Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pilny ogród Moni 10:31, 27 wrz 2013

Do góry
Rabata z dużymi drzewami, że tak ją nazwę

Od lewej: świerk, pod nim zaplanowane hosty, a na nim bluszcz pospolity (też na razie tylko na papierze), leszczyna, pęcherznica kalinolistna 'Luteus' (jeszcze nie zasadzona, ale kupiona), śliwa wiśniowa 'Hessei',(jeszcze nie zasadzona, ale kupiona) brzoza, forsycja i wysunięta do przodu morela (w sumie to już jej nie wliczam do rabaty, ale jest widoczna to o niej piszę).
Na zdjęciu całkiem na prawo ta linia to granica działki, a jeszcze przed nią ma się zmieścić żywopłot z thuji szmaragd więc za forsycją już się nic nie zmieści. Pod świerkiem po lewej stronie planuję ławkę, a po prawej choć jest jeszcze sporo miejsca (od pnia do pnia 3,9 m) to nie wiem czy coś będzie chciało tam rosnąć.
O wymiarach rabaty napisałam, że ma 19 m, ale wliczając w to forsycję to 21 m. Jak pisałam gałęzie świerku i brzozy sięgają 4 m, ale od granicy działki całość wynosi koło 5,5m. Wydaje mi się bez znaczenia, bo przy samym płocie i tak niczego nie będziemy sadzić, chyba że coś pnącego na siatkę. Przyjmijmy, że takie dokładne wymiary to 21 m na 5,5 m z tym, że nie ma tam brzegów jak na razie i możemy "wychodzić" jak chcemy. Ziemia jest tam dobra przynajmniej pod brzozą walczyłam z pokrzywami, a to podobno świadczy o zasobności gleby. Problem jest w tym, że jest tam dość dużo cienia- jak na duże drzewa przystało i ciągną wodę
ogrodoweimpresjejolki 10:30, 27 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jolu, twoje karteczki lubię, zatem pamietaj i pokazuj świetna wyprawa do lasu i do tego zbiory! cudowny dzień za tobą, koniecznie przytulaj sie do drzew i jak tylko okazja i możliwość, łap ten las na lasso buziaki i dobrego kolejnego dnia
p.s..cudne goździki, mimo komunistycznej przeszłości, stale je lubię

Irenko, ta wyprawa do lasu, to mój zapas na gorsze dni...

Ciesze się, że już z paluszkiem lepiej - oj martwiłam się ...

Też lubię goździki, powoli wracają do łask. Cóż one biedne winne, że z tamtymi czasami się kojarzą

CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 10:23, 27 wrz 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:22, 27 wrz 2013

Do góry
Irenko cudnie że jesteś w domeczku to daje kopa i zdrowie szybciej wraca ..wszystko wróci do normy tylko musisz być cierpliwa i słuchać rehabilitanta jak zaczniesz ćwiczenia Pozdrawiam cieplutko

Kwiatuch zamiast słoneczka w pochmurny dzień----uśmiechnij się ha ha
Wilcza Góra 10:18, 27 wrz 2013

Do góry
jesienne kolaże

CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 10:11, 27 wrz 2013

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:10, 27 wrz 2013

Do góry
Syla napisał(a)
i troszkę jesieni .....
tulipanowiec i kwitnąca lawenda ....

rewelacyjne połączenie, a tulipanowiec boski, u mnie zielony nadal, czyli chyba u nas później tę jesień widać, chyba?
mnie M. na pocieszenie kupił zegar dworcowy do domku letniego, może jutro powiesi, już nie będzie wymówki, że byłam na ogrodzie bez zegarka!!! buzaiki
ogrodoweimpresjejolki 10:04, 27 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Czekam na karteczkę

Gotowa

I coś jeszcze dla zapachu

ogrodoweimpresjejolki 10:01, 27 wrz 2013

Do góry
monitka napisał(a)
A gdzie byliście Jolu?
My zawsze w okolice Dobieszczyna jeździmy.

Pojechaliśmy w kierunku na Goleniów, ale nie było gdzie zaparkować(takiej ilości samochodów jeszcze nie widziałam), więc ruszyliśmy dalej na Stepnicę . Opłacało się i grzyby były i mniej ludzi.

CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 10:01, 27 wrz 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:53, 27 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)

A tego to nie słyszałam.... no to gap się ..... było i jest ..
Mnie ten płot wnerwiał ale z powodu psa jest.. a raczej był.... . trza bo byo wyrzucić jak tylko sie rozrosło i pies przestał tam chodzić..

zdecydowanie lepiej! tak jasniej i przestronniej ale rozumiem sens płotków, sama podobne zabezpieczenia robiłam
tyle cebul! szok! no i te cebulice, ale prezent! ale to prasowanie, to juz nie może mi wyjśc z głowy!!! nawet ja nie prasuję

fontanna świetna, nawet jak są malkontenci, u nas we Wrocku jest i z przyjemnością wybieram sie na pokazy
Rzeszów robi się coraz ciekawszy i piękniejszy
lecę doczytać o hostach i chyba będę na bieżąco u nas wczoraj lało, dziś ładnie, a ja doszłam już do perfekcji w zmianie opatrunku, niestety panie u mnie w gminie nie potrafią, ja robię to lepiej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:53, 27 wrz 2013

Do góry
Aniania napisał(a)
Ania, te białe hortensje które u Ciebie rosna, duże kupywałaś?
Kupowałam je w maju ubiegłego roku, były sobie takie
CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:50, 27 wrz 2013

Do góry
CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:43, 27 wrz 2013

Do góry
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:38, 27 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Aby nie produkować stronek grupowo dziękuje wszystkim za odwiedziny

Cieszę sie, że Irenka może przynajmniej pobuszowac po ogrodach wirtualnie

A na oknie praqcowni eMusia dziś wygrzewał się w pojedynczych promykach słońca nasz kot przybłęda... mamy takich kilka... to stali rezydenci..
Toaleta

Polowanie na pająki

I puk puk w szybkę

No masz! Ile ten mój kot kilometrów dziś w nocy zrobił
CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:33, 27 wrz 2013

Do góry
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 09:33, 27 wrz 2013

Do góry
i oto mój bałągan, który będzie musiał poczekać dwa tygodnie bo muszę wyjechać... mam nadzieję, że nic im nie będzie i że mój M. ich nie ususzy

i ułamany tulipanowiec

Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 09:32, 27 wrz 2013

Do góry
I jeszcze kilka propozycji jesiennych kompozycji do naszych ogrodów.....bardzo proste do wykonania

Może ktoś skorzysta.....

CHINY - ogrody w Shuzhou, Tong Lee, Hongzou, Szanghaj, Pekin i Shaolin 09:25, 27 wrz 2013

Do góry
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 09:22, 27 wrz 2013

Do góry
Aneczka moje kule wrzosowe nie są formowanie tylko nawijane na kule z plastiku, ale mam tez zdjęcia wrzosów w doniczkach i uformowane drucikiem i wydaje mi się ze fajnie wyglądałaby takie uformowane na jakiejś wrzosowej rabacie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies