To czy będzie wyższa zależy od dwóch zmiennych
Co to za on ten rozchodnik, jaki wysoki rośnie?
Druga rzecz to to czy caradonny u ciebie osiągnie przepisowe 70cm czy szaloną wysokość metra jak u co niektórych ogrodniczek.
Caradonna zdecydowanie zasługuje by ją wyeksponować a nie upychać choć wiadomo że czasem brak miejsca. Poszukała bym jej dobre towarzystwo bo warto.
Jedyna donica która wygląda i też jakoś dobrego zdjęcia zrobić nie mogę.
W donicach na parapecie mam mix dość przypadkowy. Nie wiem czy warto kopiować. Zobaczymy
Maczki kwitną , powojniki też. A liliowców z dnia na dzień przebywa w kwitnieniach
W miniony weekend w Miejskim Ośrodku Sportu i Rekreacji w Chełmie obył się etap półfinałów konkursu Kobieta Gospodarna Wyjątkowa.
Brałam udział w tej imprezie.I w kategori na -Najpiękniejsze rękodzieło na drewnie malowane
Zajęłam - Miejsce II dla Stowarzyszenia Przyjaciół Gminy Żmudź - „Klesztowski Anioł”- Anna Buczko
Już 16 lipca jadę na finał do Zamościa. Trzymajcie proszę kciuki za mnie
To jest ten obraz na desce.
A pomyśleć,że to koleżanki z pracy mnie namówiły, ąbym namalowała coś na ten konkurs. To mój debiut w konkursie "
Te maki sieją mi się już same.Z nasion
Kiedyś dostałam. Filety też. Kiedyś jeszcze były maki łososiowe .Ale teraz ich jakoś nie mam
Oki,Elu będę zbierać nasiona tylko proszę abyś się mi przypomniała
Przyszła i została na dłuzej również ta roślinka, której nazwy zapomniałam, a była dyskusja na jej temat u kogoś. Bardzo mi się podoba, mam kilka stanowisk. Tańczy na wietrze:
Czasami do ogrodu przychodzą rośliny same, jeśli mi odpowiadają, to zostają na dłużej, np dziewanna nasza polna, piękna wysoka roślina, a owadów na niej, że hej!
Kolorem pasuje do Języczki Przewalskiego
Jeszcze 7 dni temu była w fazie zamkniętej, a teraz:
Nigdy chyba nie pokazywałam warzywnika, właściwie to ogródek mojego Taty, ale teraz na mojej głowie. Jest raczej tradycyjny, bez drewnianych skrzyń ( może kiedyś), no i dość mocno zarośnięty