Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogródek Iwony II 12:43, 29 lis 2016

Do góry
Iwonko, wystrój donic przed domem masz uroczy!

Dekoracje z wykorzystaniem winobluszczu w tym roku dość popularne są, wczoraj w LM widziałam kilka fajnych rzeczy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:40, 29 lis 2016

Do góry
wyszło jak zwykle pięknie, biało-srebrny dla mnie też na pierwszym miejscu.
Tu ma być ogród :) 12:36, 29 lis 2016

Do góry
Matylda napisał(a)

Ooo to mnie teraz zaskoczyłaś. Nie wpadłabym, żeby aż 5 m dać. Ale masz rację, że duża na pewno zrobi ogromne wrażenie, zresztą z dużą ilości brzóz również.

W chwili, gdy się coś sadzi, to wydaje się, że zejdą wieki zanim drzewa i rośliny urosną, a okazuje się, że wcale tak nie jest, mi rośliny całkowicie zapełniły tą rabatę w rok, dlatego teraz uważam, że śmiało można robić duże odstępy pomiędzy drzewami.
Tu ma być ogród :) 12:33, 29 lis 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Świetna historia, koniecznie musisz nam je pokazać wiosną!

Ja chciałabym w przyszłym roku posadzić trochę narcyzów, bo je uwielbiam i ten zapach...

Jak zakwitną to oczywiście pokażę, ale teraz trzeba poczekać na warunki do sadzenia, bo biało i mrozi.

Miałam odmianę Bridal Crown, pachnie pięknie i tak samo wygląda, warto!
Tu ma być ogród :) 12:30, 29 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
czytam o historycznych narcyzach ale historia

żółtków nie chciałam, ale jak nie ulec takiej historii?
Tu ma być ogród :) 12:26, 29 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Edytko nic nie wygnije i przy tym pozostańmy ja niewiele wcześniej sadziłem i nie zakładam innej możliwości jak podziwianie kwiatów w maju

Też się trzymam takiej wersji, zatem czekamy do maja!
Tu ma być ogród :) 12:25, 29 lis 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Więc te narcyzy są historyczne. Już czekam na ich zdjęcie wiosenne.

Właśnie dlatego musiałam je wziąć, nie dość, że cebulki mają taką historię, to jeszcze osoba, która je podarowała jest niebanalną postacią, wiekowa bibliotekarka, której opowieści można by słuchać godzinami
Tu ma być ogród :) 22:34, 28 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie mam ich w równych odstepach posadzonych, najmniej chyba około 2m najwięcej niecałe 4m.
Gdybym teraz sadziła to mniej więcej co 5 m bym zrobiła odstępy. Taka rabata robi wrażenie jak jest duża.

Ooo to mnie teraz zaskoczyłaś. Nie wpadłabym, żeby aż 5 m dać. Ale masz rację, że duża na pewno zrobi ogromne wrażenie, zresztą z dużą ilości brzóz również.
Tu ma być ogród :) 15:16, 28 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no tak o ile nie wygniją niech no tylko spróbują

To będzie dokładnie ten czosnek. Miałam nie mieć nic żółtego w ogrodzie i się złamałam, ale wsadzę w części, która ma być warzywno-owocowa.
Wzięłam jeszcze kilka cebul żółtych pełnych narcyzów, z ciekawą historią - mama je dostała na jesieni od takiej starowinki z mojej rodzinnej miejscowości, która poprosiła, żeby je posadzić by przetrwał gatunek , a jej dziesiątki lat temu dał te cebule parobek, który pracował w ogrodzie dworskim.

Więc te narcyzy są historyczne. Już czekam na ich zdjęcie wiosenne.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:05, 28 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

w Obi też są miedziane gadżety.

Obi nie mam a w innych bieda z nędzą jeśli chodzi o miedź...
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:51, 28 lis 2016

Do góry
ten Wasz kotek to żartowniś a do tego śliczniutki.
Jak byłam mała to miałam takiego szarego kotka, na imię miał Myszka , wszędzie za mną łaził, nawet na Pasterkę poleciał za nami do kościoła
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:49, 28 lis 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Podoba mi się
Widziałem dzisiaj miedziane gwiazdki, świece i inne gadżety w kwiaciarni, mocno byłem zaskoczony chociaż takich świec jak szukałaś to nie było

w Obi też są miedziane gadżety.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:43, 28 lis 2016

Do góry
Pasuje do Ciebie idealnie ta choinka Gosiu i przyznam, że choć wiele inspiracji choinkowych widziałam ostatnio to zaskoczyłaś mnie.
Lawendowy zawrót głowy 14:40, 28 lis 2016

Do góry
Przyszłam pochwalić choinkę, superowa!
Tu ma być ogród :) 14:39, 28 lis 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Buziaki sle )) )))

ściskam Jolu, w ten zimowy dzionek
Tu ma być ogród :) 14:38, 28 lis 2016

Do góry
Matylda napisał(a)

A co ile masz te brzozy posadzone? Co 2,5 m?

Nie mam ich w równych odstepach posadzonych, najmniej chyba około 2m najwięcej niecałe 4m.
Gdybym teraz sadziła to mniej więcej co 5 m bym zrobiła odstępy. Taka rabata robi wrażenie jak jest duża.
Tu ma być ogród :) 14:36, 28 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Świetny wianek i choinka
To brzozowe gałązki malowane?

Są pomalowane w całości ciężko stwierdzić z jakiego drzewa, ale brzozowe to to nie są.
W każdym razie gałązki są poprzyklejane tylko od góry, a pod spodem jest słomiany podkład owinięty białym materiałem.
Tu ma być ogród :) 14:34, 28 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
grupa wsparcia cebulowego ma racje (o ile nie wygniją to zakwitną)

co to za żółty czosnek? czy o jest taki? https://www.google.pl/search?q=Allium+moly)&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8kpiR5crQAhXDFCwKHQQGAM8Q_AUICCgB&biw=1080&bih=556#tbm=isch&q=Allium+moly

no tak o ile nie wygniją niech no tylko spróbują

To będzie dokładnie ten czosnek. Miałam nie mieć nic żółtego w ogrodzie i się złamałam, ale wsadzę w części, która ma być warzywno-owocowa.
Wzięłam jeszcze kilka cebul żółtych pełnych narcyzów, z ciekawą historią - mama je dostała na jesieni od takiej starowinki z mojej rodzinnej miejscowości, która poprosiła, żeby je posadzić by przetrwał gatunek , a jej dziesiątki lat temu dał te cebule parobek, który pracował w ogrodzie dworskim.
Tu ma być ogród :) 11:44, 28 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dokładnie, robiąc ta rabatę teraz brzozy posadzilabym w znacznie większych odlaglosciach od siebie, a sama rabata byłaby dwa razy większa.

A co ile masz te brzozy posadzone? Co 2,5 m?
Tu ma być ogród :) 20:25, 27 lis 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

Nie martw się na pewno zakwitną ja posadziłam w lutym czosnek mount everest i zakwitł

jolanka napisał(a)
Nie martw się, cebule na pewno sie przyjmą. Ja jeszcze dzisiaj róże zamówiłam i sie nie martwię

AngelikaX napisał(a)
Kiedyś w grudniu sadziłam i też wszystko zakwitło jak trzeba

polinka napisał(a)
Edytko, ja w tamtym roku sadziłam cebulowe po BN i wszystko kwitło

Bardzo fajny ten wianek z kiermaszu.

Madzenka napisał(a)
Tulipanki na pewno zakwitną zwłaszcza ze ciagle silnych mrozów nie widać w prognozach.

O jaka mocna grupa wsparcia cebulowego - czuję się uspokojona !
Na dodatek przywiozłam sobie od mamy sporo cebulek żółtego czosnku ozdobnego, ponoć odstrasza nornice, posadzę sobie przy żywopłocie grabowym, od strony gdzie moja działka graniczy z nieużytkiem i z nornicami mam tam problem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies