Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 14:25, 09 lis 2013

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Wiem Pani Danusiu, że brabanty najlepiej się nie prezentują, zasadziłam w nich całą jedną stronę, chcąc uzyskać szybki żywopłot, ale już teraz żałuję, wolę poczekać, a uzyskać lepszy efekt.

Wydaje mi się, że opcja pierwsza będzie lepsza.

paulina_ns napisał(a)
Wymyśliłam póki co jedną stronę rabaty, ma ona 12 metrów i w mojej głowie widnieje coś takiego

Jest całkiem nieźle. A jaka jest druga opcja?
Małymi kroczkami do celu... 14:24, 09 lis 2013

Do góry
Albo taki układ

Do góry
Może być taki układ roślin, Brabantów nie sadź, to najgorsze tuje, lepsze będą każde inne, ale nie te.

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Trzeba pozbyć się pojedynczo porozrzucanych krzaczków posadzonych w trawniku, wykopac je i potem zagospodarować w ogrodzie.

Ja tylko mam radę jako fachowiec i osoba projektująca ogrody . Trzeba mysleć kompleksowo, cały ogród poprowadzić linie rabat, ponieważ ogród powinien być spójny a nie każdy kąt sobie)

Postaram się pomóc w tym rogu.

Link do realizacji
Małymi kroczkami do celu... 14:23, 09 lis 2013

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Skula, dzięki,że się odezwałaś a oto zdjęcia. Roślinami proszę się nie przejmować znikną, kiedy zacznę robić rabatę

Ogród do kwadratu 14:13, 09 lis 2013

Do góry
Beatko - przede wszystkim odpowiednie do grubości włóczki. Myślę, że:
1. Wymyśl co chcesz wydrutować.
2. Dobierz odpowiednią włóczkę, by dany wzór dobrze wyglądał
3. Dopiero wtedy do włóczki dobierz odpowiednią grubość drutów.
Na stronach DROPSA są też różne bezpłatne wzory, można kupić ich włóczkę i odpowiedniej grubości drutki - Beatko - prześlę Ci na privka stronki

Irenko - zjem, mam nadzieję... im nie straszny kilkustopniowy mróz . W październiku było przez kilka nocy -5 - a one dalej rosną . Brzozy sąsiada, ale prawie symetrycznie posadzone względem gabionu

Beatko - specjalnie dla Cię - moje wczorajsze wypociny - czapusia/berecik dla Jagódki (córcia mojego Brata) i tworząca się do kompletu rękawiczka - ale to takie mikro...dzierganie

Już się poprawiam... bardziej ogrodowo

a tu bażant w locie
Mój jesienny ogród 14:05, 09 lis 2013

Do góry
Moniko, AniuMonte, pozdrawiam Was serdecznie i dziękuje za odwiedziny. ASC Napisz mi jak możesz od której strony są u Ciebie jesienne klony, chcę luknąć. W tym roku napatrzyłem się do woli i jeszcze patrze to nie koniec, jest tu jeszcze sporo liści na drzewach, tu nie odpuszczaja tak łatwo jak u nas. Pozdrówka.

Mój jesienny ogród 14:02, 09 lis 2013

Do góry
Haniu, tu w Ameryce jest dużo takich przedziwnych miejsc które nam przyroda utworzyła do podziwiania. Jak lubisz takie piękne miejsca to wpisz sobie ,,wędrowni ufale” tam pokazują fotki ze stanów jest też Niagara. Piękne zdjęcia. Janinko, ciesze się że miskant ładnie rośnie za dwa lata będzie wielka kępa. Możesz go rozsadzić szybciej się rozrośnie.

Mój jesienny ogród 13:57, 09 lis 2013

Do góry
Bogdziu, jest tak jak mówisz. Tu jest bardzo dużo polaków i nawet się nie kłócą, nie kradną i nie malują. Za złodziejstwo jest duża kara i do końca życia ciągnie się to za złodziejem. Kierownik zostawia samochód na ulicy z kluczykami na siedzeniu. Śmieci można spotkać ale jest ich nie dużo. Bohomazów na ścianach nie ma, gdyż jak ktoś umie i chce się wykazać to dają mu ścianę i maluje sobie bezstresowo, .nie musi się skradać po nocy. Trawek jest dużo i właśnie je podziwiam.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:55, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Odniosę sie do wpisów wieczorkiem, bo teraz lecę do ogrodu .. jeszcze nie pada...... a ma mte tulipany.. i niezapominajki.. i miejsca nie mam.. i muszę podgrandzić .. fotki nawet dziś porobiłam.. i tak sobie robiłąm, robiłam.... i grrrrr patrzcie co... prawdziwy pies ogrodnika, esteta na maksa.. wie jaka rabata jest najpiękniejsza.... no w byle czym nie będzie leżał i spał... żurawek praktycznie już nie mam bo mi wykosił.. A teraz smacznie sobie śpi..... centralnie na czarnej trawie..... Dziś go przeganiałam z tego miejsca 10 razy, słyszałam że M też....
Pięknie sie komponuje.. no nie???????? Grrrrrrr

Idę stawiać zasieki........ tak nie będzie, bo nic nie będzie...

no to kolega przesadził ...

ale powiedz sama czyż nie uroczo wygląda ? ...

Anek moje juki takiego turbo jak Twoje nie mają ... ale to jedyne co ma z własnej nie mimo woli )))) ...
Madżenka to najlepsze juki na świecie )))
Mój jesienny ogród 13:54, 09 lis 2013

Do góry
Witam wszystkich, dziś też nie będzie długo, wracałem z chłopakami samochodem i nie było czasu na pisanie, poszedłem wcześniej spać, już ledwo żyłem. Gondola nazywa się aero car. Trochę tam bujało i zdjęcia może nie są idealne ale czasu też nie było za dużo 10 min. Jakoś na razie daje sobie radę z tym rozwalonym enterem ale jak w niedziele mają otwarte to pójdę, chociaż godziny otwarcia szczytam. U mnie zimno wczoraj nawet przez 5 min śniegiem sypnęło, masakra. Dziś wziąłem aparat, jak pogoda pozwoli to pobiegam po okolicy. Dziś na peronie dziewczyna krzyczy do mnie ze pociąg odjeżdża z jej peronu a nie z mojego i ledwo zdążyłem z rowerem prze biedz na jej jeszcze stała w drzwiach żeby nie zamknął.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:52, 09 lis 2013

Do góry
o rany, tu mam zatrzęsienie firletek, aż zielono niebiesko

trawki są fajne, tak długo cieszą

wlazłam pojeść winogron tak te zielsko urosło, nie wiem, co bo to z pierwszych nasadzeń
Postawić trawkę nad i... 13:34, 09 lis 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
..

Boska fota.. az sie człek do monitora uśmiecha
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:18, 09 lis 2013

Do góry
Werbeny jeszcze nie do końca zbrązowiały, zrywać już nasiona czy nie?

a dołem wciąż nowe wyrastają i nawet pączki się szykuję

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:12, 09 lis 2013

Do góry

Buziolek

dla was obu

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:10, 09 lis 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Irenko, jak widać roślinki sobie nic nie robią z tego, że listopad

Aniu, bo to jak angielska pogoda, a roślinom to służy
moje trawy niezwiązane, ale jeszcze chcę na nie popatrzeć, za to bukszpany zielone, aż miło

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:07, 09 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Mało powiedziane, że nic sobie nie robią. U mnie właściwie dopiero we wrześniu rośliny zaczęły sezon po tej letniej suszy. Pelargonie teraz najpiękniejsze

Ja też to stwierdziłam, że po tych upałach, to dopiero trawa super i wiele innych
Moje nadal kwitną, ale po macoszemu już traktowane, ale może też do domku je dać i wytrzymają?

mój klon Flamingo, fajnie tez tak na niego popatrzeć
ogrodoweimpresjejolki 13:06, 09 lis 2013

Do góry
Aniu, u mnie lało cała noc i ranek Deszcz już ustał, przebłyskuje nawet słoneczko, ale z ogromna siłą wieje wiatr zniechęcając do wychodzenia z domu

Za oknem coraz mniej kolorów, wiec tym bardziej cieszą doniczkowe

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:04, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Masz ten wózek??? Kupiłaś???
Róża Rapsody z białymi różami wygląda bardzo dostojnie Fajnie skomponowane kolory...

Kupiłam, a na dokładkę radio do domku, takie śmieszne, że nie mogłam się oprzeć
oto dowód, nawet nie rozpakowałam, bo zaraz musiałam dalej ganiać, wczoraj był ciężki dzień...
Moja bajka 12:56, 09 lis 2013

Do góry
Wyszperałam dziś takiego żurawia Zgadnijcie za ile
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies