mocno myślimy o takim wykończeniu naszego nieszczęsnego dachu ... którego ścianę mamy nomen omen jako zakończenie tarasu ... rozmowy nabrały charakteru burzliwego gdy zapragnęłam pod lustra ... od święta róż tym dachem i tym lustrem jestem opętana ...
u siebie też widzę dwa piętra ... w drugim o wystawie południowo - zachodniej cały dzień patelnia widzę lawendę ... w dolnym nie mam pojęcia ... ...
Dana cały ogród nie tylko bukszpanowy to festiwal piękna ... perfekcja kształtu i przenikającego się w harmonii i kontraście koloru ... maestria wykorzystania przestrzeni ... wszystko to czyni dzieło tak wymuskanym i idealnym, że nas onieśmiela i choć jesteś Ty i ogród (nie tylko bukszpanowy zresztą bo jak wiemy jest ich wiele więcej a autorka jedna ) ... najpierwszą i najgłówniejszą inspiracją jakoś rzec tego niezdarnie kopiując nie śmiemy ...
siem ośmieliłam ... i juz błagam w życiu mi tego niech nikt na forum nie śmie porównywać bo w depresję wpadnę )))) ...
z całego ogrodu to dla mnie ulubiona perełka ... bo miejsce, które w wielu ... wielu analogicznych kątach ogrodowych mogłoby być zapomnianym kątkiem stało się uroczym zakątkiem ... perfekcyjnie dopracowanym w detalach i o czym świadczy mój obłęd od tamtego czerwcowego dnia miejscem zapadającym w pamięć ...
Dzisiaj był piękny dzień. Miło było posiedzieć na działce i pospacerować po moim kochanym, działkowym lasku. Nazbierałam troszkę grzybków. Zobaczcie jak się chowały, nie wiedziałam, że grzyby też posiadły sztukę kamuflażu.
Tak Debrusia zimniascie mamy jak wyjdzie słońce to nawet nawet a jak się schowa to zima teraz własnie się schowało brrrr pozdrawiam a to zdjęcie jak było słońce .....
coś Ty Gosiu, to akurat podpatrzyłam w tym artykule Danusi, tylko do ozdabiania gałęzi wykorzystałam to co miałam w domu
A teraz coś takiego: patyki z jesiennej przycinki, szary sznurek i kulka wiklinowa
idziemy dalej:
efekt końcowy: teraz tylko chuchać, dmuchać na bluszcz żeby się przyjął
Wzeszły bardzo późno...nasionka werbeny.Co mam z nimi zrobić???
Nasion na następny rok chyba się nie doczekam {moje dopiero zaczynają porządnie kwitnąć} a nie chcę zmarnować tych malutkich roślinek.