Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 19:58, 01 paź 2013

Do góry

A te były wczoraj przesadzane więc wyglądają kiepsko.

Rododendronowy ogród II. 19:57, 01 paź 2013

Do góry
Ostatnio sporo było o zimowitach to dzis zdjęcia moich choc nie wszystkich.

Moje "Ranczo Akapulko" 19:55, 01 paź 2013

Do góry

Wtorek, 1 października 2013

Odpoczynek

Witajcie dziękuję wszystkim za wsparcie i Pozdrawiam Was , wiem że czas nieubłaganie ucieka, kopiąc to pole zastanawiałam się ile teraz mam wybierania tego perzu,tak jak przy truskawkach, ale tam musiałam szybko to skopać i zrobić, bo truskaweczki czekały i marniały z dnia na dzien. Więc do nocy darłam ten perz i sadziłam te truskaweczki ze smakiem ze będę je jadła na wiosnę . Ale teraz z tym drugim polem to mnie przerosło.Jest już zimno ubrałam kilka swetrów i spodni i kopię, kopię a pot mi po gaciach wylatuje jak w saunie. Skończyłam w końcu to badziewie kopać, trzeba grządki uformować i po woli znów przecedzać ten perz , wybierać trawkę po trawce. Była sobota kiedy skończyłam.
Niedzielę całą przespałam z nerwów, ze jeszcze przede mną tyle pracy a czas nagli.
W poniedziałek zajęłam się przydomowym ogródkiem i piłowaniem drzewa do składu na zimę,trociny dały się we znaki , nałykałam się ich zdrowo, miałam ich pełno w nosie , oczach i na włosach a ubranie do prania , później kąpiel. Kiedy tak odpoczywałam,poszłam szperać w ogłoszeniach na tablicy i znalazłam cudeńko mebel do altanki , no i jak zwykle , telefony poszły w ruch , gdzie co i za ile ?
– No i oczywiście kupiłam ,bo jak tego nie kupić kiedy wspomnienia z dzieciństwa wróciły i nie wyobrażałam sobie altanki bez tego mebla.

Cały wtorek przesiedziałam w domu , bo czułam się wyładowana emocjionalnie, więc go przespałam dla dobra organizmu, robiłam tylko przerwy i ukradkiem biegałam do garażu oglądać mój nowy nabytek. Jutro wybieram się od rana na Ranczo , bo ma być słonecznie więc wypowiem wojnę chwastom. Do jutra życzę i wam odpoczynku. Kiedyś lubiłam kreciki a dziś mam ich dość zryły mi sałatę , mój koperek, co za wstrętne zwierzę właśnie tam wybrały miejsce do rycia.

Och te krety, krety juz ich nie lubię.A gdyby tak mogły te perze pozjadac do bym miałą mnie do pracy.

Kiedy na to patrzę , to niedobrze mi się robi. Przecież ja jutro to wszystko muszę doprowadzić do porządku. Choć powiem wam że może nie to mnie przerasta sam widok, bo to już mam za sobą, czeka mnie jeszcze dużo pracy, a najważniejsze jest to że lubię patrzeć na piękną puszystą ziemię, dla tego wypowiadam walkę chwastom. Jutro wybierając perz będę do tego używała motyczki wideł, i małej gracki z pazurkami by to rozdrobnić i powyciągać co tylko się da. Na koniec grabki i to by było wszystko w walce z perzem. Ostatnio kupiłam takie super grabie które wam też polecam są niezawodne do wygrabiania perzu.Są niezawodne do grabienia na koniec wybierają resztki pozostałosci trawy perzu. Nawt nie drogie kosztują tylko 33zł. kupiłam je na allegro.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:49, 01 paź 2013

Do góry
Już meldowałam, że zakwitł mi agapant, Późno sięwziął do roboty. Będą 3 baldachy, ale wyrastają po kolei.
Dziś pierwszy.

Moje "Ranczo Akapulko" 19:47, 01 paź 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Poradzisz! Jesteś zaprawiona w bojach!
Na zwyżkę sił - kwiatek ode mnie.

Witaj hanka_andrus Dziękuję za słowa otuchy i z apiękne lilie które bardzo lubię.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:41, 01 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek cudne foty, ale temat smutny - zimno
Cieplutkie pozdrowienia
Ogród do odświeżenia 19:28, 01 paź 2013

Do góry
No ja myślę, że czas najwyższy bo zaległości mam nie do nadrobienia.....już u siebie nie odpiszę każdemu z osobna Wybaczcie proszę....na przeprosiny ciut jesiennych widoków w moim ogrodzie....

wrócę na dłuższą chwilkę jutro, bo obiad ugotowany RP nie będzie, zebrania za mną, więc mam nadzieję, że mnie już nic nie odciągnie od Was

Bajkowy ogród Weroniki 19:28, 01 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)
Weroniko, bajkowa ta jesień u Ciebie, tak jak wszystko
Pozdrawiam

Miła jesteś Aniu, a jednak jesień to nie wiosna, a starość to nie młodość.
Musimy się z tym godzić, i cieszyć każdym promykiem słoneczka, bo promyczki odganiają smuteczki.
Szukam ładnych obrazków w ogrodzie, ale kłopot z tym...

Ostatnie astry.

Len się nie poddaje, wciąż kwitnie nowymi błękitnymi kwiatuszkami.

Motyle, pełno ich roztańczonych na fioletowych marcinkach. Też się cieszą słońcem.

To już październik.

Takie "kłosy" mojej nowej trawki.

Gdzie ją wsadzić?

Ogród do odświeżenia 19:07, 01 paź 2013

Do góry
Wszystkim Wam Kochane Kobietki bardzo dziękuję za zaglądanie do mojego opuszczonego ogrodu....wrzesień zwariowany totalnie. Poniedziałki i piątki pracuję na maksa, środek tygodnia jakby ciut mniej (za to chałupa wołała o pomoc), ale weekendy wszystkie zajęte, a to wyjazdy do Wrocławia, a to goście w domciu, a to grzybów się zachciało....ale powoli ogarniam, ale bardzo powoli....wybaczcie mi wszystkie Was mocno Kofffam

specjalnie dla Was w podzięce moja Vanilka
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:03, 01 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

....cudna fotka
Jurajski Ogród 18:58, 01 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Kilka migawek byle jakim aparatem z ogrodu Agnieszki... aż wstyd pokazywać takie foty..z takiego ogrodu...

Miejsce zapraszające do odpoczynku... i te 3 gracje w skarpetkach lawendowych...

Urocze miejsce,poranna kaweczka w takim miejscu- marzenie....
Kolorowe Rabaty Martek 18:58, 01 paź 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Jeszcze nie w tym roku
Wiem jak bardzo lubisz tulipanki, więc specjalnie dla Ciebie

Śliczne i jeszcze śliczniej jak to wogóle możliwe dziękuję Sebciu
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:55, 01 paź 2013

Do góry
cd

Kwiatowy ogródek Monteverde 18:54, 01 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc

A ja mówię dzień dobry, a raczej dobry wieczór. Co to takiego?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:54, 01 paź 2013

Do góry
Myślałam, że to u Ani rzeszowskiej muszę najwiecej nadrobić....o ja naiwna Marzenko pobiłaś Anię o całe 100 pstów...razem ma u Ciebie 690 ...rozłożę chyba na raty
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:53, 01 paź 2013

Do góry
cd

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:51, 01 paź 2013

Do góry
Trawa skoszona, trawnik jak zielony dywanik, wszelkie owoce zebrane. Są powody do zadowolenia. Dzisiaj ostatnie winogrona

Podczas winobrania słonce zalało ogródek i było czym cieszyć oczy

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:49, 01 paź 2013

Do góry
Aniu u Ciebie najwięcej do czytania i oglądania....jedynie 590!!! postów...co to dla mnie .....oj muszę wrócić koniecznie wstecz i zobaczyć co mnie ominęło....pozdrówka zostawiam
Kolorowe Rabaty Martek 18:46, 01 paź 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)

Ale to sebuśkam tajemniczo zabrzmiało ... bardziej niż haniuśkam ))))))))))
Wiaterek pozdrawiam serdecznie mam nadzieję,że bardzo spodoba Ci się studiowanie
Powodzenia Sebastianie

Jeszcze nie w tym roku
Wiem jak bardzo lubisz tulipanki, więc specjalnie dla Ciebie

Ogród Sylwii od początku cz.II 18:40, 01 paź 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Sylwuś wszystkiego co najlepsze dla Ciebie !

Leoś60 nie gniewaj się,że się podepnę pod tą różaną piękność ,ale nie mam zdjęć

Syla zdrówka,spełnienia marzeń i dużo,bardzo dużo miłości !!!
martek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies