Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dla odmiany czas na zmiany... 20:01, 20 lis 2013

Do góry
Beatko pozdrawiam serdecznie, a ta fotkę chyba wykorzystam na tapetę, będzie przypominała mi miejsce które kocham i może kiedyś tam wrócę

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:57, 20 lis 2013

Do góry
Na przykład takiego -

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:53, 20 lis 2013

Do góry
aktualne
Hayes Starburst

Ogród niby nowoczesny ale... 19:51, 20 lis 2013

Do góry
Magda70 napisał(a)
Tu dla Malkul zdjęcie mojego the beatles- jeden dziwak się trafił. Zdjęcie jest z 18 września i jeszcze az tak duzej roznicy nie widac. W sobote pstryknę fotkę to będzie już bardzo duuuża różnica - zwłaszcza w kolorze. Ewidentnie chwaścior się tu wkradł...

i spadam bo jestm dziś padnięta. Ciężki dzień miałam.

W moich rozplenicach dzisiaj wyrywałam zielone trawy. Nawet nie wiem kiedy się w nie wkradły. A wybujały , że hej
Ogród cioci 19:44, 20 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Październik w Ciociogrodzie. Ta jesień dziwna jak cały rok. Nigdy jeszcze 20 października pelargonii takich ładnych na parapetach nie miałam.A dzisiaj 14 stopni jest i gdyby nie wiatr to całkiem przyjem
nie.

Gosiaczku, piękne obrazki, najbardziej lubię tego potfora z lasu, wygląda jak ze statku kosmicznego

pokazujesz październik, a już listopad się kończy

wkrótce Mikołakji i u lubione Święta i........ wiosna

Piękny dzisiaj był dzień u mnie też 14 stopni, pelusie wyglądają cudniaście i to w listopadzie
Moje trudne początki, domek przy lesie. 19:35, 20 lis 2013

Do góry
Luckaa napisał(a)
U mnie w ogrodzie nic sie nie dzieje, ogród zapada w zimowy sen, jeszcze musze jalowce powiązać, co by ich śnieg nie zniekształcił,a to zdjęcie jeszcze jesienne z zakupów i zadzonek z moimi ogrodnikami

Ślicznych masz małych pomocników, Synuś cała mamusia pozdrawiam.
Miłorząb dwuklapowy - Ginkgo biloba 19:35, 20 lis 2013

Do góry
Podczas ostatnich odwiedzin w Wojsławickim Arboretum zachwyciła mnie nowa odmiana
Ginkgo - California Sunset.
Delikatna, subtelna – jak dla mnie cudna!
Jeśli ktoś widział ją gdzieś w sprzedaży, proszę o informację. Poszukiwałam go w mniejszych, większych szkółkach, bezskutecznie. Rośnie również w pokazowym ogrodzie Kurowskich. Ciekawi mnie szczególnie jaką wielkość osiągnie. Może ktoś ma więcej info. Poniżej krótki opis na podstawie tego co widać teraz.
Charakteryzuje się luźnym, stożkowym pokrojem i bardzo ciekawymi liśćmi. Liście niezwykłe ze względu na paskową, zmienną, kremowo-żółtą pstrość, a także nietypowy kształt. Lżejszy, smuklejszy od klasycznego wachlarza. Liście osadzone są na bardzo długich ogonkach, które dodatkowo wysmuklają liść i dają wrażenie subtelności. Wachlarzowa blaszka liściowa jest wydłużona, a głębokie wcięcie sprawia wrażenie, że dwuklapowy liść wygląda wręcz jak dwudzielny. Gałęzie u młodego egzemplarza układają w zróżnicowany sposób, ukośnie, pionowo, a niektóre wręcz poziomo do pnia. Jego forma w starszym wieku, wyjąwszy luźny pokrój, jest dla mnie zagadką.

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:31, 20 lis 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
Mnie też się marzy sie zielona trawka i łany stokrotek jak tu...

Ale na razie szykuję sprzęt narciarski razy 4 więc czuje że zyje.

ale powiało wiosną tylko szkoda, że mamy listopad a do wiosny aż stąd do morza tylko nie wiem którego
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:27, 20 lis 2013

Do góry
Mnie też się marzy sie zielona trawka i łany stokrotek jak tu...

Ale na razie szykuję sprzęt narciarski razy 4 więc czuje że zyje.
Dereń kwiecisty - Cornus florida 19:27, 20 lis 2013

Do góry
Mój ci on - potrzeba Venusowa zaspokojona

Wygenerowana w dużej mierze za Twoją sprawą Jacku, tak go tu zachwalałeś.
Powiedz mi teraz, czy i jak go zabezpieczasz na zimę?
Już się nie mogę doczekać wiosennego kwitnienia
Moj ogrodeczek 19:11, 20 lis 2013

Do góry

asica -- Witaj dzięki

Gardenarium -- Witaj dzięki ze wpadłaś w ogródeczku pracuję sama dosadzając kolejne roślinki i tworzę większy chaos
co rok obiecuję sobie ze uporządkuję ogród ,ale niestety zawsze coś .W tym roku tez pod koniec lipca wyjechałam i nawet nie mam zdjęc a co wypadło bo susza okrutna była , to się okaże od wiosny kolejnego roku

Rododendronowy ogród II. 19:02, 20 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Obłędne ! Niesamowite !
Marzy mi się,żeby na własne oczy te śliczności zobaczyć

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:00, 20 lis 2013

Do góry
Lustro istniejące jest we wnęce na końcu ogrodu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:55, 20 lis 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Jezeli lustro ma byc w tym nowym zakatku to chyba nie w choinach, wiec na murze? Ale dlaczego rama...hm...przeciez na murze moze byc bez ramy....oj Danus ale nas trzymasz w napieciu Fajnie

Lustro będzie tutaj i rama jest potrzebna, bo będzie wspawana w kotwy wbite w ziemię. Paw będzie widoczny z jakiegoś miejsca, ale nie wiem, z którego. Na pewno kula będzie się odbijać i boki ogrodu.

Moje "Ranczo Akapulko" 18:44, 20 lis 2013

Do góry
magdalena_makowska napisał(a)

Witaj na forum Pozdrawiam miło ze do mnie zawitałas . Ja miałam kłopoty z tą przyczepką , wszystkie namioty porwał mi wiatr i połamały się. Pozniej kupiłam te moje blaszane domeczki i teraz mam spokój, a przyczepkę sprzedam , lub zrobię w niej kurnik hehhehe .
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:44, 20 lis 2013

Do góry
Jest ciemno ale coś widać. Dobrze myślę?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:40, 20 lis 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Od początku podziwiam ogród Szefowej i jego ewolucję. Pięknie!
Mam pytanie o odmiany 2 roslinek ze zdjęcia - te jasnozielone w donicach pod ścianą - jeden formowany kulkowany, drugi kolumnowy. Czy to cyprysiki? Ta sama odmiana i w ogóle jaka? Nie pamiętam czy zimujesz je na zewnątrz czy chowasz.
Pozdrawiam serdecznie
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 18:38, 20 lis 2013

Do góry
debora_abc napisał(a)
Odwiedziłam Goczałkowice:

Ale boskie zdjęcia byłem tam naprawdę dużo razy ale takich zdjęć mi się nie udało zrobić hi hi hi hi
Ogród cioci 18:34, 20 lis 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
c.d.

Mam tez takie korzenie u nas pod płotem, włsnie myslałam by je przewiesc do siebie na działeczkę u Ciebie ładnie się prezentują tak ogólnie pięknie masz u siebie Pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 18:28, 20 lis 2013

Do góry
Jolus nie myśl o białej sali , moze nie bedzie potrzebna.Byle do wiosny. Zostawiam wiosenną magnolię.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies