Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 23:22, 28 sty 2015

Do góry
Dziękuję, Reniu
Działka wkoło Lubczyka :) 23:08, 28 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)

Tym, że na raty, to się zupełnie nie przejmuj.
To, co musisz kupić, to drzewka.
Gosia dobrze gada
Lawendę możesz posadzonkować, będzie szybciej niż z nasion. Kcesz ścinki po wiosennym cięciu?

Apropo bukszpanów - czy już założyłaś szkółkę bukszpanową? Na obwódki można sobie samemu wychodować.

Kochana, jedne moje ukorzenione bukszpany rosną już w obwódce, kolejne się robią w 3 doniczkach
Lawendę w zeszłym roku siałam i rosną koło róż i kilka u mojej mamy ze ścinek mogę spróbować, więc jak masz za duzo i może wyrzucić, to ja chętnie wezmę też z gory dziękuję
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 22:15, 28 sty 2015

Do góry
iwonadm -musimy podyskutować czego jeszcze nie masz,a ja mam

ewsyg -twoja prośba jest dla mnie przemiłym rozkazem,zaraz spełniam

agata19762 - u mnie już nawet tulipany zaczynają wyglądac spod ziemi,czyżby to już naprawdę wiosna?

grazyna -to jest instrukcja cięcia Chopina w celu ujarzmienia jego wzrostu.
Konkretne instrukcje masz tutaj

http://rozaria.pl/blog/roze-ciecie/

Tess -byłam na zwiadach,podpowiem jak potrafię najlepiej
Pod Laskiem 22:10, 28 sty 2015

Do góry
Przejrzałam sobie cały wątek i jestem pod wrażeniem tego co już zrobiłaś. Jest super,a będzie pięknie pod dyrekcją Tess
Masz mnóstwo róż na działce, żadnej nie cięłaś nigdy ?
Odnośnie tej wysokiej czerwonej róży pod ścianą,akurat tej nie ścinaj nisko,szkoda,ona jest pnąca,więc tylko odmładzające kosmetyczne cięcie i do tego fajny kontrastowy akcent daje między tymi bladawcami rózowymi
Te jasno różowe i tak będziesz przesadzała to je radykalnie ciachnij, na małe krzaczki.

Wisterię tez trzeba ciąć,ona to lubi.
Tutaj fajnie jest opisane :

https://zojalitwin.wordpress.com/2011/07/17/glicynia-chinska/

Ostróżkę wysiej tak jak pisze na opakowaniu w maju, we wrześniu rozsadzisz na właściwe miejsca.

Na ostróżki z różami tutaj sobie luknij.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod?page=111

Pszczelarnia 20:49, 28 sty 2015

Do góry
Dziękuję, Ewo
Tak coś pamiętałam, ze w ub. roku w styczniu czyściłaś.
Zatem jutro włażę na drabinę.
Pszczelarnia 20:39, 28 sty 2015

Do góry
Ewo, czy już czas czyścić budki lęgowe?
Mirkowy ogród (początki) 20:23, 28 sty 2015

Do góry
Latem lepiej, mówisz?
Bo czytałam, że teraz też można.
Tak sobie pomyślałam, że moze do zmiany rabaty na wsi się w końcu przymierzę i miniaturowa budleja będzie jak znalazł.
Co z tym ogródeczkiem począć 19:55, 28 sty 2015

Do góry
A, to o piesa chodziło!
Piesowi obwódka nie przysługuje, a nie żonie rolnika

Kurcze, a u MarzenyG z mojego m.in. doradzania (nierozgarniętego) piesa wokół wybiegu dostał kulaski i ML...

Co z tym ogródeczkiem począć 19:18, 28 sty 2015

Do góry
A gdzie się przypina?

Po grugie - czy Ty dawałaś swoją różankę do metamorfoz?
Co z tym ogródeczkiem począć 19:12, 28 sty 2015

Do góry
Właśnie przypięłam Twoją różankę
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:10, 28 sty 2015

Do góry
Wilczku - ja wiosną już powoli wyzbywam się żółtego, nie sadzę krokusów żółtych, nie mam narcyzy ani tulipanów żółtych - oj chyba jeszcze mam ale nowych nie sadzę ,
z kolorami przechodzi się tez metamorfozy
jeszcze 2 lata temu nie było u mnie czerwonego kwiatka, a teraz rozglądam się za czerwonym - zmiany

Agnieszko rozbielone żółcie już tak - taki spokój tego potrzebuję wiosną i czekam na moje nowe krokusy bardzo bardzo - niebieskości/fiolety
Dziękuję za miłe slowa pod adresem ogrodu Doroty

Tess - Bardzo dziękuję za uznanie dla mojego reporterskiego skrótu i za miły wpis dla Doroty - to jest z pewnością miłe dla kogoś kto czyta tylko Ogrodowisko

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 18:56, 28 sty 2015

Do góry
Oczy jak bławatki. Ślicznota
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:45, 28 sty 2015

Do góry
Rench napisał(a)

dotychczas ciełam normalnie wiosną nisko,a później tylko obcinałam zwiędniety kwiat z jednym liściem,teraz obetnę całą gałazkę. o tak

D/quote]

Renia, czy ja dobrze kumam? Najpierw wiosną nad pierwszym pączkiem, a po przekwitnieciu nad drugą parą liści? Czy tak?

Bo to własnie głównie przez nieznajomość cięcia nie mogę się zdecydować na róże.

Ren, zerknij do Moni na te jej róże, proszę. Ona ich nigdy nie cięła. Powinno się je chyba ciąć, co?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2624-pod-laskiem?page=32
Ogród niby nowoczesny ale... 18:06, 28 sty 2015

Do góry
Myślałam, że zejdę. Ufff...
Brawo, chłopaki!
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:29, 28 sty 2015

Do góry
Myślałam, że znowu szklarnia wędruje.
A to retrospekcja ino.
MAsz rację i Danusia miała rację - jest dużo lepiej.
Pod Laskiem 17:02, 28 sty 2015

Do góry
Monia, na różach się nie znam zupełnie. Ale nawet przy mojej ignorancji w tym temacie - chyba każdej róży potrzebne jest cięcie. Na pewno mają wówczas ładniejszy pokrój, lepiej kwitną.
Wsadź na tę rabatę to co uważasz. W sezonie obserwuj, jak to się komponuje (najlepiej widać na zdjęciach). Na podstawie obserwacji ocenisz, czy cos dodać, coś ująć.
Ogrodowy spektakl trwa ... 16:58, 28 sty 2015

Do góry
Miro, chyba nie znam Twojego ogrodu. Edytuję, bo znam przecież. Tylko rzadko zaglądam.

Dzisiaj przyszłam za Pszczółką, żeby zobaczyć, dlaczego niektórym krzewom powiedziała out.
Nie wiem, komu za to dziękować: Wilczej, że u Pszczółki napisała, gdzie odpowiedź znajdę, Pszczółce, że tu napisała...

Doświadczyłam niezapomnianych wrażeń.
Ogród Doroty jest piękny, świetnie utrzymany i bardzo zadbany (rośliny jak i gleba).
Brawo dla Doroty!

Ale też brawo dla Ciebie i wielkie uznanie - przedstawiłaś go perfekcyjnie.
Opisy niby oszczędne w treści, a tak wiele mówiące.
Dziękuję jeszcze raz

btw. nie miałam pojęcia, kto to swatowa.
Pod Laskiem 16:38, 28 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Moni, warto posadzić w różach byliny, sadź te co wymieniłaś i co tam Monic sadzi.
Tniesz te swoje róże? Bo jakieś wysokie są.

Nie ciełam je nigdy raz tylko jak mi przymarzły niektóre gałęzie. Myślisz że będą gęściejsze jak je zetnę ? Kiedy się tnie takie róże ? President już mam na oku nie wiem jak tam powojniki sobie poradzą bo jest to trochę otwarta przestrzeń i pali słońce, z bylin zostają naparstnice, orliki, myslę przed bukszpanem szałwie omszałą posadzić ale na razie dopóki nie mam wysianej i za nim podrośnie to posadzę rząd firletek omszonych mam ich dużo ładnie się wysiały nawet w trawniku i ostróżki i chyba na tym koniec żeby nie przesadzić chcę pomiędzy wysypać grys. Ale w pierwszych miesiącach będę ściółkować trawą może i nawet do końca roku zobaczę jak byliny będą się rozrastać. Jak myślisz dobrze będzie. Aha i tam są jeszcze te białe przypominające rumianki wysokie, i dzwoneczki je też zostawię ale przesadzę kupkami głębiej w rabatę żeby nie były przy brzegu.
Pod Laskiem 14:27, 28 sty 2015

Do góry
monia napisał(a)
żebym nie zapomniała na wiosnę takie dwa mi się podobają na przemian by rosły
Ville de Lyon
the president

Prezydenta mam, ładny, obficie kwitnie i nie zapada na uwiąd powojników.
Drugiego nie znam.
Pod Laskiem 14:25, 28 sty 2015

Do góry
Moni, warto posadzić w różach byliny, sadź te co wymieniłaś i co tam Monic sadzi.
Tniesz te swoje róże? Bo jakieś wysokie są.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies