Witam serdecznie.
Chciałbym prosić Państwa o pomoc odnośnie moich tui. Kupiłem je ok 3 lat temu w doniczkach i wysokości 30-0 cm. Teraz mają ok 120-150 cm wysokości i nadal są w tych samych doniczkach. Do tej pory nie miałem z nimi żadnych problemów - wyglądały bardzo dobrze, były gęste. W tym czasie dwa razy się przeprowadzałem. Do tego marca tuje były ustawione w lekko nasłonecznonym miejscu na balkonie ze zwykłą balustardą. W tym raku są na balkonie, na którym balustrada jest wykonana z szyby, a tuje bardzo nasłonecznone popołudniu - od godz ok 14-15 aż do późnego wieczoru. W czasie tego lata starałem się aby zawsze miały mokro, lecz ze względu na pracę miałem możliwość podlania raz na 2-3 dni - wydaje mi się, ze było to zbyt rzadko. Na przełomie końca sierpnia początku września zauważyłem brązowienie igieł i od tego czasu brązowieje i usycha ich coraz więcej. Nie przypominam sobie aby coś takiego wystepowało w poprzednich sezonach. Zakupiłem więc 3 tyg temu nawóz do iglaków TerraSan i podlałem je 2 razy od tamtego czasu lecz nie widzę poprawy. Czy mógłbym prosić o jakieś porady odnośnie pielęgnacji, która pomoże w odzyskaniu właściwego wyglądu?
Pozdrawiam,
Mariusz