Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:00, 04 wrz 2013

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:56, 04 wrz 2013

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:53, 04 wrz 2013

Do góry
gorące foteczki bo słoneczko piękne

Moje "Ranczo Akapulko" 12:34, 04 wrz 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Witaj

Na początek trochę sobie pochlipię - miałaś taaaki śliczny naturalny ogródek, chlip chlip

Zrobić w tym ścieżki i jak w bajce. Ale będę podglądać, niech się Akapulko rozwija ładnie

Witaj nie płasuj, nie płaksuj. Na wiosnę będzie pięknie, mam juz posadzone tulipany , duzo paproci,narcyzki, lilie i kilka innych roslinek, żywopłot rosnie ma juz pierwsze gałązki bedzie ładnie nie martw się, może biednie ale naturalnie.Kocham maki i chabry sypnę garść pod płotem w jednym zakątku który zagospodaruję na takie chwastowisko, byś miała na co patrzeć jak będziesz mnie czasem odwiedzała. Pozdrawiamy cieplutko.Jeszcze nie znam wszystkich nazw kwiatów, ale po woli z wazą pomocą poznam.A teraz zmykam Pozdrawiam

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:26, 04 wrz 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję za głosowanie i gratki dzisiejszymi kwiatkami

Witaj,

wielkie gratulacje z powodu konkursu i PRZEPIĘKNEGO OGRODU!!!! Zapisuje do inspiracji, bo moj ogrodek własnie zaczyna sie tworzyc. Kwadratowe rabaty, proste linie to jest to. A do tego te trawy... Wspaniale...

Ale mam jeszcze pytanie; z jakiej deski masz zrobiony taras. Zauroczył mnie kolor, szukam naturalnej deski, a nie kompozytu, własnie w szarym kolorze.

Dzieki z gory za pomoc...
Zimozielony ogród przy białym domu 12:23, 04 wrz 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pomysł z tymi hortensjami danusiu udał Ci się w 100% a z tego co pamietam to był dość spontaniczny

A to co zwisa z donic to bluszcz ?? jak to odmiana?
Moje "Ranczo Akapulko" 12:22, 04 wrz 2013

Do góry
Witaj

Na początek trochę sobie pochlipię - miałaś taaaki śliczny naturalny ogródek, chlip chlip

Zrobić w tym ścieżki i jak w bajce. Ale będę podglądać, niech się Akapulko rozwija ładnie
Moje "Ranczo Akapulko" 12:12, 04 wrz 2013

Do góry
Joanna___ napisał(a)
To "zielsko" to chyba Dąbrówka rozłogowa.
Jak czuje się Hrabia?

Witaj tak masz rację to jest ta roslinka dąbrówka żółtokwiatowa, bardzo ładna , te listki są zdrowiutkie lsniące , polubiłam ją. A Hrabia i Kiciunka czują sie znakomicie.Teraz odpoczywają.
Za chwilkę pojedziemy na działeczkę.

Pozdrawiamy i zastanawiamy sie czy jechac po thuje , czy nie są w sklepie po 22zł w doniczkach 150cm wysokosci. Moze bym kilka kupiła , ale boję się ze w zimie zmarzną.własnie nad tym się zastanawiam, ale nie mam pojecia gdzie je posadzic ?
To właśnie tu 12:04, 04 wrz 2013

Do góry
Dzidka napisał(a)
To teraz będzie zrozumiale
Ogrodowa zapowiedź jesieni.

A ja jeszcze kwitnę.

divericatus i zawilce zostały w raju, liliowce prawie nie kwitną La Vesterival dochodzi do siebie po przesadzeniu, plakać się chce
pozdrawiam Dzidko
Ogród ogrodniczki 12:02, 04 wrz 2013

Do góry
Pomiędzy lawendę posadziłam tawułę japońską i turzycę "Evergold".
A pod bukszpanem rośnie żurawka "Marmelade".
Wpadłam na pomysł żeby posadzić różę szczepioną na pniu.
Na razie jest na etapie pomysłu.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:57, 04 wrz 2013

Do góry
Przedwczoraj wpadłam w szał na tojeść rozesłaną i całą wykopałam.. będzie jeszcze ze szczelin wyłazić.. walka do 10 pokolenia, ale już jej nie chcę... całą taczkę tego dziadostwa wyrwałam..... nie mam pod ręka identycznych fotek.. ale to dziadostwo zarosło mi nawet strumyk.... w środku jakieś robale, gąsieniczki, biała wełenka czegoś tam.... nad oczkiem nie mogę niczym pryskać.. wiec wyrzuciłam. bez sentymentu.
Było

Jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:50, 04 wrz 2013

Do góry
I takie widoki.... bo stąd też widać to miejsce... (berberysy koło conici idą won.. będą małe kulki admiration.

Idąc wokół domu jeszcze jest taki widok.. na front.. i tak myślałam.. żółte to moje kulki z pstrokatego bukszpanu.
Zielone ogrodzenie - tak na poczatek 11:47, 04 wrz 2013

Do góry
Niestety nie mozemy , nie chcemy go sadzić w srodku. Odległośc do sciany jest 4m, kostka plus taras zabiera 1m, jesli zrobie tło w środku jakies 1,5m plus rosliny 1 m, to nic mi nie zostanie a mamy małe dzieci i musi tam zostać spory przeswit by mogły biegać Zdjecie ponizej to obrazuje:
.

Dodatkowo poprzez sadzenie roslin na zewnatrz chcemy odsunać droga od nas- od tarasu. Na mapach szeroksoc drogi to 12m a teraz przejazd wytworzył sie tuż za siadką, jak wbijemy jakies paliki plus wsadzimy krzewy, które sie rozrosną troszke wykarczujemy wierzbe po drugiej stronie to uzyskamu efekt, ze przejazd przesunie sie o jakies 2-3m a to juz duzo
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:47, 04 wrz 2013

Do góry
No to do znudzenia..... i nie patrzeć na bałagan.. to twórczy bałagan.. i na płot któy prosi sie o pomalowanie Płotki, barierki, pergola i wszytko oprócz małych kulek bukszpanowych ma eksmisję..

Wchodząc na posesję ma sie taki widok.. czyli ściana gdzie chciałam dać 3 cisy (tak jak pergola z wiciokrzewem) .. i tam gdzie niebieski świerk poczochraniec, bo jest niski... niższy niż kulki..

To widok z drabiny... wchodząc tego sie nie widzi, chyba że ma sie wzrost 3,0m.. ale taki jest układ..

A to widok z kuchni i domu... na pierwszy rzut idzie widok na wiciokrzewa.... i chaos.. a tak byłby ładny widok na cisy (barierkę chyba też bym usunęła... by pies nie wskakiwał to co najwyżej doniczki bym jakieś sezonowe ustawiała.. . Normalnej barierki nie zrobię bo mi fachowiec skopał taras.. i nic nie da sie do niego zamocować I moja ulubiona ławeczka na poranną kawę w promieniach słońca I też pasuje mieć ładny widok..

ogrodoweimpresjejolki 11:44, 04 wrz 2013

Do góry
Oprócz ratowania brzoskwini troszkę zrobiłam przeglądu co jeszcze oczy cieszy i poprzycinałam przekwitnięte kwiaty aby nie zawiązywały nasion, tylko jeszcze trochę pokwitły

Róża Chambord (prezent od Kasi Bawarki) już troszkę przekwitła, ale mam nadzieję, że jeszcze będzie cieszyć oczy po przycięciu przekwitniętych. Musze tylko pomyśleć jakie towarzystwo jej zapewnić ? lawendy, żurawki, ...?

Kwitną też inne róże

Drzewulcowo 11:25, 04 wrz 2013

Do góry
Mała kwiaciarka

Moja miłość do ogródka też tak się zaczęła
Kolorowy ogród na piasku 11:10, 04 wrz 2013

Do góry
Tak było

Jest tak ...... zbliża się jesień

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 11:10, 04 wrz 2013

Do góry
Elik Miło Pozdrawiam

Zacznę od tego, że u mnie dziś bardzo ładna pogoda... Wczoraj zrobiłem w altanie podłogę... w końcu znów coś się z nią dzieje, bo tak stała i stała. Nie było czasu... jeszcze pozostało dokończyć zadaszenie, którego nie chciałem i ściany altany, które pokryję poziomo ułożonymi listwami Na rabatach też mała rewolucja, otóż pozbyłem się tui 'Danica' i w jej miejscu będą wrzosy oraz turzyce i inne roślinki, o których nawet jeszcze ja nie wiem

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 11:05, 04 wrz 2013

Do góry
Dla miłych gości życzenia miłego dnia

dla Was również dzisiejsze różyczki w porannej rosie

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 10:57, 04 wrz 2013

Do góry
Kitek80 Magdo70 GorAno dziękuję, że wpadacie

dla was dzisiejsze różyczki w porannej rosie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies