogrodzie wszystko... 13:51, 08 paź 2013

Do góry
Małgosiu - na początek pokażę co działo się w lipcu za płotem. Słonko świeci, że aż razi w oczy.

I przy okazji przypomnienie lata:

Ciąg dalszy nastapi.
Mój jesienny ogród 13:48, 08 paź 2013

Do góry

Witajcie, żeby nie było bałaganu to już dziś skończę te zdjęcia a jutro będą ryby. Jest jeszcze ładnych kolorków to chcę pokazać, Zdjęcia są tylko z jednego parku w tym co jadłem ptasie mleczko nic nie było ciekawego.
Haniu, z tego co wiem to błotny lubi podmokły teren, ja sobie kupiłem ale chyba turkucie albo inna zaraza zeżarła mu korzenie i będę musiał znów kombinować albo tu żołędzi nazbierać, skrzydlaki klonowe już zbieram i orzechy cały czas dziś i wczoraj to na pewno 30 kg nazbierałem. Pokrój liści nietypowy ale wyglądają całkiem ładnie, przebarwia się od żółci do pomarańczu, bez czerwieni. Jest tu też dużo korkowych.

Ogród Eli 13:08, 08 paź 2013

Do góry
i teraz mam problem bo nie wiem gdzie to wszystko posadzić, mam tutaj pusty trójkąt lekko zacieniony może tutaj posadzę hortensje
Ogród - Azyl Amatora 12:58, 08 paź 2013

Do góry
tegoroczny zakup: krzew - LEYCESTERIA PURPLE RAIN

Ogród Eli 12:48, 08 paź 2013

Do góry
zabieram się za jakąś robotę. wczoraj przesadziłam białą róże niby pnącą i wytyczyłam takie wygibasy , plan był taki z przodu cały sznur wrzosów, lawendy przy kamykach bo tam lekka góreczka a w środku może róże przemieszane z niskimi trawkami - taki plan był wczoraj

dziś pojechałam po wrzosy a wróciłam z takimi zakupami i ani jednego wrzosa
wiem, że kupuje się nieparzyste ilości ale ja je rozmnoże tylko nie wiem czy teraz czy na wiosnę
Ogród - Azyl Amatora 12:42, 08 paź 2013

Do góry
I nowa rabata:

Ogród - Azyl Amatora 12:39, 08 paź 2013

Do góry
Kilka ogólnych zdjęć:

Moja bajka 12:26, 08 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Ania specjalnie dla Ciebie mały instruktaż
To zaczynamy od postarzania drewna i decoupage, ok? Będą Ci potrzebne zwykłe dwie farby akrylowe: brązowa i biała. Do kupienia w zwyczajnym markecie budowlanym. Oprócz tego klej do decoupage i lakier (można kupić matowy lub z połyskiem). Te rzeczy (tzn klej i lakier) kupowałam na allegro. I potrzebna jest oczywiście jakaś ozdobna serwetka i najzwyklejsza świeczka
1. Bierzesz jakąś deskę lub inne drewienko, które chcesz ozdobić. Jak to coś jest bardzo nowe, można delikatnie potraktować papierem ściernym, a nawet młotkiem żeby wyglądało na starsze. I malujesz całą (no niech będzie ta deska) na brązowo.
2. Jak wyschnie (po kilku godzinach) bierzesz świeczkę i pocierasz na brzegach i w różnych innych miejscach na desce.
3.Następnie malujesz (od razu po pocieraniu świeczką) białą farbą. I znowu czekamy kilka godzin.
4. Jak wyschnie bierzesz papier ścierny i mocno pocierasz żeby zetrzeć wosk. Spod wosku wyjdzie brązowy kolorek.
5. Następnie bierzesz serwetkę, wycinasz z niej co Ci się podoba, oddzielasz od niej dwie warstwy, aby została tylko jedna.
6. Smarujesz deskę cieniutko klejem, przykładasz serwetkę i kawałek po kawałeczku dociskasz palcami. Jak klej lekko przeschnie (jak dałaś nie za dużo to od razu) można polakierować i oto cała filozofia

Kasiu pozwolisz - Ja bardzo chętnie zapiszę sobie Twoją intrukcję powstawania prawdziwych dzieł sztuki. Masz smykałkę to takich prac
Pozdrawiam.
Ogród - Azyl Amatora 12:13, 08 paź 2013

Do góry
Mój ulubiony kwiat tej jesieni:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies