Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mazury i mój kawałek ziemi 21:46, 27 wrz 2013

Do góry
Ewa4 napisał(a)
Nad tym pracowałam ostatnio bukszpany i trawa .Tak już chyba zostanie bo 4 raz ją zmieniam a wiosną bukszpany przytnę w kulki bo świerzo posadzone.

Pięknie to wszystko wygląda
Pozdrawiam
Funkie - Hosta 21:45, 27 wrz 2013

Do góry
A wiecie, że w jednym odcinku Mai w ogrodzie młode liście host dodawano do pizzy? Podobno ich liście świetnie nadają się też do gołąbków, zamiast liści kapusty. Ale jak tu jeść, skoro takie piękne. Też je kocham i mam kilka odmian (choć nie znam nazwy żadnej z nich)
I jeszcze pytanie: czy z tych nasionek da się je wyhodować? Jeśli tak proszę o mały instruktaż, czy od razu do doniczki, czy coś jeszcze trzeba robić (gdzieś przeczytałam, że najpierw trzeba trzymać je w dość niskiej temperaturze, najlepiej w lodówce)
Ogród cioci 21:38, 27 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dzisiaj podziałałam na tarasie bo przecież jesień .
o Matuchno jak pięknie!!!!!!!
...a tutaj chyba czegoś brak....co tak pusto w tym szklę?
Choroby i szkodniki wiśni, wiśnia - Prunus 21:32, 27 wrz 2013

Do góry
Witam,
Drzewko ma trzy lata. W tym roku pierwszy raz owocowało ale niestety coś jest z nią nie tak. Owoców miała bardzo dużo i zapowiadało się, że będzie wszystko OK. Niestety jak owoce zaczęły się powoli robić czerwone to zaczęły usychać/chorować(?) i opadać liście aż opadły praktycznie wszystkie. Następnie z końcówek gałęzi zaczęły wychodzić młode listki. A owoce praktycznie jak już miały dojrzeć to zaczęły się psuć i w zasadzie żadnej wisienki nie zjedliśmy:
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:31, 27 wrz 2013

Do góry
dynie na mojej grządce

Makowo na Kociewiu 21:29, 27 wrz 2013

Do góry
Chciałam Wam jeszcze pokazać jaką mam piękną kompozycję
sałata ze szczypiorkiem

Ta sałata ma taki piękny kolor, że powinna zyskać miano ozdobnej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:26, 27 wrz 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Luki, a masz może zdjęcia swojej Creme Brulee? Sprawdzała w bazie u Igora i Piterka i są tam tak różne zdjęcia, że faktycznie moje to może być nie ona (jeszcze jutro dla pewności sprawdzę znacznik, ale na 99% kupiłam jako CB, to jej pierwszy sezon u mnie, więc zobaczę jak się zmieni po zimie). Liście niby kształtem podobne, ale kolory już ciut inne. Dzięki za zwrócenie mi na to uwagi
Pozdrawiam

Tyle wiem na pewno, że Creme Brule nie ma marmurku na liściach, wiosną jest bardzo jasna, a na jesień brązowieje.
W dwóch miejscach ogrodu:

Moja bajka 21:25, 27 wrz 2013

Do góry
Kapibara napisał(a)
Kasiu obiecane brzozowe drzewko, to duże cały czas czeka na swój dzień I bedą na nin takie plecione kule, bo bardzo mi się spodobały u Ciebie na drzewach

Aguś, ale fajniutki pomysł Superowe. To większe też koniecznie wrzuć
Moja działka. 21:24, 27 wrz 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Podglądam i podziwiam Twoją jesień...pierwsza setka jest najważniejsza...gratuluję.

Dziękuje Bogusiu
Mój 4 arowy azyl... 21:23, 27 wrz 2013

Do góry
Takiej niespodzianki, jaka mnie dziś spotkała, życzę wszystkim
Wysłałam M na grzyby z nadzieją, że wreszcie uda się mu coś uzbierać, ale w najśmielszych myślach nie spodziewałam się taaakiego zbioru!

Prawie same prawe, do tego wielkie. Widocznie miejsce nie uczęszczane, bo miały czas wyrosnąć
Ten okaz ważył 545 g, a podobnych było kilka! Wszystkie zdrowe ale mocno przez ślimaki obżarte
Odpadów żadnych.

Suszarka pełna a jeszcze tyle mi zostało... muszą czekać

Na smażonkę kozak, trzy kanie, kilka podgrzybków i zajączków

Wracam do grzybków
Moja bajka 21:21, 27 wrz 2013

Do góry
Kasiu obiecane brzozowe drzewko, to duże cały czas czeka na swój dzień I bedą na nin takie plecione kule, bo bardzo mi się spodobały u Ciebie na drzewach
Gdzie co i jak - czyli łap okazję :D 21:17, 27 wrz 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
U mnie w Janinie cebul mnóstwo - znaczy to, że nie mam konkurencji.
Zakupiłam Exotic Emperor, Beauty of Apeldoorn to z tulipanów. Kupiłam Gladiatora i śnieżyczkę przebiśnieg. Zastanawiam się nad Tulipanem Queen of Night. Ma ktoś doświadczenie? Ładny jest?
Cebulki są ładne, duże i zdrowe bez nalotu pleśni.

To Queen of Night z Biedronki kupione w ubiegłym roku. Polecam

Kondziowy Ogród :) 21:16, 27 wrz 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
ostatnie fotki hi hi hi

zrobiłem bonsai hi hi hi zobaczymy co z tego wyszło na razie jest w tym miejscu ale jak wyjdzie to zmieni swoje miejsce

Ufff, dotarłam....cu-do-wne!!!!! to Twoje wrzosowisko...gratuluję mistrzostwo świata
Pozdrawiam
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:14, 27 wrz 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)

śliczny jest ...
moje dziewczyny już po wizycie u Ciebie chciały takiego
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 27 wrz 2013

Do góry

ja miałam właśnie w projekcie serby na przeciwko tarasu by zasłonić dom sąsiadów, ale szkoda mi było wykopywać 15 thuj, pozatym zal mi byłosąsiadów bo jak by serby poszybowały to mieliby ciemnice w sypialni, a ona i tak od 'ciemnej' strony. A teraz żałuję...
zdjęcie z 9.2011

teraz trudno zrobić mu fote bo on rośnie w rogu za dwoma innymi świerkami

i z góry
Dwa ogródki w jednym... 21:12, 27 wrz 2013

Do góry

Zmieniłam przeglądarke i udało się wstawić. Tak mój ogród wyglądał przed projektowaniem
Drzewulcowo 21:11, 27 wrz 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Super. Pomocników będziesz miała że ho ho .

Gosiu obawiam się, że diabeł tkwi w szczegółach, Młoda nie doprecyzowała do jakiej wysokości ma brat urosnąć

Jeszcze kwiatki dla Ciebie i wszystkich odwiedzających

Drzewulcowo 21:08, 27 wrz 2013

Do góry
A tu juz ogród właściwy, ten za domem i przesadzona duży cyprysik. Tu też za bardzo nie mam pomysłu, jak to zapełnić. Ziemnia jest mało przepuszczalna, gliniasta. Dwa metry w lewo za świerkiem srebrnym jest już ogrodzenie i brzoza w "donicy". Myślałam, żeby wszystkie te krzewy otoczyć kamieniami lub kłodami drzew, w środku zabrać darń i wsadzić jałowce płożące np. Blue Carpet lub Wiltonii lub Golden Carpet i dać pomiędzy nimi wrzosy albo miniaturowe berberysy. Jedynie wokół korzenie miałoby być kilka bylin / na razie jest rozchodnik /.

A może na całości wsadzić runiankę japońską? Poradźcie coś proszę...

Makowo na Kociewiu 21:02, 27 wrz 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
kulkowo

Cudnie!!!!
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies