Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrody Madery 11:06, 20 paź 2013

Do góry
Te ścieżki, to lewady - śluzy i kanały rozprowadzające wodę do upraw rolniczcyh Powstały w XVI wieku!
Wzdłuż nich są takie właśnie wąziutkie ściezki, a wyprawy nimi, to jedna z głównych atrakcji turystycznych. Ich łączna długość to 2500 km, są bardzo zróżnicowane pod względem trudności - sa bardzo łatwe, ale sa tez dość ekstremalne. Chodzi się samemu, albo w zorganizowanej grupie, Buty trzeba mieć górskie

Inna atrakcja Madery to zjazd drewnianymi saniami z Góry Monte, na którą wjeżdża się kolejką linową.

Widok z góry jest niesamowity, widać że Madera to jeden wielki ogród, jak czasem jest nazywana.
No i te sanie:

Liliowo i kolorowo:) 11:03, 20 paź 2013

Do góry
Tajemniczy kawałek ogrodu...ścieżka.Pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 11:00, 20 paź 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ładnie rózyczki u Ciebie kwitną jeszcze Pozdrawiam serdecznie
Kwitną tylko te białe miniaturki,nie znam nazwy ale zachwyciły mnie ilością kwiatów.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:53, 20 paź 2013

Do góry

kwiaty szałwi omączonej.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:45, 20 paź 2013

Do góry

Liście jakby specjalnie ułożone do zdjęcia
Brązowienie iglaków 10:44, 20 paź 2013

Do góry
EwaB napisał(a)
Wczoraj zdjęcia nie weszły....

Jeśli widzisz czarny kolor na tych zmianach, a ja widzę - to sikają koty albo psy i tuja podsycha, a jeśli nie - to normalne opadanie starych przyrostów w środku.
Pomysł na ogród 10:43, 20 paź 2013

Do góry
emka napisał(a)
Witaj
Właśnie znalazłam Twój wątek i już go sobie zaznaczam podziwiam gruntowne przygotowania przed realizacjami- rysunki techniczne, wizualizacje, wszystko przemyślane , po prostu fachowa robota u mnie niestety tego brak, więc w ogrodzie wiele rzeczy do poprawki

tak staram się wszystko sprawdzić by potem za wiele nie eksperymentować na żywym organizmie
w szczególności dużym ułatwieniem jest zrobienie wizualizacji technicznych części - podjazdu czy drewutni - oczywiście w skali
tutaj przykłady - bez możliwości ruchu obrazem - w programie jest możliwe obejrzenie tego ze wszystkich stron , bliżej , dalej czy z góry

Brązowienie iglaków 10:43, 20 paź 2013

Do góry
EwaB napisał(a)
Wczoraj zdjęcia nie weszły....

Zamierają końcówki tui.
To może być kilka przyczyn.

Prześledź od początku, czyli od sadzenia.

Czy dół był wystarczająco duży?

Czy było dobre i przepuszczalne podłoże?

Czy tuja nie ma zbytniej wilgotności (nie stoją korzenie w wodzie) ?

Czy tuja nie są wyściółkowane matą p.chwastom?

Możliwe choroby - pleśń, fytoftoroza, albo szkodniki - czerwce (tarczniki, miseczniki), miodownica.

Błędy w uprawie też mozliwa przyczyna - przesuszenie, zeszłoroczne uszkodzenia mrozowe.

Moim zdaniem albo przesuszenie (gorąco i sucho było, albo fytoftoroza, albo szkodniki.

Uzbrój się z lupę i dokładnie zastanów i popatrz co z tych podanych jest przyczyną. Jedynej słusznej odpowiedzi baz tej analizy - nie ma

ie ma tutaj prostej odpowiedzi – problem mógł zacząć się już w czasie sadzenia. Zbyt mały dół, słabo przepuszczalne podłoże. Do tego dochodzą problemy dnia codziennego. Choroby typu szara pleśń, fusarium fytoftora, insekty typu tarcznik, miseczniki, miodownica. Sprawcą może być również przesuszenie roślin lub uszkodzenia mrozowe.
Rozpoznawanie traw 10:31, 20 paź 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

I ta nie mogę znależć w necie Dzięki

Acorus gramineus 'Variegatus' - czyli tatarak trawiasty odmiana biało obrzeżona.
Rozpoznawanie traw 10:30, 20 paź 2013

Do góry
zawitka napisał(a)

Poproszę o identyfikację trawki szro zielona niziutka i jak sie głaszcze ręką mięciutka Pozdrawiam

Holcus mollis Jackdaws' Cream' (kłosówka miękka)
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:18, 20 paź 2013

Do góry

To jest ktoś kto absorbuje mnie bez reszty
Ogródek Anity 10:17, 20 paź 2013

Do góry
U nas dzisiaj pogoda nie zachęca do spacerów ani prac w ogrodzie.... Więc cebulowe jeszcze poczekają! Wyskoczyłam tylko rano podlać świeżo posadzone róże i brrrrr.....zimnica straszna! Pozostaje tylko dzień z telewizorkiem, herbatką z cytrynką i ....ogrodowiskową bracią!
Dla wszystkich na niedzielę, ostatnie tchnieniem Chopinów

Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:12, 20 paź 2013

Do góry
Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:08, 20 paź 2013

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:06, 20 paź 2013

Do góry
Irenko z okazji Twoich Imienin życzę przede wszystkim sprawności dla kciuka , zdrówka dla Ciebie , oraz coraz piękniejszego ogrodu jeśli to wogóle możliwe i wszelkiej innej pomyślności.Sto lat.....

Mazurskie klimaty Małgorzaty 10:04, 20 paź 2013

Do góry
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 10:00, 20 paź 2013

Do góry
Spójrzcie jak urosły mi Serby (sadzone w maju ) te różowe kokardy były na czubku kiedy je sadziłam

Rozplenica którą dostałam od Sonki czyli Krysiu i moje jabłuszka dla Drozdów

Krysia zajechała do mnie wieczorem aby rozładować dary a było ich sporo Następnego dnia spędziłysmy miłe chwile .Podczas przeglądu mojego dziadostwa dowiedziałam się dlaczego mam małe pory i selery Z każdego zdania czerpałam wiedzę Otrzymałam tez robale kalifornijskie do kompostownika .Krysia to bardzo doświadczona ogrodniczka i chciałoby się kogoś takiego zatrzymać na dłuzej ,na cały sezon nie tylko z powodu korzyści w postaci nauki ale przemiłego jej towarzystwa Poznałam też kuzynkę Krysi która mieszka w mojej wsi Nasze spotkanie zapowiada się obiecująco

Dosadzone marcinki na rabacie rózanej
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 09:50, 20 paź 2013

Do góry

Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 09:47, 20 paź 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies