I o to chodzi właśnie jesteśmy różne, inne są nasze wnętrza i nasze ogrody, ale zawsze lubimy popatrzeć na twórczość innych.
Basiu dzięki, a jakie ubranko dla gołej przewidujesz? Stanik i stringi błyszczące? Z dzwoneczkami?
Aniu dziękuję, toż Ty kobieto napracowałaś się jeszcze w ostatnim czasie robiąc tą piękny krąg z cegieł, czas odpoczynku nastał.
Jolu i Aniu - Ja dzisiaj też mam Dzień Lenia i uroczyście go celebruję leżąc na kanapie, wstając od niechcenia, patrząc na światełka, które lubię
Z wczoraj:
ten domek z piernika ma u mnie dyżur, a dostałam go w zeszłym roku od dziewczyny mojego syna, stworzyła go sama w naturze jest ładniejszy niż na zdjęciu, taka dbałość o szczegóły i precyzja
Dziewczyny już napisały bardzo wiele wspaniałych słów określających Twoją dobroć Danusiu Przyłączam się do tych słów, zresztą nie pierwszy raz, i tym zacytowanym zdjęciem chcę podkreślić Twoją/Waszą dobroć i ogromne serce... okazywane również dla zwierząt... Ta urocza gromadka z pewnością uwielbia swoją Panią. Zdrowia, pomyślności i spokojności w ten nadchodzący świąteczny czas.
Kochani,
już za chwilę rozpoczniemy czas świętowania. Wyjątkowy czas.
U mnie od paru ładnych lat rozpoczyna go Kolęda dla nieobecnych. Nie ma dla mnie piękniejszej kolędy. Może i Wy ją pokochacie? Pustych miejsc przy moim stole zrobiło się już bardzo dużo. Za dużo, ale na to nie mam niestety wpływu. Cieszę się tym, że wciąż jeszcze ktoś przy moim stole jest.
Życzę Wam wszystkim dobrych, spokojnych świąt wśród Waszych najbliższych. Pozwólmy cieszyć się naszemu wewnętrznemu dziecku. Może się uda.
Kochani wpadam na chwilę życzyć Wam cudownych, spokojnych, zdrowych i rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. U mnie koniec roku zawsze jest bardzo pracowity i nie mam czasu na bywanie na forum ale obiecuję poprawę! Ściskam wszystkich serdecznie!
Dziękuję bardzo, ogromnie bardzo...Dzisiaj ubieram choinkę, gotuję, sprzątam..Jak każdy i głowa powinna być spokojna, a serce radosne. Staram się, aby tak było. Jedziemy do wnuczek, a w Wigilię sami ze sobą. Spokojnych przygotowań i dobrej aury w domu.)
Szymko, to Achnatherum/ Stipa calamagrostis 'Algäu'. Ona mi się bardzo rozwalała na boki na rabacie i musiałam ją przesadzić. Chyba woli bardziej ubogie gleby. Przepiękne ma kłosy
Dziewczyny, pochwały oczywiście przekażę Mój udział w produkcji ograniczał się głównie do przygotowania ciasta(ale to wyjątkowo, bo nasze nieletnie są już w tym wprawione), wyciąganiu gorących pierniczków z piekarnika i ogarnięciu bałaganu po zakończeniu pracy
Magda G. i jej tworca pewnie się nie obrażą, że nie została rozpoznana Muszę przyznać, że dużo bardziej lubię te samodzielnie tworzone i ozdabiane figury od najpiękniejszych z formy. Chociaż choinka z aniołkami w bikini prezentuje się specyficznie
Wczoraj udało mi się jeszcze w międzyczasie zmajstrować bardziej tradycyjny wianek
Dużo spokoju i ciepła życzę Nam Wszystkim na te Święta.
Dzięki zbiorczo wyobraźcie sobie, ze kilka dni temu ok 10 wieczorem mój mąż naliczył ze 20 przelatujących sów! To rzadki widok w tak licznej grupie
Wbrew 5 kotom i sowom gryzonie w tym suchym roku mam wrażenie, że się wyjątkowo rozmnozżyły.
Dzisiaj zajmowałam się fajnymi rzeczami - ozdabianiem
Piękną macie zimę, u nas nasypało śniegu bez opamiętania. Mąż nie nadążył odśnieżać, a teraz pada deszcz. Bardzo trudne warunki są na ziemi Sandomierskiej.
Dziękuję Sylwio za miłe słowa, z tym młodnieniem to zasługa kursu obsługi aparatu, telefonu i programów do obróbki. Mam w ogrodzie co najmniej 2 piękne jodełki do ścięcia. Niestety mieliśmy bardzo dużo śniegu i gałązki obwisły w dół. Nie wyglądało by to najlepiej i zrezygnowałam w tym roku z dużej choinki. Zrobiłam sobie 2 większe i 2 na stół. Oto one.