Magda masz piękna krwawnice. Taka dorodna robi duży efekt w ogrodzie. Też mam ale jakoś kiepsko wygląda
Po rowach u nas lepiej rośnie niż u mnie.
Stipa też wybornie wygląda. Moje w przyszłym będą tak wyglądac. Miałam dużo siewek wiosna i skomasowalam w kilka kep. Stipa robi efekt lekkości.
Bardzo ładnie Magda zaczyna się okres wszelkiego kwitnienia. U nas popadało solidnie więc na razie nie trzeba podlewać.
Czy zdrowie dopisuje?
w warzywniku z aparatem byłam, ale warzyw jakoś dziś nie sfotografowałam, tak się zastanawiam, dlaczego- może ta gigantyczna lilia mnie zdekoncentrowała
Martka szalone obydwie z Ulą ja inspiracją .....ale miłe to bardzo
fajnie ,że myślisz o oczku powiem Ci ,że uwielbiam te wieczorne żabie koncerty ....już i w nowych mam zielonych lokatorów ....i też myślę o oczku ,ale takim większym ....tylko to raczej dość odległy plan ...
fotek lipcowych mam mnóstwo ,ale już pózno-jutro powstawiam
ogród nigdy nie jest skończony -ja już się z tym pogodziłam
Buziaki
taka zajawka na jutro
Co to za liliowce? Jaki piękny kolor i jakie gęste. Ja sadziłam nowe w zeszłym roku, ale przy twoich wyglądają marnie, chyba przyoszczędziłam na ilości. Teraz muszę czekać aż się rozrosną.
Jak u ciebie przepięknie ! Liliowce, juki, róże, wszystko pięknie wygląda. Nad różą Fairy też się zastanawiałam jakiś czas temu i może do niej wrócę. Nie byłam miłośniczką malw, ale faktycznie muszę przyznać, że wyglądają cudnie !
Szmaragdy przycięte prawie metr. Jeszcze jutro i będzie finito z przycinaniem Tui.
Zaniedbałam przycinkę w ciągu 3 lat sporo urosły.
Po deszczu pogoda sprzyjała.
Krwawnik kichawiec. Bardzo fajna roślinka. Wysiewałam go kilka lat temu w pudełku po margarynie. Kępki powtykałam w różne miejsca. Bardzo ładnie współpracuje z różami i wszelkimi trawami. Kwitnie dosyć długo. Lubi słońce.