Tu usunęłam obwódkę z bukszpanu przed turzyca muskegońską, za mokro, wilgotno. Wymiana na tawułki i parzydła miniturowe. Teraz niestety coś tam ryje i wszystko wynosi do góry.
Z nowosci... ponioslo mnie w szkolce, wiec przywiozlam iglaki.
po kiego grzyba mi iglaki i co ja z nimi zrobie ? nie wiem
moze wsadze je tutaj jak juz moja red rubrum umrze ? ponoc nie zimuje, a szkoda
aa i ostatnie deszcze zbawiennie zadzialaly na trawnik ponownie nabiera koloru, maz zadowolony
Zano kochana, absolutnie mnie nie wystraszylas korzystam teraz z pogody, gdy nie ma upalow i da sie cos porobic w ogrodzie bez ciaglego zaslaniania sie przed sloncem.
Rabata pod ogrodzeniem pooooowoli nabiera ksztaltu, hortki widze przyjel sie wszystkie. Wczoraj podsypalam je fusami, a ze kawosz ze mnie wielki zapas fusow mam powazny.
znalazlam tu na ogrodowisku przeeeepiekne inspiracje, chcialabym osiagnac podobny efekt, jedynie chce dosadzic cos zimozielonego lub chociaz cos czedgo na wiosne nie musze obciac.
bo na te chwile mam tu hortensje, perovskie, rozplenice little bunny, lawende ( o niej napisze za moment)
myslalam o dodaniu morning light bo mam sporo ale to kolejna rolina do sciecia na wiosne wiec bedzie dlugo golo...
mam dwie brzozy youngii, chcialabym jeszcze jedna.
ponizej inspiracje w ktorych sie zauroczylam
co do lawendy, chyba ja zamordowalam
zbyt dlugo siedziala w doniczkach czekajac na zasadzenie a potem pewnie zle przygotowany grunt. czytalam ze powinnam podsypac dolomitem a ja wymieszalam tylko ziemie gliniasta z piachem.
Obfite podlewanie tez nie pomoglo. nie wiem jak inni to robia. Hortki kochaja wode, lawenda niezbyt.. jakim cudem zatem maja je razem zasadzone ja sie pytam ?!
Dziewczyny jestem ! zajelam sie kopaniem
niestety przedobrzylam w jednym elemencie i cieszyc oko bedzie tylko teraz bo za rok jesli zima nic nie umrze ewidentnie bede musiala przesadzac.teraz juz zasypalam ziemia board i dalam kore.
Posadzilam sobie za tarasem takie o miskanty. Dopiero pozniej doczytalam co to za gagatki Herman Mussel. no coz
podobnie zrobilam przy piaskownicy syna, chociaz tam moze az tak zle nie bedzie ;D, chociaz tam dalam red chief, rosna mniejsze, moze jakos bedzie
obeszlam dzis rabate z hortkami sweet summer w przedogrodku, wygladaja ladnie, nie moge sie juz doczekac. PRzed nimi posadzilam miłke okazała, nie wiem jeszcz czego sie spodziewac.. te poczatki sa ekscytujace !
Obłęd w dolinie!!!
Frontowa nie do poznania. Ładna ta limonkowa hosta, dziel i sadź
Asiu, liliowce u Ciebie wyglądają świetnie. Masz klimat dla nich.
Pozdrawiam!
Miejsce super wnusie szybko urosną i będę wiedziały co można w ogrodzie. Rozumiem że z pracą w ogrodzie nie nadążasz, ja też. Te mordory denerwują i wciąż coś stoi na przeszkodzie żeby się za nie zabrać
Piękne zdjęcia zawsze robisz, z przyjemnością się ogląda.
Boska fotka Cuma też
Alden Biesen to kolejny klejnocik który bym chciała. Oj ciężkie dla mnie te miesiące z różami. Niby się wyleczyłam a jak co do czego to chciej się włącza.
Mamy lipiec, gdzie nowe fotki???? Noooo?