Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:09, 03 lis 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
cyklameny na Placu Weneckim

Cyklameny uwielbiam, właśnie jeden biały stoi tu przede mną obok kompa.
Boski ten twój Rzym, to znaczy Rzym w twoich wspomnieniach.......... byłam w wielu stolicach Europy ale Rzymu nie widziałam, dzieki za namiastke .........choiaż twoje fotki pooglądam...........slicznie tam

Zostawiam pozdrowienia
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:05, 03 lis 2013

Do góry
miałam zamiar dziś troszkę poogrodowiskować ale jednak jakoś dziś trudno
zostawiam więc optymistyczną chwilę sprzed tygodnia z mojego ogrodu

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Od machania ręka mnie też boli
Jakiś leniwy dzień dzisiaj był, pospałam w czasie niedoboru energii... teraz znów leje....
Mam nadzieję, ze przyszły tydzień nastroi mnie do pracy w ogrodzie. Zwłąszcza że trawnik urzadził nam niespodziankę. Czy ktoś wie dlaczego mam zielony i brązowy trawnik? wyrażna granica przebiega równo jak od linijki????
Po prawej zielony, po lewej brązowy...

A nie był siany w różnym czasie bo mi na taki wygląda , jeden starszy , drugi młodszy.
Blaski i cienie nowego życia 19:55, 03 lis 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)

Kiepska jestem w planowaniu więc Ci nie doradzę ale koniecznie zasłoniłabym ta folie sasiada bo Ci widok psuje i nic nie bedzie ładnie wyglądalo bo ona przyciąga wzrok.Pozdrawiam serdecznie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:49, 03 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Tylko kulki bukszpanowe cieszą

co to za trawy przy żurawkach?
W cieniu - zacieniona 19:47, 03 lis 2013

Do góry
JoannA napisał(a)
pozdrawiam niedzielnie
Miło Cię widzieć.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:44, 03 lis 2013

Do góry
Tylko kulki bukszpanowe cieszą

Liści nie chce mi się grabić....

Horti smętne czekają na okrycie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:42, 03 lis 2013

Do góry
Smętnie i deszczowo dzisiaj było

Graby całkowicie brązowe, częsciowo od wichury przerzedziły się liście

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:41, 03 lis 2013

Do góry
Od machania ręka mnie też boli
Jakiś leniwy dzień dzisiaj był, pospałam w czasie niedoboru energii... teraz znów leje....
Mam nadzieję, ze przyszły tydzień nastroi mnie do pracy w ogrodzie. Zwłąszcza że trawnik urzadził nam niespodziankę. Czy ktoś wie dlaczego mam zielony i brązowy trawnik? wyrażna granica przebiega równo jak od linijki????
Po prawej zielony, po lewej brązowy...
Ogród z łezką 19:11, 03 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

Nic??? To szaro-białe ma być? To nie grzybisko jakieś? Wydaje mi się, że był zieleńszy przy nasadzie liści...O te miejsca chodzi

To przejaw przesuszenia. Prawdopodobie pączki sa na takiej krótkiej łodydze i byc moze trzeba bedzie je oberwac zeby z pączków uśpionych wyrosly nowe pedy ale z tego zdjecia na pewno tego powiedziec nie mozna. Na wiosne zrobisz nowe zdjecie z nieco większą perspektywa i zobaczymy. Nie jest to jednak żadna choroba której by sie trzeba obawiac.
Poczytałam Wasze rozważania o opuchlakach i dobrze ze z Ani linków okazało się ze nie tylko opuchlaki niszcza rośliny ale również inne robale. Ja bym nie wpadała w panikę , jeśli rośliny sa zdrowe to sobie poradza ale faktem jest ze truskawki i zurawki są bardziej narazone niz inne rośliny. Nie ma co szalec bo przecież takich szkodników mamy dużo , przyroda potrafi sama sie bronic a zbyt duża ingerencja człowieka kończy sie często tak jak u Marzenki że sobie rośliny dursbanem spaliła i jestem pewna że duzo wiecej ich straciła niz by opuchlaki zniszczyły.zdarzają sie lata w których jakiegoś robactwa jest bardzo dużo ale potem ich ilośc maleje i nie zagraza juz tak roślinom. W tym roku już pod koniec wiosny było mnóstwo komarów , wszyscy pisali że posiedziec sie nie da a potem kiedy był czas na to by były nie było ich wcale a pojwiły sie ślimaki. Trzeba chronic rośliny ale bez nadmiernej paniki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:07, 03 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Iglaki o każdej porze roku są zielone i ogród nie czuje jesieni

Jestem pod ogromnym wrażeniem. Naprawdę nie widać jesieni. Czarujesz.
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:58, 03 lis 2013

Do góry
upiekłam kolejny raz drożdżowe ciasto ogrodowiskowe, tym razem z malinami...
zapraszam

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:55, 03 lis 2013

Do góry
kaktus....

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:53, 03 lis 2013

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 18:50, 03 lis 2013

Do góry
azalia u mnie drugi rok...

kwitnie cudnie ...a ile pączków ma jeszcze

Moje ukochane miejsce na ziemi 18:48, 03 lis 2013

Do góry
w ogrodzie mało roślin kwitnących o tej porze,
nic dziwnego ...listopad...
a w domu szaleństwo doniczkowe

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:11, 03 lis 2013

Do góry

jak kolorowo... od razu cieplej pozdrawiam
U Przemka w ogrodzie. 18:00, 03 lis 2013

Do góry
Ale mnie tu dawno nie było, prawie wieczność.
Agata jakim cudem odkopałaś z czeluści mój zapomniany wątek.
I czemu taki komentarz nad moją nową raalizacją ogrodową
Irysów kupiłem kilkanaście sadzonek nowych odmian których jeszcze wiekszośc niestety nie kwitła.
Ja też nie mam najlepszej gleby do irysów.
Jeśli o nie chodzi to jak mowimy o bródkowych a nie syberyjskich to własnie lubią słoneczne stanowisko i suchą przepuszczalną glebę nadmiar wilgoci bardzo im szkodzi. Nie takiej odmiany to nie mam wśród swoich jabłoni.

Aniu z kilku miesięcznym poślizgiem albe dziękuję za pochwałę moich pawi przez ten czas znacznie podrosły i wypiękniały jeden ma juz kilka kolorowych piór z oczkiem w ogonie. Teraz jesienią kupiłem też 2 samiczki wiec mam małe stadko 2 pary, jedna jest standardowa niebieska a druga z nieco innej odmiany barwnej pawia czarnoskrzydłego.

Małgorzata oj temat liliowców się raczej przedawnił, bardzo je lubię i mam chęć kupic kolejne jednak co do ich wkomponowania w ogrodzie to nie mam za bardzo pomysłu.

Ech Ariel, Ariel ....
, hortensje kwitły i prawie przekwitły jak wszystko jeszcze tylko ogrodowe mają kwiaty w świetnej formie ale to dzieki temu że jakoś nie było u mnie w ogrodzie znaczącego przymrozku.
Z wyboru tej odmiany dęba jestem zadowolony i na pewno powinno się znaleźć miejsce na niego w Twoim ogrodzie, hmm a może na nowym tarasie.
Powierzchnię ogrodu nawet sprawdziłem ale było to tak dawno a lato jakoś przeleciało i nie odpisałem od razu i już nie pamietam wiem tylko tyle że teraz dołączyłem do ogrodu nowy kawałek terenu do zagospodarowania o powierzchni 400 m2

Sylwia ptaki mają się dobrze, to jedyna radość w tej smutnej przynębiającej późnej jesieni. A tuje wreszcie posadzone na swoim miejscu.

To jeszcze kilka fotek przed nadejściem zimy
w alejce ładnie się zazieleniła juz trawa kolejny etap realizacji wiosną

Hortensja ogrodowa Togeder kwitnie niestrudzenie

Odnośnie odmiany dębu błotnego pokażę jedną fotkę z ogrodu w Pechcinie mam nadzieję ze i moje za kilka lat bęą takimi kulkami

Trawa pampasowa w tym roku zostaje w gruncie, a zapasowa w piwnicy

Zimujące chryzantemy to ostatnie kwitnące rośliny w ogrodzie

I jeszcze jedna fotka nowa rabata nieco wcześniej w przyszłym sezonie nie bedzie juz kann w ich miejsce potrzeba kilakdziesiąt hortensji i chyba będą jeszcze za tujami danika w rzedzie po obu stronach białe zimujące chryzantemy o ile uda mi sie do wiosny zrobić kilkadziesiąt sadzonek

zacznę już końcem zimy więc może sie chryzantemowy plan uda
Ogród do odświeżenia 17:42, 03 lis 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Buziol wielki z okazji Twojego Święta

Całus za kwiatucha
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:38, 03 lis 2013

Do góry
Hortensje w moim sosnowym lesie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies