Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 24 lis 2016

Do góry
Renia, mnie zachęciłaś, pięknie!
Tu ma być ogród :) 16:12, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, te widziałam, że przecenione, ceny bardzo atrakcyjne, ja mam jeszcze jakiś kupon z zeszłego roku uprawniający to większych rabatów, ale powiem Ci szczerze, że już mam dość tego sadzenia.
Dziś posadziłam 170 czosnków Ostrowskiego na przedpłociu i na jutro zostało mi ostatnie 90 szt. tulipanów i czosnków. Będę je sadzić w kamieniach i pewnie po tym to mi już bokiem wyjdą te cebule.

oj to na pewno będziesz miała dość- ja dziś końcówkę obsadziłam i na ten rok koniec
Na zielonej... trawce :) 16:00, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Te to wiem, ale myślałam, że to druga tura sadzenia była.
A między brzozy coś dawałaś? Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.

tzn to druga tura - bo pierwsza była we wrześniu

w brzozowy gaik ten mniejszy dawałam tulipany balladę, między stipami na tle niebieskich wydmuchrzyc powinny ciekawie wyglądać - ale nie dużo - kilka punktów tylko. Na za rok coś sobie muszę zostawić do obsadzania
Tu ma być ogród :) 12:11, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tak, te widziałam, że przecenione, ceny bardzo atrakcyjne, ja mam jeszcze jakiś kupon z zeszłego roku uprawniający to większych rabatów, ale powiem Ci szczerze, że już mam dość tego sadzenia.
Dziś posadziłam 170 czosnków Ostrowskiego na przedpłociu i na jutro zostało mi ostatnie 90 szt. tulipanów i czosnków. Będę je sadzić w kamieniach i pewnie po tym to mi już bokiem wyjdą te cebule.

Ale będziesz mieć szałowe przedpłocie z tymi czosnkami!!Ja właśnie u siebie zauważyłam, że sadzenie cebul w kamieniach jest kiepskie.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:06, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Obrotna babeczka jesteś Kokosiu, pierniki zrobione, kreacja Sylwestrowa zakupiona.
Ja Sylwestra spędzać będę w góralskiej chacie i nawet nie pomyślałam, żeby kiecke kupowac, a może trzeba?

zazdroszcze tego sylwka od lat ni się marzą święta BN w górskiej chacie i tym ichszym klimacie!!!!
Tu ma być ogród :) 07:53, 24 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

mam nadzieję, że się polubimy, musze się tylko przyzwyczaić, a zresztą do tej roboty to ja planuję eMa oddelegować na przyszłość.

Ale mam nadzieję, że nie masz bo różowe, a nie dlatego, że brzydkie?
Mi się spodobały u Magdy70, ale powinnam mieć z 10 razy więcej żeby był efekt.
że względu na kolor przede wszystkim. Zamawialam je jako czosnek błękitny...nanszczesciebniewiele ich kupiłam. Trafiły właśnie do Magdy
Wiesz one u mnie maleńkie były. Może to wina miejsca.nie wiem.rosły tam gdzie szałwia pod oknem jadlni.ale były mniejsze od krokusow
Tu ma być ogród :) 06:25, 24 lis 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

No nie idzie, wstyd w kieszeń trzeba włożyć, ja to aż się boję zaglądać do pierwszych stron swojego wątku, jest tam sporo obciachu, ale trudno

powiem ci ze z tym obciachem to przesadzasz ....ale mnie niedawno tez dopadła podobna refleksja... jak otworzyłam zdjęcia z poprzednich lat ....to widzę ciemnogród ...i nieudacznictwo w nasadzeniach ....choć wtedy byłam dumna z siebie, że cokolwiek sadzę
Tu ma być ogród :) 23:17, 23 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
no bo odkurzacz to niełatwy temat
ostrowskiego te kiedys miałam. ale tylko przez błąd sprzedawcy. nie musze dodawac,że już nie mam

mam nadzieję, że się polubimy, musze się tylko przyzwyczaić, a zresztą do tej roboty to ja planuję eMa oddelegować na przyszłość.

Ale mam nadzieję, że nie masz bo różowe, a nie dlatego, że brzydkie?
Mi się spodobały u Magdy70, ale powinnam mieć z 10 razy więcej żeby był efekt.
Tu ma być ogród :) 23:12, 23 lis 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wstawiłam fotki frontu, choć wolałabym tego nie pokazywać. Ale jak planować bez pokazania?

No nie idzie, wstyd w kieszeń trzeba włożyć, ja to aż się boję zaglądać do pierwszych stron swojego wątku, jest tam sporo obciachu, ale trudno
Na zielonej... trawce :) 23:06, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
a takie:

Merlose - 100szt
Virichic - 100szt
Picture - 100szt
Spring Green - 100szt

virichic trochę zostało na jutro - moja maluda miała już dość świeżego powietrza.

Marketowe to kiedyś biedronkowe czosnki kupowałam, potem w sklepie interentowym dobierałam i też uważam że wielkością się nie różniły.

Te to wiem, ale myślałam, że to druga tura sadzenia była.
A między brzozy coś dawałaś? Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.
Mój ogród pod górkę... 23:02, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A odmianę róż jakąś obstawiasz?

Mi się pomysł na nasadzenia bardzo podoba, taka kombinacja powinna sprawić, że wyjdzie i formalnie i elegancko.

Mam w posiadaniu Alabaster 3szt. Pewnie jeszcze coś tam wspólnie wymyślimy, tylko niech poszerzę rabatę, bo jeden ze świerków ją znacznie zawęził.
Mój ogród pod górkę... 22:54, 23 lis 2016

Do góry
A odmianę róż jakąś obstawiasz?

Mi się pomysł na nasadzenia bardzo podoba, taka kombinacja powinna sprawić, że wyjdzie i formalnie i elegancko.
Mój ogród pod górkę... 22:40, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja tam wcale nie uważam, że widok jest opłakany - jak się obsadzi to będzie pięknie, bo ogrodzenie jest ok, trawnik też.

A dopiszesz Kasiu jeszcze jaka jest długość i szerokość tej rabaty i jaka wystawa to jest?

Jest decyzja z jakiego gatunku te ekrany by były?
Cisy chcesz kupić od razu jakieś większe?

Ogrodzenie czeka kiedyś wymiana przęseł na metalowe, jak deski padną.
Długość 18 m, szerokość różna, bo murek się wije i powiem szczerze, że nie mierzyłam. Wystawa południowa.
Decyzja wstępnie jest Cisy bym chciała takie jak w zeszłym roku, większe.

Mój ogród pod górkę... 22:24, 23 lis 2016

Do góry
ja tam wcale nie uważam, że widok jest opłakany - jak się obsadzi to będzie pięknie, bo ogrodzenie jest ok, trawnik też.

A dopiszesz Kasiu jeszcze jaka jest długość i szerokość tej rabaty i jaka wystawa to jest?

Jest decyzja z jakiego gatunku te ekrany by były?
Cisy chcesz kupić od razu jakieś większe?
Mój zakątek - początki 22:23, 23 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zaglądam się przywitać
Pierwsze co to muszę te śliczne cisy pochwalić! Pół ogrodowiska zna namiar, no to ja w tej drugiej połowie, bądź tak miła i mi podeślij
Och gdybym się buksami nie obsadziła to teraz bym w cisy poszła.

Widzę też, że piękna zabudowa tarasu się robi!

Tarasik już jest, teraz myślę na temat przemalowywania i elewacji.

Namiary już piszę na pw
Tu ma być ogród :) 22:20, 23 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
kusicielka

niemalże blokadę rodzicielska na strony cebulowe sobie założyłam

też by mi się przydała.
I jeszcze wspomnienie o tych liściorach po ich przekwitnięciu sprowadza mnie na ziemię.
Tu ma być ogród :) 22:17, 23 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Kupiłam:
Sg po 2,88zł (cena regularna 6,65)
Virichic po 2,53zł ( cena reg. 5,95)

Tu ma być ogród :) 22:09, 23 lis 2016

Do góry
natka098 napisał(a)

czosnki to już jakieś mam, ale te ciemierniki mnie zauroczyły, nie wiedziałam nawet o ich istnieniu i do tego termin kwitnięcia.

właściwie to one kwitną cały rok, tylko zimową i wiosenną porą najmocniej.
Lubią takie warunki jak cisy, a widzę, że teraz ich sadzenie u Ciebie na tapecie więc możesz na poważnie o ciemiernikach myśleć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies