Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Murki oporowe 22:22, 13 sty 2012

Do góry
Murki można budować z takiego materiału

Nasz mały raj na ziemi :) 22:14, 13 sty 2012

Do góry
Możesz pociągnąć rabatkę od rogu, wybrzuszenie a potem trochę zwęzić i znowu szerzej.
W zwężeniu bramkę-pergolę.

Coś na kształt tego

Tylko dostosuj do schodów.
Spotkanie Ogrodowiska - Gardenia 2012 22:09, 13 sty 2012

Do góry
Na pewno będą dodatki, w zeszłym roku było np. Belldeco.
Ogród z wodospadem 21:57, 13 sty 2012

Do góry
W torebce podręcznej Dziękuję za przypomnienie tych zdjęć Uwielbiam cięcie i formowanie.

Jakie narzędzia na start - czyli kupowanie z głową :D 21:56, 13 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ja też mogę coś podziabać, wymyśl jakieś zajęcie

Danusia.... Ty z Witeczkiem macie honorowe miejsca na wygodnych leżakach (musze je nabyc drogą kupna ) i dostaniecie pałeczki... do dyrygowania Sebkiem i jego kilofem
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 21:50, 13 sty 2012

Do góry
anika napisał(a)
O mamo, to dość często.

Nie przestrasz się, niektórzy nawet nie wiedzą o tym i nigdy nie robili, czas na zmiany po ogrodowiskowemu
Możesz raz zrobić.
Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 21:48, 13 sty 2012

Do góry
Jakby się ktoś uparł to można często robić, wtedy ogródeczek wygląda jak "brzytwa" bo równiutko i porządnie, ale dwa razy w roku (wiosnę i w ciągu lata) to takie minimum. Jak polubisz tę robótkę, to będziesz sobie ciachać często.
Jakie narzędzia na start - czyli kupowanie z głową :D 21:47, 13 sty 2012

Do góry
Ja też mogę coś podziabać, wymyśl jakieś zajęcie
Jakie narzędzia na start - czyli kupowanie z głową :D 21:17, 13 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pozostaje łom Możesz dołek wykopać szpadlem i w dnie dołka zruszyć łomem dziurę i przebić się przez glinę.

Nie dam rady.... musiałabym mieć z 10 metrowe wiertło, żeby dojść do nastepnej warstwy, która jest pod gliną
Ogród z wodospadem 20:48, 13 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ostatnio robiliśmy konserwację wiosną. Od tego czasu właściciele kończyli wnętrze domu i nie mieszkali tutaj. Nie było więc komu dbać o ogród. Zostaliśmy wezwani na ocenę ogrodu i wykonanie najbardziej potrzebnych prac. Oto jak wyglądał trawnik:

Już trawa zaczęła drewnieć

Rozpoczęłam strzyżenie cisów, przy okazji zobaczyłam, że mają miseczniki

jak to kiedyś powiedziała Maja Popielarska w programie z twoim udziałem Danusiu " znaki szczególne zawsze ma sekator ze sobą" i to prawda i po roslinkach widać hehe.
Bajkowy ogród Weroniki 19:11, 13 sty 2012

Do góry
Ciekawie prezentujesz swój ogród i tak radośnie Kolory bajeczne na bo w końcu to bajkowy ogród
Kaktusiarnia Danusi 18:28, 13 sty 2012

Do góry
Agawy się łatwo rozmnażają, wypuszczają odrosty, na Święcie Róż u mnie pewnie jakieś się znajdą.

Swojej kolekcji już nie powiększam, mamy w domu nowe kaktusy, ale małe, Grzesio je uprawia, ostatnio zakupił sobie za wypłatę ... nowego aloesika i nawet przesadził do większej doniczuszki.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/197-kaktusy-grzesia
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 18:24, 13 sty 2012

Do góry
Tuje szyszkują jak mają sucho, bardzo to się nasila np. u Brabantów. u Smaragdów prawie nie widziałam nigdy szyszek. Koniec roku był suchy.

Na wiosnę podlewaj je i zasil Pinivitem albo innym nawozem do iglaków, ale najlepiej w płynie. Samo rozsypanie pod krzewami nic nie da. Powinno się nawóz rozpuścić, więc lepiej od razu płynny zastosować.

Na pewno już lepiej wyglądają. Na konserwacjach czyszczenie tui robiliśmy zawsze wiosną.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:10, 13 sty 2012

Do góry
Szok, szokiem, u mnie było plus 5 to nawet nie ma szans na śnieg, ale tutaj powiem Ci Sebku, że to nawet dobrze, bo jak przyjdzie mróz to i nie pomrozi, a u mnie? nie wiem co będzie
Propozycje konkursu na Ogrodowisku 17:51, 13 sty 2012

Do góry
Proszę o propozycje i pomysły na duży konkurs na Ogrodowisku, który mógłby się rozpocząć wiosną. Chodzi o wyłonienie i pokazanie najpiękniejszych ogrodów. Czy macie jakieś pomysły? Chcemy aby zgłaszały się też nowe ogrody, będzie to dla nas wszystkich nowa inspiracja.

Mam pomysł na razie na najpiękniejszy ogród ale może największa metamorfoza ogrodowa i ciekawy sposób jej pokazania i opisania?
Co o tym myślicie?

Ogród Sylwii od początku :) 16:57, 13 sty 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam parę fotek ogrodu już nie zimowego .......(bawię się nową zabawką aby dojść do perfekcji jak i inni )

Kwitną wrzośce (erica) Help me Danusiu , co to za nazwa bo wszędzie szukałam i mi przepadło a za nic sobie nie mogę przypomnieć golden starlet ??? tylko dlaczego kwitną na fioletowo jak mają na biało ??? hmmmm

Żurawka Citronella w dobrej formie nawet

Syla, jak patrzyłam na sadzenie wrzośców, to już mi się wydawało, że coś nie tak. Za mało żółte one były. Ktoś Ci sprzedał nie te co powinien. "Golden Starlet" kwitnie na biało i powinien być jaskrawo żółte, a one zzieleniałe coś są. No i kolor świadczy już na pewno, że to jest inna odmiana.

Dodatkowe obrazki dla Golden Starlet

Rodzaje donic 16:24, 13 sty 2012

Do góry
Podobny do Cliveden Ale w tym Twoim nie byłam.
Rodzaje donic 12:49, 13 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, czy te wazy zabytkowe są z ołowiu? I jaki to angielski ogród, bo chyba w nim byłam.

Danusiu te mniejsze są, wielkie nie a ogród to kompleks pałacowy w Wicklow w Irlandii niedaleko Dublina
a jeszcze konkretniej to Powerscourt Estate i przy tym majątku jest taki piękny ogród

http://www.heritageisland.com/attractions/powerscourt-gardens/
Ogród Bogusława 12:16, 13 sty 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niezły widok, pierwszy raz widzę czarcią miotłę w naturze.
jak będziesz zwracała uwagę na wyższe partie drzew to z pewnością zobaczysz jeszcze wiele razy są bardzo piękne i charakterystyczne przypominają swym wyglądem jemiołę są najczęściej na sosnach pozdrawki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies