w brzozowy gaik ten mniejszy dawałam tulipany balladę, między stipami na tle niebieskich wydmuchrzyc powinny ciekawie wyglądać - ale nie dużo - kilka punktów tylko. Na za rok coś sobie muszę zostawić do obsadzania
że względu na kolor przede wszystkim. Zamawialam je jako czosnek błękitny...nanszczesciebniewiele ich kupiłam. Trafiły właśnie do Magdy
Wiesz one u mnie maleńkie były. Może to wina miejsca.nie wiem.rosły tam gdzie szałwia pod oknem jadlni.ale były mniejsze od krokusow
powiem ci ze z tym obciachem to przesadzasz ....ale mnie niedawno tez dopadła podobna refleksja... jak otworzyłam zdjęcia z poprzednich lat ....to widzę ciemnogród ...i nieudacznictwo w nasadzeniach ....choć wtedy byłam dumna z siebie, że cokolwiek sadzę
Te to wiem, ale myślałam, że to druga tura sadzenia była.
A między brzozy coś dawałaś? Niesamowicie mi się ta Twoja brzozowa podoba, oglądając jej zdjęcia stwierdzam, że takie rabaty największe wrażenie robią jak są duże. Swoją mam za małą, coś z tym bedę musiała zrobić w przyszłym roku.
Ogrodzenie czeka kiedyś wymiana przęseł na metalowe, jak deski padną.
Długość 18 m, szerokość różna, bo murek się wije i powiem szczerze, że nie mierzyłam. Wystawa południowa.
Decyzja wstępnie jest Cisy bym chciała takie jak w zeszłym roku, większe.
Tak, te widziałam, że przecenione, ceny bardzo atrakcyjne, ja mam jeszcze jakiś kupon z zeszłego roku uprawniający to większych rabatów, ale powiem Ci szczerze, że już mam dość tego sadzenia.
Dziś posadziłam 170 czosnków Ostrowskiego na przedpłociu i na jutro zostało mi ostatnie 90 szt. tulipanów i czosnków. Będę je sadzić w kamieniach i pewnie po tym to mi już bokiem wyjdą te cebule.
właściwie to one kwitną cały rok, tylko zimową i wiosenną porą najmocniej.
Lubią takie warunki jak cisy, a widzę, że teraz ich sadzenie u Ciebie na tapecie więc możesz na poważnie o ciemiernikach myśleć.