koło ławeczki już nie ma host i paproci, natomiast bluszcz wspina się nieźle po pniu wierzby, a przy płocie rośnie żywopłot cisowy, do którego muszę mieć dużą cierpliwość...
aby dużo nie przesadzać a jedynie dosadzić ....widzę to tak .....tu gdzie płyty na rabacie zaproponowałam mostek którym dotrzesz do altany .....
mostek w miejsce płyt , które już masz na rabacie ..... oraz trochę koloru w Twoim ogrodzie
W przypadku drogi dojazdowej to tam masz b.mało miejsca ..... propozycja z bluszczem Sebka jak najbardziej ok ..... taka wizualka dla Ciebie
Czy taka linia rabat na razie zostaje? Czy jednak już na tym etapie chcesz ją pofalować? Pytam dlatego, że planowanie nasadzeń wewnątrz rabaty jest trochę związane z jej linią zewnętrzną. Obłe masz tylko narożniki, ale dłuuugie rabaty są proste. Jeśli takie zostają, to wydaje mi się, że również linie wewnątrz powinny do tego nawiązywać. Klasykę gatunku masz u Madżenki, ale Jej dom i ogród są na nowoczesne i bardzo dobrze oto razem wygląda.
no, taras z trawy położony wysoko dzięki murkowi/murowi oporowemu, to pomysł i wykonanie/udoskonalanie M...
Borbetko, niestety krety też buszują u mnie, nie mam na nie pomysłu choć wiele prób już robiłam...
Alinko, no tak, nie wiem czy spełniona ogrodniczka, ale przynajmniej spełniająca niektóre swoje zamierzenia i to daje rzeczywiście radość...Alinko, zapraszam
Prezenty, to co lubimy najbardziej Będzie co poczytać, a i do ogródeczka teź coś jest Zdjęcie księżyca rewelacja - nosek jest jak nic Pozdrawiam i miłego weekendu życzę i duuuużo słonka
Bogdziu ten cyprysik był już przesadzany trzy razy i jakoś sobie radzi....żywopłot wymaga cięcia wiosną i latem....trochę pracy jest...w sierpniu miałam dość pojętnego ucznia i mam nadzieję, że na wiosnę mi znów pomoże....bukszpanowe kręgi tnę sama
Mira , odwiedzam cie czasem - zawsze po cichu. I lubie do ciebie wracać
Teraz jednak zapytam w sprawie domku - bo tez mi takie domki chodzą po głowie . Jak już go umieścisz w ogrdzie - tak jak to się dzieje że to pożądane do niego wlezie i czy samo wlezie?
no to co lubię fajnie się ogląda - ale się zmienia Twój ogród niesamowicie - napracowałaś się bardzo w tym roku to teraz tak czy siak mus odpocząć
mam też pytanie - pamiętam że wystartowałaś bardzo wcześnie z pracami w lutym - czy w związku z Twoimi działaniami tak wcześnie kiedy potem była zima tak długo coś się zmarnowało czy też nic -