Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:49, 08 wrz 2013

Do góry
Drugi murek robi się w innej części - fotki po zakończeniu prac
Na dzień dzisiejszy narożnik wygląda tak - jeszcze nie ma przęseł. Wybaczcie bałagan, ale wszak to teren budowy ))
z perspektywy podjazdu i wejścia na działkę - pokazuję tą perspektywę bo wg tej osi będę planowała nasadzenia od podjazdu do wnęki jest ok. 22 metrów

i bliżej

i jeszcze bliżej

i jeszcze
Funkie - Hosta 22:48, 08 wrz 2013

Do góry
Uwielbiam te funkie-długo kwitną i pięknie pachną.
Zielone ogrodzenie - tak na poczatek 22:46, 08 wrz 2013

Do góry
Przepraszam za ciszę. Musiałam opanować przedszkolną traumę córki
Może rzeczywiście koncepcja z żywopłotem wewnątrz jest lepsza. Coraz bardzej się do niej skłaniam. Waściwie to jestem zdecydowana tylko z czego? tsunga jest ładna delikatna tylko jakoś boję się tego formowania z drzewa. a może cis (jakoś łatwiej wydaje mi się go uformuję) Na poczatek zrobiłabym tylko przedogódek czyli żywopłot od frontu, I jest jeszcze jedna bomba człowiek nosi okulary ale i tak nic nie widzi. Wczoraj odkryłam u mojej babci 2 stare bukszpany ok 17 letnie. Na 100 % chcemy je zaadoptować do przedogródka, tylko czekam może na jakiś deszcz albo sama podleje ostro żeby glebą trochę zmiekczyć. Teściowie też mają 2 (do wzięcia ok 10 letnie). I jest teraz pytanie gdzie je posadzić. Oto one.

Postaram się jutro wrzucić rysunek przedogródka i koncepcji roślin (z tych które Danusia zaproponowała (m.in wiśnia wysokie miskanty) I teraz w kontekście bukszpanu która roślina w tle będzie lepsza tsunga czy cis Liczę na wsparcie
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:42, 08 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj był piękny dzień ani jednej chmurki

Moja bajka 22:40, 08 wrz 2013

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:40, 08 wrz 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie
Wspaniała ta okrywowa !
A tuberoza zimuje w gruncie?

Reniu nie zimuje to cebula i co roku się kupuje nową bo stara po wydaniu kwiatów zamiera
Okrywowa została w rajskim
Ja pozdrawiam gruszkowo
Piaskownia na zakręcie 22:40, 08 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Wyrosła mi w tym roku w lesie taka roślinka i też nie wiem co to jest. Może ktoś wie co to jest ?

Ewo, chyba znalazłam nazwę tej rośliny! To może być Podkolan biały (Platanthera bifolia)!
W necie są zdjęcia, porównaj z nimi tę Twoją roślinę
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 22:35, 08 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Jedyna "oznakowana"

To za karę za brak wątku
Ogród u stóp klasztoru 22:34, 08 wrz 2013

Do góry
Dziewczyny pozdrawiam .co dopiero wróciłam z gór zaliczyłam dzisiaj czerwone wierchy.było dzisiaj. magicznie .góry o tej porze są niezwykłe.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:31, 08 wrz 2013

Do góry

Biały domek pod lasem 22:30, 08 wrz 2013

Do góry
Dasia napisał(a)
Jesiennie się robi.
Remont w domu, czasu na wszystko brak, ale pogoda i tak pracom ogrodowym nadal nie sprzyja.

Dasia, rabatka już fajnie wygląda. No ta kostrzewa niebieska fajny efekt daje. Zobacz u Tomka czym jest podsadzona https://www.ogrodowisko.pl/watek/1628-nasz-ogrod-kasia-i-tomek-z-radkowa?page=64#post_8

Masz wśród tych traw jakieś swoje ulubione?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:29, 08 wrz 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 08 wrz 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
Aniu co myślisz o kólkach na pniu z jałowca ???
(podobne do Twoich cisów)

u nas na targu gość miał po 40 zeta wysokie na około 1m 20 cm
ładne były...

tylko jakoś u nikogo wcześniej nie widziałam i siem wachałam....

Jałowiec potrafi sie sypać w środku, ale cięty, jak widać u Zbyszka.. zachowuje sie ładnie..
Pod Przemyślem w tej cenie są ładne kulki z tujek.. śliczne były te kulki.. od 30 zł do 250 zł i to z różnych tujek.. żółtych zielonych, niebieskich... może by sie wypuscił keidy do Bolestraszyc i zajechał po kulki... naprawdę warto.. zdrowe i ładne.. że ja fotek nie zrobiłam.. tylko te olbrzymie.. ale te są dużo wyższe ode mnie... a średnicę mają ponad 1,5m. Tego są tam tysiące.. od spiralek po kulki... myślę, że takie kulki są przyjemniejsze bo nie kłują i nie żółkną tak w środku i nie uczulaja. ja jestem uczulona na jałowca.. wystarczy że dotknę ,a jestem całą w wysypce.. na nic więcej nie jestem uczulona. Jałowce powodują rdzę grusz... Nie lubie jałowców.. mam je , ale więcej bym już nie posadziła, chyba że płożące nisko po ziemi.

I dobrze, że tam nie zajechałam wcześniej bo cały ogród bym miała w kulkach

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:26, 08 wrz 2013

Do góry
i dzisiejszym okiem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 08 wrz 2013

Do góry
Kurcze chyba Was rozczaruje ale rewelacji donicowych u mnie nie ma, zwyczajnie i nudno... i na dodatek foki mam jakieś mizerne narazie tyle...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:13, 08 wrz 2013

Do góry
asc napisał(a)
Beata - Tak mi się wydawało, że to nic dobrego.. widać po minie tego jegomościa z prawej... na kreskówkach widziałam

Magda - cieszę sie, że sie przydała.. zapraszam do mnie częściej 10 i 12 mamy małe spotkanka

Kondzio - jak widzisz na Wasz przyjazd próbuje zwerbować ekipę powitalną..

A teraz co nababrałam wczoraj wieczorkiem.. i już nie przyjmuje słów krytyki, przesadzać nie będę, zmieniać nie będę... mi może być... a jak sie komuś nie podoba to trudno... niech u siebie zrobi inaczej Wszystkie sugestie z wyjątkiem przesadzania mile widziane Ale przekopywać już nie będę .. mogę dołożyć trafkę jakąś czy cóś.. ale kulki tak zostają
Trawkę posiałam, mam dość rycia w tym miejscu 15 (chyba) kulek siedzi w ziemi...
Fotki słabe bo to wystawa wschodnia i od rana świeci ostre słońce.....

Latarenka sie ochlapała błotem... udawać że tego nie widać..

normalnie czad !!!!!!!!!!!

pięknie Ci to wyszło

nic nie zmieniaj ...podsyp korą i będzie fajnie......
a jak posadzisz cisy to zadecydujesz......czy kora czy kamień

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:05, 08 wrz 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
A ja lubie i korę i kamienie....mam to i to
...dzieki za wyjaśnienie przykrywania nasion,ja rozsypałam ziemie na nasiona i zraszałam kilka razy dziennie,a siałam w upały 2 sierpnia,po trzech dniach juz trawka wschodziła,a po niespełna dwóch tygodniach juz pierwszy raz kosiłam...teraz robiłam dosiewkę i już chyba wolniej to idzie,dzisiaj trzeci dzień i nic nie widać!

Niestety jest już zimniej, zwłaszcza nocą.. i trawka rośnie wolniej... widać to nawet po trawie do koszenia.. już tak często nie trzeba kosić.. I tu przydaje sie agro, bo jest cieplej.. i przy podlewaniu nasionka się nie przesuwają... to też zaleta.

To trawa siana w lipcu zeszłego roku... po 18 dniach.. ta część za rabatą gdzie stoi M. Trawa już byłą do koszenia.. teraz zimniej wiec daję jej miesiąc..

Miesiąc od wysiania miałam spotkanie ogrodowiska.. i było już ładnie

Dalsza część ładniejsza - świeżo siana, a ta ciemna to stary trawnik.. różnicy nie ma Równo miesiąc, pod agro 2 tygodnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:02, 08 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Obiecane początki jesiennych nasadzeń

Kapusta, starzec, ipomea i coś jeszcze srebrne czego nazwy nie znam.

I wrzosy, które wytargały szarad onicę z zakamarków

Ślicznie
Działka wkoło Lubczyka :) 22:02, 08 wrz 2013

Do góry
kitek81 napisał(a)

I żeby nikt mi nie zarzucił, że się lenie i nic nie robię w temacie skarpy dowody na dzisiejsze działania Ja cię o lenistwo nie podejrzewam wręcz przeciwnie po tym co zobaczyłam,jeśli mogę to ja bym przy samym tarasie obwódkę z robiła z bukszpanów lub berberysa .albo gęściej te tujki dała i potem cięła w żywopłocik

I ta sama strona od tyłu

I z drugiej strony tarasu:

I chyba tyle z nieogrodowych spraw, to Mati super zaaklimatyzowal się w szkole, póki co bardzo mu się podoba i chce chodzić za to dziś poszalał z nozyczkami i wygląda tak

A w środę byłam z Milena u kosmetyczki i ma przebite uszy

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 21:59, 08 wrz 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Taki dzis zestaw sfociłam: bratki i wrzosy

ni i kanny sobie pięknie kwitną

Ewo, u mnie też bratki od wiosny przetrwały,
Twoje kremowe ładniejsze i wrzosy masz doskonałe
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies